Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η τρόικα απορρίπτει όλα τα σενάρια που της πρότεινε η Κυπριακή κυβέρνηση! - Νέες επαφές Σαρρή στην Μόσχα

- Η Ρωσία βάζει όρο 20% συμμετοχή στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου
- Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να συνεδριάσουμε ανα πάσα στιγμή αν μας έρθει νεα πρόταση από την Κύπρο
- Κομισιον: Βρείτε βιώσιμη λύση και είμαστε στο πλευρό σας - Δεχόμαστε κούρεμα στις καταθέσεις κάτω των 100.000
- Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να είναι κλειστές οι τράπεζες
- Τα τέσσερα σενάρια για την διάσωση της Κύπρου

Πλήρες αδιέξοδο μέχρι αυτή την ώρα όσον αφορά την εξεύρεση λύσης για την Κυπριακή οικονομία!
Τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πολλές γωνιές του πλανήτη, ενώ στάση αναμονής κρατούν οι αγορές.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται η τρόικα στο Κυπριακό κοινοβούλιο, ενώ νωρίτερα συναντήθηκαν με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο εναλλακτικά σενάρια που παρουσίασαν οι τεχνοκράτες των κομμάτων στην τρόικα, αυτά απορρίφθηκαν.

Τα δύο σενάρια ήταν:

1. Δημιουργία εταιρίας ιδιωτικού δικαίου όπου θα εκδώσει 10ετη ομόλογα που θα περιλαμβάνει μελλοντικά έσοδα απο το φυσικο αεριο και αλλα περιουσία στοιχεία όπως πχ κρατική γη. Ετσι δεν θα αυξηθεί το Δημόσιο χρέος και μπει ρευστό στα ταμεία.

2. Διάλυση των τραπεζών. Κατάθεση 2 νομοσχεδίων στη βουλη, οπου το ένα θα περιλαμβάνει εκκαθάριση των τραπεζών και διαχωρισμό των καλών και των κακών στοιχείων των τραπεζών και αλλα μέτρα έκτακτης ανάγκες όπως περιορισμοί στην διακίνηση κεφαλαίων.

Την ίδια ώρα, στην Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής έχει απανωτες συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης Πούτιν.

Ηδη έχει δει τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ρώσου υπουργού Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, με τον οποίο ο κ. Σαρρής είχε ήδη νωρίτερα σήμερα διαπραγματεύσεις.

Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε χθες Τρίτη το βράδυ στη Μόσχα με την ελπίδα να πετύχει νέα υποστήριξη ενώ το κοινοβούλιο του νησιού απέρριπτε το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης που προκάλεσε την οργή των Ρώσων.

Ο κύπριος υπουργός έφθασε στη Μόσχα για να ζητήσει μια παράταση της πίστωσης των 2,5 δισεκ. ευρώ που χορηγήθηκε το 2011 από τη Ρωσία στη Λευκωσία και την αποπληρωμή της οποίας η Κύπρος πρέπει να έχει ολοκληρώσει ως το 2016.

Πληροφορίες από το newsit.com.cy αναφέρουν ότι: η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείρηση του Φυσικού Αερίου.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ρωσία ζητάει και ανεφοδιασμό των πολεμικών της πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδόμιο της Πάφου "Ανδρέας Παπανδρέου". 

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.