Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ουρανίααα το δίκανο!!!

Της Βούλας Ιωαννίδου 
Άκουγα παλαιότερα ότι οι πολιτικοί γίνονται νονοί (κάνουν κουμπαριές-βαφτίσια), για να εξασφαλίσουν ψήφους! Ευτυχώς δεν πέρασε ποτέ από τον νου μου ότι το κάνουν από αγάπη για τα παιδιά ή ότι θέλουν να γίνουν πνευματικοί τους πατέρες τους.
Αμ δε!!
Τώρα κατάλαβα ότι τελικά γίνονται νονοί από χούϊ!


Δε βαφτίζουν μόνο παιδιά, πήραν σβάρνα το μυστήριο της βαπτίσεως, και βαφτίζουν ότι βρεθεί μπροστά τους. Βαφτίζουν λέξεις με νέα νοήματα, βαφτίζουν καταστάσεις και γεγονότα με δικά τους κριτήρια, βαφτίζουν τα αυτονόητα, βαφτίζουν αξίες, πολιτικές, όνειρα, ελπίδες, ιδέες... 


Τα παράλογα τα βάφτισαν λογικά. Τα παράδοξα, ορθόδοξα. Αφού καμιά φορά διαβάζω δηλώσεις τους κι επειδή δεν βγάζω νόημα από τις λέξεις που χρησιμοποιούν με την έννοια που τις προσδίδουν, τρέχω στο Βικιπαιδεια να επαληθεύσω την έννοια της λέξης. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιου είδους ντοκουμέντα, γιατί με την τόση παραδοξολογία που κυκλοφορεί, τα βάζω με την μνήμη μου και νομίζω ότι εγώ τα έχω χάσει. 

Βαφτίζουν στρατηγικές- πολιτικής, όπως παράδειγμα, το δόγμα του σοκ,το βάφτισαν πολιτική διάσωσης. Την διαφθορά και τις μίζες, τώρα τη λένε "μαζί τα φάγαμε". Τις συμφωνίες για μαϊμού αγορές ή σαραβαλιασμένα υποβρύχια, τώρα το λένε δημοσιονομικό έλλειμμα. Το ξεπούλημα της γης μας, του φυσικού μας πλούτου, τώρα λέγεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Το ξαφνικό κούρεμα των κόπων σου μιας ζωής, τώρα το λένε εξυγίανση του Τραπεζικού συστήματος. 

Την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών τώρα το λένε υπεράριθμο δημόσιο. Τον ορυμαγδό σε μισθούς-συντάξεις-συλλογικές συμβάσεις, το λένε ανταγωνιστικότητα. Την συρρίκνωση της παιδείας και της υγείας τώρα τη λένε αναδιοργάνωση του κράτους. Την τρομοκρατία-τρομολαγνεία και τον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ γύρω μας, τώρα το λένε προστασία του πολίτη. 

Το ρημαδιό στα ασφαλιστικά ταμεία τώρα το λένε ΕΟΠΠΥ. Την κακοδιαχείριση και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος τώρα τη λένε χαράτσι. Την πώληση-ανάθεση-ξεπούλημα δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών τώρα το λένε ανασυγκρότηση δομών. Την ανεργία τώρα την λένε υψηλό κόστος εργασίας. Την παραπληροφόρηση και την πλύση εγκεφάλου με την κατευθυνόμενη ενημέρωση τώρα το λένε δημοσιογραφία και δελτίο των 8. Την συντήρηση - διατήρηση της γραφειοκρατίας, τώρα το λένε υπέρογκο και δύσκαμπτο δημόσιο. 

Την έλλειψη στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας τώρα τη λένε υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τους άστεγους και την πείνα γύρω μας τώρα τώρα τη λένε παράπλευρες απώλειες. Τον ξενητεμό των νέων μας σ΄άλλες χώρες για εύρεση εργασίας τώρα το λένε σημεία των καιρών. Την διαμαρτυρία σου για την κατάντια της ζωής σου και της χώρας σου τώρα τη λένε εχθρό της χώρας, ή κακοποιά στοιχεία ή παρακρατικές οργανώσεις.... 

΄Ομως ας σταματήσω εδώ , γιατί αυτό το "βαφτισιολόγιο" τελειωμό δεν έχει, κι όσο γράφω τόσο θυμάμαι ... 

Αυτούς πρέπει να τους παρακολουθείς κάθε ώρα και στιγμή για να τους καταλαβαίνεις τι λένε σε συνδυασμό βέβαια με τα τεκταινόμενα, αλλιώς δεν βγάζεις άκρη! Και φυσικά το νόημα των προτάσεών τους βρίσκεται πάντα στα αντώνυμα των λέξεων και των νοημάτων που χρησιμοποιούν. 

Δηλαδή ακούς: "δεν θα παρθούν άλλα μέτρα" σημαίνει, Ωχ, ετοιμάσου, κάτι έχουν στα σκαριά! Ακούς: "δεν κινδυνεύουν οι καταθέτες των Τραπεζών", σημαίνει τρέχα και μάζεψε ότι σου απόμεινε κι ετοίμαζε το στρώμα να τα φυλάξεις! Ακούς: "βρέθηκε η καλύτερη λύση για το καλό της χώρας μας", μάζεψε τα μπογαλάκια σου γι΄άλλες πολιτείες, είτε εδώ μείνεις - είτε φύγεις, από χώρα θα ξεμείνεις σίγουρα γιατί ΕΠΩΛΗΘΗ! 

Ακούς: "το Eurogroup στηρίζει τον Κυπριακό λαό στις δύσκολες μέρες που περνά", να θυμηθείς την φοβερή ατάκα του αξέχαστου Αρτέμη Μάτσα "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"... ελπίζω να θυμάστε και το ύφος και την χροιά της φωνής του ηθοποιού... 

Αμ το άλλο!! Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο μονογενής υιός του Θεού, ο Χριστός (που είχε κάθε δικαίωμα να κάνει ότι θέλει), κάποιοι πολιτικοί το έχουν ψωμοτύρι. Αυτοβαφτίζονται με όποια ιδιότητα τους αρέσει! Τελευταία φοριέται πολύ το "Σωτήρας"!!! 

Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια αγαπημένες τους ατάκες είναι : "για το καλό του λαού", "για το καλό της Πατρίδας μας" "κόντρα στην συνείδησή μου " "για τελευταία φορά" "με βαριά καρδιά" και το πολυαγαπημένο μου "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"...
Το χειρότερο βέβαια δεν σας το΄πα. Νόμιζα ότι αυτό είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα, αλλά κι εδώ έπεσα έξω, το βλέπω τώρα και στην Κύπρο και νοιώθω ότι η ζωή μου κύκλους κάνει, που λέει και η Χαρούλα. 

Επίσης το βλέπω στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία κλπ ... Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι η Ε.Ε θέλει το καλό μας, θα΄λεγα ότι πέσαμε σε κύκλωμα!!!
Βοηθάτε Χριστιανοίιιιιιιι....τρελαίνομαιιιιι 

Ουρανίιιιιιιααααα ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 'ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟ'ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΑΠΦΩ ΝΟΤΑΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...όπως ξέρουμε και τι γίνεται εκεί μέσα που το΄λεγε πάλι η αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά:"Εδώ μέσα γίνονται, σόδομα και γόμορα"!!!:)

      Διαγραφή
  2. Γεια στο στόμα σου, κορίτσι μου!
    Όσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, αλλά από λόγια δεν πάσχουμε, αλλά από έργα!!!

      Διαγραφή
  3. φουρνελο θελουν τα λαμογια κ ενα αποσπασμα αποεξοπ να τους περημενη οπιος παη να την κοπανηση να τον γαζονουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.