Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σχέδια και Γλυπτά του Γιώργου Ηλιόπουλου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Σχεδίων και Γλυπτών του Γιώργου Ηλιόπουλου, με θέμα τις ‘’ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ’’. 
Είναι μια σειρά από σχέδια με μεικτή τεχνική και γλυπτά με τερακότα, εμπνευσμένα από μνήμες του καλλιτέχνη και διαποτισμένα από την ελληνική εικαστική κληρονομιά.

Και στο παρελθόν ο Γιώργος Ηλιόπουλος εξέθεσε γλυπτά έργα του με τερακότα στην ΤΕΧΝΗ. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στις πρόσφατες δημιουργίες του, σχεδίων και γλυπτών, αναφέρει μεταξύ άλλων: 


«Το βασικό θέμα των έργων μου είναι η γυναίκα σε διάφορα στάδια της ζωής της. Η νεαρή και ονειροπόλα, η ερωτευμένη, η μάνα, η ώριμη αλλά πάντα όμορφη Γυναίκα. Το ερέθισμα και η έμπνευσή μου βρίσκονται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και αισθητική, όπου η γυναίκα είναι θεά, κόρη, Καρυάτιδα, σύμβολο της λογικής, της σταθερότητας και της ομορφιάς. 

Στην γλυπτική η γυναίκα αντιπροσωπεύει και πάλι τη βασική αρχή της γονιμότητας, το σύμβολο της ζωής. Τα βοστρυχωτά μαλλιά, οι πτυχές των ρούχων, η κίνηση του σώματος μεταφράζονται στον τρισδιάστατο χώρο με τη δυναμική των πλαστικών όγκων που τονίζουν το γυναικείο σώμα. Και σε αυτά και στα αφηρημένα γλυπτά, η ισορροπία ανάμεσα στην αυστηρότητα και την κίνηση δημιουργεί μια αρμονία, στην οποία αναγνωρίζω την ανάγκη μου για συνεχή αναζήτηση της αλήθειας της ομορφιάς. 

Ψάχνοντας την ουσία και την εμμονή μου στην ανάμνηση, σας παρουσιάζω δημιουργίες βαθιά ανθρωποκεντρικές, που κινούνται στο μεταίχμιο ονείρου και πραγματικότητας, παρελθόντος και παρόντος και σας προσκαλώ να συμπορευτείτε μαζί μου σε ένα ταξίδι ονειρικό.» 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2013. Οι ώρες λειτουργίες της είναι: καθημερινά: 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 έως 8 μ.μ.
Σάββατο: 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.