Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Έναρξη Πολυεθνικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στην Κρηστώνη Κιλκίς

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Πολυεθνικό Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε.) στην Κρηστώνη Κιλκίς. 
Στο συγκεκριμένο Σχολείο, διάρκειας δύο εβδομάδων, συμμετέχουν 35 σπουδαστές, εκ των οποίων μόνιμα ή σε εφεδρεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πολίτες. Υπογραμμίζεται ότι στο συγκεκριμένο Σχολείο συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό απλοί πολίτες, επιβεβαιώνοντας την εξωστρέφεια του Κέντρου προς την Κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του, οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν 40 περιόδους θεωρητικών αντικειμένων, κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν λεπτομερώς βασικά που αφορούν τις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης, από έμπειρους ομιλητές. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ασκήσεις πεδίου όπως σημείο ελέγχου οχημάτων και Προσωπικού, έρευνα οικία και περίπολο ημέρας. Σκοπός του Πολυεθνικού Σχολείου Ε.Υ.Ε. είναι να προετοιμάσει στελέχη, που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εθνική τους εκπαίδευση στις ΕΥΕ, να στελεχώσουν θέσεις επιτελείου σε Πολυεθνικά Στρατηγεία.

Αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και υλοποίησης των Σχολείων στο Πολυεθνικό Κέντρο του Κιλκίς, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Διοικητή αντισυνταγματάρχη κ. Νικόλαου Αραμπατζή και των στελεχών του Κέντρου, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την επίτευξη της αποστολής του Κέντρου και την συμβολή του στην Ειρήνη.

Το επόμενο προγραμματισμένο Σχολείο είναι το Προκεχωρημένο Πολυεθνικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης που θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου, διάρκειας δύο εβδομάδων και στο οποίο θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές καθώς και εκπαιδευτές από διάφορα ιδρύματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.