Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το 'πιασα το υπονοούμενο...

Της Βούλας Ιωαννίδου
Μου πήρε καιρό, αλλά τελικά τώρα το κατάλαβα...
Οι κυβερνώντες τελικά τα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο! Λειτούργησε συντεχνιακά, μας έβγαζε στους δρόμους μερίδες μερίδες, έτσι όπως είχαμε κατακερματιστεί από μόνοι μας (γιατί κακά τα ψέμματα, συντεχνιακά λειτουργούσαμε θέλαμε δε θέλαμε)! 



Ξεκίνησε με τους δημοσίους υπαλλήλους, έθιξε συμφέροντα και καθεστώτα, και να΄σου δειλά δειλά οι δημόσιοι στους δρόμους... 

Συνέχισε με συνταξιούχους, και να σου στους δρόμους κούτσα κούτσα οι απανταχού συνταξιούχοι... 

Πήρε σβάρνα τις συλλογικές συμβάσεις και τους κατώτατους μισθούς, και να΄σου γιόμισαν οι πλατείες πανό και μουσικές ξεχασμένες στις μνήμες και στα νεανικά μας χρόνια... 

Έγγιξε, τους θεσμούς και τις δικαστικές εξουσίες, και είδαν οι δρόμοι "παρα-μορφωμένους" ανθρώπους να τους διαβαίνουν 

'Εβαλε χέρι στα δημόσια αγαθά και ξύπνησαν οι ΔΕΚΟ και θυμήθηκαν ότι τα αγαθά αυτά είναι κοινωνικά αγαθά και δεν ανήκουν σε κανέναν ιδιώτη και γιόμισαν οι δρόμοι "ρεύματα" και "νερά" (να πάθουμε και καμιά ηλεκτροπληξία :) ) ... 

Ανέβασε το ΦΠΑ πάνω από τον δείκτη ντάουν τζόουνς και βάλαν κλειδωνιά στα μαγαζιά τους οι μαγαζάτορες και βγήκαν στους δρόμους 

"Μπήκαν" στα νοσοκομεία μέσα και τα΄ καναν αμέρικαν μπαρ, με συγχωνεύσεις και με ελλείμματα σε αναλώσιμα και βγήκαν οι άσπρες ποδιές στους δρόμους για το δίκιο του αρρώστου... 

Κατέβασαν "σημαίες" οι ταξιτζήδες, κοκκάλωσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τράβηξαν χειρόφρενο οι φορτηγατζήδες... 

Πήρε τον ανήφορο σ΄επικίνδυνα νούμερα η βενζίνη και το πετρέλαιο και άδειασαν οι δρόμοι και σταμάτησαν τα σούρτα φέρτα στις εθνικές οδούς κι έγιναν πιο φτωχά τα ταμεία των διοδίων (γι΄αυτό προσπαθούν να ισοφαρίσουν την χασούρα με νεόδμητα ακόμη και στα σοκάκια) 

Ευτυχώς Παναγίτσα μου, που βγήκαν και οι αγρότες στους δρόμους και μοίρασαν το κατιτίς τους (που ήταν σε φρούτο και κομπόστα ) γιατί από την πολύ πατάτα όλο τον χειμώνα σε φτηνή τιμή που διοργάνωναν οι "χωρίς μεσάζοντες" στούπωσε το μέσα μας.. 

Μέχρι και τα σώματα ασφαλείας σεργιάνισαν στους δρόμους μας, οι πιο τυχεροί γιατί δεν είχαν τον φόβο των δακρυγόνων και των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις τους , οι πιο κωλόφαρδοι είναι αυτοί ( αν και το δίκιο θα ήταν να μας δώσουν τα δακρυγόνα και να περιφρουρούμε εμείς την νομιμότητα των κινητοποιήσεών τους, ε ρε γλέντια!!! )
Βγήκαν στρατιωτικοί, απόστρατοι κι είδαν ένδοξες στιγμές τα καλντερίμια μας
Επίσης είδαν περισσότερο κόσμο οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Θράκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής που παλεύαν μόνοι τους για τη ζωή τους, για τη γη μας, για το περιβάλλον μας , για την Ελλάδα μας! 

Μα το πιο σημαντικό (γιατί για μένα αυτό είναι το σημαντικό), γι΄αυτό και το άφησα για το τέλος, με το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" έβγαλαν! επιτέλους τα "πουλάκια" μας από το παχνί τους, τ΄ατίθασα νιάτα μας, την σπουδάζουσα νεολαία μας!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Ακούστηκαν οι φωνούλες τους, είδαμε τα προσωπάκια τους, πνίγηκαν από το άδικο και ψάχνουν να βρουν τρόπους ν΄αντιδράσουν.... 

Να σας πω την αλήθεια τώρα είμαι ήσυχη, αφού βγήκαν τα νιάτα έξω, όλα θα πάρουν το δρόμο τους... η όποιας μορφής αντίδραση από τους νέους μας (οποιαδήποτε κι αν είναι η αφορμή), είναι δείκτης κοινωνικής υγείας!!! Τώρα νοιώθω ότι δεν ζητείται ελπίς αλλά ότι υπάρχει ελπίς!!! 


Κακά τα ψέμματα, όταν βγαίνεις στους δρόμους και μπερδεύεσαι με "διαφορετικούς" συντεχνιακά, μαθαίνεις αλήθειες που δεν θ΄ακούσεις από τα δελτία ειδήσεων. Κι όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο καταλαβαίνεις και τόσο συμπορεύεσαι με το δίκιο, είτε σε αφορά άμεσα είτε έμμεσα. 




Και για να καταλήξω, αυτό που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οι μεγάλοι συνδικαλισταράδες, οι αντιπολιτεύσεις, οι Τροϊκανοί και το ΔΝΤ, το πέτυχαν άθελά τους οι "Σωτήρες" μας! Μας έβγαλαν στους δρόμους έστω και με "δόσεις". Η ουσία είναι ότι έστω κι έτσι, ξεκουνηθήκαμε (όσοι τέλος πάντων το τολμούν), ξυπνήσαμε από την "χειμέρια νάρκη" μας και από την προπαγανδιστική (από τις τηλεοράσεις) αποχαύνωσή μας!

Τώρα περιμένω μία λάθος κίνησή τους, μέσα στον πανικό που τους διακατέχει, που θ' "αποσυντονίσει" τις συντεχνιακές κινητοποιήσεις και "κατά λάθος" θα ξεχυθούμε όλοι μαζί στους δρόμους ...... μετά θα πλακώσουν κι άλλοι από ζήλια, γιατί είναι και τέτοιος ο ΄Ελληνας :)

εεεεεεεε... και μη τον είδατε τον Παναή μετά....

΄Αρα, όντως είναι εν δυνάμει Σωτήρες μας!!!!

Υ.Γ. Πονηρούληδες!!!! Από δω το ΄χατε, από κει το΄χατε, θέλετε να σας γράψει η ιστορία σαν σωτήρες !!

Υ.Γ.1. Μόνο βιαστείτε λίγο να την κάνετε την κουτσουκέλα σας, γιατί έρχεται καλοκαιράκι, θα μας πιάσει ο ήλιος και ή θα μας προλάβετε εσείς να μας "σώσετε" ή αν μας προλάβει το μαύρισμα, θα μας "φάει" η χρυσή αυγή από κεκτημένη ταχύτητα :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.