Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Την περίοδο αυτή στην Ελλάδα συντελείται μια γενοκτονία"

Γράφει ο Θέοδωρος Παραστατίδης
Βουλευτής ν. Κιλκίς
"Η συνέχιση αυτής της οικονομικής πολιτικής η οποία επιβάλλεται από την Τρόικα και με ευλάβεια εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση χωρίς καμία στοιχειώδη αντίσταση απέναντί τους, οδηγεί την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, την κοινωνία σε εξαθλίωση και την χώρα στην καταστροφή. Την περίοδο αυτή στην Ελλάδα συντελείται μια γενοκτονία.
Πώς μπορεί κάποιος να ελπίζει σε ανάκαμψη όταν η πολιτική που ασκείται στηρίζεται μόνο σε περικοπές μισθών και συντάξεων και στην επιβολή φόρων;

Καμιά αναφορά, καμιά προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία είναι διαλυμένη σε όλους τους τομείς.

Έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για μια αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Η προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει κυρίως εκ των έσω, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση στήριξε τις ελπίδες της μόνο σε επενδύσεις από το εξωτερικό. Μάλιστα εκλιπαρώντας πολλές φορές επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Υπάρχει άραγε χώρα που να έχει αναπτυχθεί η οικονομία της, στηριζόμενη μόνο σε επενδύσεις από το εξωτερικό; Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω καμία.

Είναι πασιφανές πως μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία τα οποία θα προσδιορίζουν τα όρια αντοχής μιας κοινωνίας. Βάσει των σημερινών δεδομένων και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται η κατάσταση στη χώρα μας, δεν πρόκειται να βελτιωθεί νωρίτερα από το 2030, εφόσον βέβαια μέχρι τότε υπάρχουμε ως κοινωνία αλλά και ως χώρα.

Αυτό συμπεραίνεται από την εξέλιξη των μέχρι τώρα στοιχείων και των αριθμών, όπως για παράδειγμα:

Την ανεργία να βρίσκεται στο 27% βάσει των στατιστικών ερευνών από επίσημους φορείς και στους νέους να υπερβαίνει το 62% με αυξητική τάση.

Τα 4 εκατομ. πολίτες που ζούνε με κάτω από 700 ευρώ, άρα κάτω από το όριο της φτώχειας, και πολλοί απ’ αυτούς να σιτίζονται σε συσσίτια που οργανώνουν φορείς και πολίτες.

Τους χιλιάδες πολιτών μας που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε πλήρη διάλυση.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Εκτός όλων αυτών, έχουμε χιλιάδες νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από κατασχέσεις, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων τους.

Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, θεωρώ πως είναι βλακώδης η σκέψη ορισμένων που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, για δήθεν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και μάλιστα εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2013, με μια ύφεση κοντά στο 4,5 με 5%. Πρέπει να γνωρίζουν πως η όποια αισιοδοξία τους θα στηριχθεί πάνω σε πτώματα και ερείπια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Η άποψη τι να κάνουμε, αφού βρεθήκαμε σ’ αυτή την κατάσταση, έχει απάντηση και η απάντηση είναι απλή: η πολιτική αυτή που ακολουθείται είναι και παράλογη και αδιέξοδη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν την πολιτική αυτή θέλω να τους πληροφορήσω πως το στίγμα της πολιτικής σου και της ιδεολογικής σου ταυτότητας, το δίνεις μέσα από τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

Είναι άλλο να καλείς να σηκώσουν το κύριο βάρος οι έχοντες και κατέχοντες και άλλο να δέχεσαι την πολιτική που επιβαρύνει μόνο τους μη έχοντες και μη κατέχοντες, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

Κατά τα άλλα κόπτονται όλοι για τη σημερινή δυστυχία αυτού του λαού, εκφράζοντας υποκριτικά τη συμπάθειά τους."

7 σχόλια:

  1. Θοδωράκη ότι και να λες δεν σε παίρνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει ο Αγαθόπουλος.
    Γι αυτό καλύτερα παραιτήσου και πάνε σπίτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το πράγμα, που πρώτα δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση...... και μετά γυρνάτε και μας δουλεύετε ψηλό γαζί, ΜΗΠΩΣ να το κόβατε κ. Παραστατίδη??? Δηλαδή και εσύ εκτός απ τον Κουβέλη, με πόνο ψυχής στηρίζεις την Κυβέρνηση?????????????? Και γιατί ΠΡΕΠΕΙ?? Να μας το εξηγούσες? Όχι σ εμένα συγκεκριμένα αλλά στα χάπατα που ΣΑΣ ψηφίζουν συνέχεια (τους ίδιους), αλλά περιμένουν κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αργά για δάκρυα κύριε Παραστατίδη. Ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αποχωρίσετε σιγά σιγά από την πολιτική για την οποία φάνηκε ότι είστε λίγος τελικά. Όχι τόσο για λόγους πολιτικής τοποθέτησης αλλά περισσότερο για λόγους αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανε για οργωμα στο μεταλικο γιατι για κατι αλλο δεν εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θόδωρε Παραστατίδη έχεις τελειώσει από το πολιτικό στερέωμα πάρε το χαμπάρι τα έφαγες τα ψωμιά σου δίχως να έχεις καταφέρει να προσφέρεις τίποτα το σημαντικό στον τόπο σου. Κουράζεις πλέον όποιον σε διαβάζει ή σε ακούει με τι κουράγιο πηγαινοέρχεσαι στην Αθήνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτήν την εποχή στο Κιλκίς επιχειρείται μια ολοκληρωτική εξόντωση - γενοκτονία.
    Ασχοληθείτε περισσότερο με αυτό, μια που στα υπόλοιπα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.