Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών το ΚΚΕ λέει..

"Άλλη μια φορά σταματάει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, αφού, παρά τα μεγάλα λόγια της περιφέρειας και της κυβέρνησης για οριστική επίλυση του προβλήματος τίποτα δεν έγινε. 
Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στη τσέπη και για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Ακόμα, με την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων που προώθησε η κυβέρνηση, υπάρχουν πολλά χωριά με μαθητές που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το σχολείο και με το σταμάτημα της μεταφοράς δυσκολεύονται αυτά τα παιδιά στη παρακολούθηση των μαθημάτων τους. 

Τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών σχετίζονται τόσο με το πέρασμα της αρμοδιότητας αυτής στους ΟΤΑ, χωρίς όμως την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του "νέου" σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας".

Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά.

Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, απαιτεί ο αγώνας για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και ΕΕ για την παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.