Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ για την αποζημίωση αγροτών της περιοχής Αρτζάν – Αματόβου Δήμου Παιονίας

"Για πολλοστή φορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα η αγροτική περιοχή Αρτζάν – Αματόβου Δήμου Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς, λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 26 και 27 Φλεβάρη. 
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Αρτζάν κατακλύστηκαν από τα πλημμυρικά νερά, τα οποία δεν έχουν διέξοδο παρά μόνο την πεδιάδα της Αρτζάν. Τα νερά ολόκληρης της λεκάνης αλλά και κυρίως των δύο χειμάρρων, του Σελιμλή από τα βόρεια και του Αγιάκ από τα ανατολικά, σε κάθε βροχόπτωση καταλήγουν στην Αρτζάν και αν μεν η βροχή είναι περιορισμένη αρκεί η κεντρική διώρυγα για να αποχετευθούν στον Αξιό. Αλλιώς πλημμυρίζουν ολόκληρη την καλλιεργημένη πεδιάδα.

Από τη δεκαετία του 1980 όταν σχεδιάζονταν το αντιπλημμυρικό – αρδευτικό έργο στην Αρτζάν, όφειλε το κράτος να προστατεύσει την πεδιάδα από τις πλημμύρες με δύο φράγματα (Σελιμλή, Αγιάκ).

Παρά όμως τις εκατοντάδες συσκέψεις έκτοτε και τις υποσχέσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, το πρόβλημα των πλημμυρών επαναλαμβάνεται και χρονίζει.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε παλαιότερες ερωτήσεις του Κόμματός μας, 6474/20.02.2003 το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωναν την άμεση επίλυση του προβλήματος και στην 10721/15.05.2006 το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μέσω εγγράφου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έβλεπε να βελτιώνεται σημαντικά η αντιπλημμυρική προστασία και υποσχόταν περαιτέρω προσπάθειες.

Με δεδομένο ότι είναι αναγκαία η κατασκευή ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων για την περιοχή, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε να χρηματοδοτηθεί επιτέλους η ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες της περιοχής για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες."

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

1 σχόλιο:

  1. Η φυση θα ξυπναει και θα θυμιζει οτι εκει καποτε ηταν λιμνη και υγροτοπος. Ετσι απλα οταν πλημυριζει μετα απο πολλες βροχες. Οι ανοητοι θα ζηταν αποζημιωσεις. Οι δημαγωγοι θα συμπαραστεκονται . Η ζωη θα συνεχιζεται και η φυση θα εκδικειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.