Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Aπό το χωράφι στο ράφι! - Σεμινάριο κατάρτισης για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Για πρώτη φορά στο Κιλκίς, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, από τη θεωρία στην πράξη, από το χωράφι στο ράφι!
Στο πλαίσιο του έργου InCluDe του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας - FYROM 2007-2013 (Interreg), η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. οργανώνει τετραήμερο σεμινάριο κατάρτισης σε θέματα Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, από την Τετάρτη 27 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη θεωρητική αλλά και, κυρίως, πρακτική τεχνογνωσία στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών με εισηγήσεις που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου, το πολλαπλασιαστικό υλικό και την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια και τις καλλιεργητικές φροντίδες φυτών όπως η λεβάντα, το μελισσόχορτο, η ρίγανη, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η λουίζα, το χαμομήλι και το βαλσαμόχορτο, την επεξεργασία και μεταποίηση (δρόγη - αιθέρια έλαια - εκχυλίσματα), το marketing και την προώθηση προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να έλθουν σε επαφή και με τα βασικά στοιχεία επιχειρηματικότητας, του συνεργατισμού, της δικτύωσης (Ομάδες Παραγωγών, Cluster) αλλά και να ενημερωθούν για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση καθώς και επισκέψεις στο Εργαστήριο Παραγωγής Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (Θέρμη) αλλά και σε αγροκτήματα και μεταποιητικές επιχειρήσεις παραγωγής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών του Κιλκίς. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και σε εργαζομένους να το παρακολουθήσουν, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (15:00 – 21:00) στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου: Δρ Μαλούπα Ελένη (τακτική ερευνήτρια, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»), Δρ Λάζαρη Μαντώ (επίκουρη καθηγήτρια, Φαρμακευτική Α.Π.Θ.), Δρ Γρηγοριάδου Κατερίνα (Γεωπόνος, Βιοτεχνολόγος, φυτώριο Μυρτίς), στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Κιλκίς (Ελ. Μυρωνίδου, Π. Ιορδανίδης, Αλ. Γρηγοριάδου, Αικ. Παπαδοπούλου), ο Στ. Μαντζανάκης (Emetris A.E.) και ο Παν. Κωνσταντινίδης (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.).

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να ασχοληθούν οργανωμένα και επαγγελματικά με το αντικείμενο των ΑΦΦ, διαμορφώνοντας κουλτούρα επιχειρηματικότητας και αποκτώντας σημαντικές γνώσεις σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας, από την παραγωγή της α΄ ύλης, την επεξεργασία, τη μεταποίηση έως και την διάθεση ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων στις αγορές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί το βιβλίο «Επιχειρηματικός Οδηγός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» της ΑΝ.ΚΙ. καθώς και οι εισηγήσεις του σεμιναρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν Αίτηση Συμμετοχής έως τις 22 Μαρτίου, στη γραμματεία της εταιρείας, ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., Σόλωνος 13, 61100 Κιλκίς ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: anki@anki.gr. Η Αίτηση διατίθεται στα γραφεία της εταιρείας και στην ιστοσελίδα: www.anki.gr.

Σημειώνεται ότι στο έργο InCluDe «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης δικτύου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με στόχο την αειφορική ανάπτυξη», συνεργάζονται το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Ίδρυμα Ανάπτυξης LIT Γευγελής και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.