Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικες δράσεις από τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Με πλούσιες, διασκεδαστικές και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις, εμπνευσμένες από την λαϊκή παράδοση και όχι μόνο, για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τα παιδιά, υποδέχτηκε φέτος την άνοιξη ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς. 
Η πρώτη δράση έλαβε χώρα με την έναρξη της άνοιξης, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013. Ειδικότερα, εθελοντές και στελέχη του Οργανισμού επισκέφθηκαν δημοτικά σχολεία της πόλης και μοίρασαν χαμόγελα και "μάρτηδες" σε μαθητές, αναβιώνοντας το γνωστό έθιμο του Μάρτη. Η ίδια ευχάριστη αυτή έκπληξη περίμενε και τους περαστικούς του πεζοδρόμου της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης, στους οποίους μαζί με τους "μάρτηδες" δόθηκαν και κεραμικές χελιδονοφωλιές, που επιμελήθηκε το Τμήμα Κεραμικής του ΟΠΟΝΓΑ. 


Οι δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού συνεχίστηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο με την ευκαιρία της Αποκριάς κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου 2013. Υπό τον τίτλο “Μασκομαγειρέματα και γαϊτανομπερδέματα” υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών σχολείων.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κατασκευάζοντας αποκριάτικες μάσκες και χορεύοντας γαϊτανάκι. Ο ΟΠΟΝΓΑ ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα το 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο και 9ο Δημοτικό σχολείο, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Μουριών. Επίσης ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τους τις υπαλλήλους του Δήμου Κιλκίς Νικολάκη Βούλα και Κατσάρη Μαρία. 

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου) που φέτος ήταν αφιερωμένη στη μοίρα και το πεπρωμένο, διοργάνωσε και υλοποίησε εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης. Στο πλαίσιο της δράσης, τα πρωινά της Τετάρτης 20 και Πέμπτης 21 Μαρτίου παραμυθούδες εθελόντριες αφηγήθηκαν παραμύθια από την ελληνική παράδοση στο Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα στο θεατράκι της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ η γνωστή και αγαπητή παραμυθού, Ανθή Θάνου, αφηγήθηκε “Παραμύθια από όλο τον κόσμο” για τους μικρούς της φίλους, ενώ παρουσίασε και το παραμύθι “Στην αγκαλιά της Σεχραζάτ” που απευθυνόταν σε ενήλικες.
 

Η Πρόεδρος κ. Μαρία Τσιραμπίδου και τα στελέχη του ΟΠΟΝΓΑ για την επιτυχία με την οποία στέφθηκαν οι πρόσφατες ανοιξιάτικες δράσεις, επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλα τα σχολεία και τους μαθητές με τους δασκάλους τους που συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε αυτές, τους εθελοντές του Δήμου Κιλκίς που βοήθησαν για την υλοποίησή τους, τις εθελόντριες παραμυθούδες Καζαντζίδου Σπυριδούλα, Λιλίτσα Γεωργία, Κακαβέλα Νικολέτα και Σαλτσίδου Άννα για τα όμορφα παραμύθια που αφηγήθηκαν στα παιδιά, την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσάς της, καθώς και τις μαθήτριες του Τμήματος Κεραμικής του ΟΠΟΝΓΑ Σοφία Ανδρεάδου και Διαμαντούλα Πογέλη με υπεύθυνη εκπαιδεύτρια τους την κ. Νούλα Εμποροπούλου, για τις χελιδονοφωλιές που κατασκεύασαν και προσέφεραν στους περαστικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.