Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη Αγαθοπούλου στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Κιλκίς

"Την Παρασκευή 22 Μαρτίου  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Ε. Αγαθοπούλου επισκέφθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Κιλκίς, προκειμένου να συναντήσει τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας τους, με αφορμή την τριήμερη απεργία των εργαζομένων για να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πέραν των 10 μηνών. 
Η Διοίκηση προσπάθησε με πιέσεις και απειλές προς τους εργαζόμενους, να εμποδίσει την ελεύθερη συνομιλία της βουλευτή με αυτούς, γεγονός απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Αυτό για μας είναι άλλη μια ένδειξη ότι επιχειρεί να κρατήσει στο σκοτάδι τις συνέπειες για την ίδια την ένωση, τους αγρότες και τους εργαζόμενους, από την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση.

Θυμίζουμε ότι η ΕΑΣ δεν είναι ούτε Στρατός, ούτε ΕΥΠ, ούτε άλλη "ευαίσθητη" υπηρεσία, ώστε να επικαλείται η διοίκηση την προηγούμενη ενημέρωσή της για να "δώσει άδεια" να συναντήσουν οι εργαζόμενοι οποιονδήποτε στο χώρο εργασίας τους, πόσο μάλλον έναν εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο.

Θυμίζουμε επίσης ότι εδώ και 10ετίες, οι ευθύνες των εγκάθετων στελεχών των δικομματικών κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στο αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα, το έχει φέρει στη σημερινή άθλια κατάσταση πανελλαδικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον ζητούμενο η ίδια η ύπαρξη των ενώσεων και το μέλλον των αγροτών. Σε άλλες περιοχές μάλιστα "τρέχουν" και δικαστικές διαδικασίες για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης.

Η διοίκηση και η κάθε διοίκηση θα έπρεπε ως πρώτη προτεραιότητά της να έχει αυτή τη στιγμή την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των αγροτών, που δε φταίνε σε τίποτε για την κατάσταση που έχει έρθει σήμερα το συνεταιριστικό κίνημα, και κατ’ επέκταση την αξιοποίηση της ΕΑΣ ως σημαντικότατο εργαλείο της ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει διοικήσεις και πολιτικές που αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως "πελάτες" και τους εργαζόμενους ως "σκλάβους" και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τόσο των εργαζομένων όσο και των αγροτών, αφού υγιείς και εύρωστοι συνεταιρισμοί, με ένα άλλο πλαίσιο λειτουργίας που θα εξασφαλίζει διαφάνεια, ουσιαστικό έλεγχο και συμμετοχή των αγροτών σε αυτούς και που θα ενισχύει τις ομάδες παραγωγών και την καινοτομία, είναι το κλειδί για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος."





5 σχόλια:

  1. Γιωτη είσαι Θεός ένας και μοναδικός
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συννενοηση με τους υπαλληλους, για να βρεθουν σε ωρα εργασιας...

    απο ποτε οι υπαλληλοι κανουν κουμαντο στην επιχειρηση, και ποσο μαλλον σε ωρα εργασιας..
    αν θελαν να τα πουν, να πηγαιναν σε κανα καφε, ή στο σπιτι τους ή εξω.
    Οταν πας καπου, κανονιζεις με τον ιδιοκτητες, προεδρο διευθυντη, δεν κανονιζεις ουτε με τον θυρωρο, ουτε τον αποθηκαριο.


    Οταν τους βολευει, την ευθυνη την εχουν οι προεδροι κτλ, οταν δεν τους βολευει, λεμε αλλα.. ας αποφασισουν τι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τόσα ξέρεις τόσα λες!!!
      από πότε η ένωση είναι ιδιοκτησία??

      Διαγραφή
  3. κολεκτιβα ειναι ? ή κοινοβιο?

    διευθυντη δεν εχει? Δ.Σ δεν εχει? προεδρο..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΟΥΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ)ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!Η ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙ!!!ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.