Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τίθεται σε λειτουργία σε 3 χρόνια, το τελεφερίκ που θα συνδέει το Νέο Πάρκο με τον Άη Γιώργη Κιλκίς..

Στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, «κυκλοφορούν» μόνο τρεις λέξεις στα στόματα των υπαλλήλων: «Kilkis from Greece» !!
Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν εντυπωσιαστεί από το θαύμα που πέτυχε αυτή η μέχρι χθες άγνωστη και ασήμαντη πόλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας.. Ναι σήμερα το 2039 μΧ, το Κιλκίς της Ελλάδας είναι η μοναδική πόλη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρόφησε κατά 100% όλα τα κονδύλια και προγράμματα των ΕΣΠΑ.


Ήταν πολύ «λίγοι» αυτοί που διοικούσαν τη χώρα τότε πριν 30-40 χρόνια. Δεν μπορούσαν ούτε τα λεφτά που τους έδινε η Ευρώπη να απορροφήσουν. Τόσο «λίγοι» στις απαιτήσεις των καιρών…. Και κορόιδευαν τα 2 εκατομμύρια ανέργους, ότι δήθεν πάλευαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παραμύθια για απελπισμένους… 



Ο πρόεδρος της Ε.Ε κ. Αλέξης Τσίπρας θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, το Δήμο και Επιμελητήριο Κιλκίς, αλλά και την Αναπτυξιακή και Επιμορφωτική Κιλκίς. Τα γερόντια Τονικίδης, Πασσαλίδης, Αμοιρίδης Πάνος δεν μπορούσαν να μετακινηθούν σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, και έτσι θα πάει μόνο ο παππούς Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, που όμως είναι ποιο ακμαίος, γοητευτικός και κοτσανάτος… Και ας πλησιάζει τα ογδόντα… 

Η τελευταία επιτυχία μας, ήταν η ριζική ανάπλαση του Λόφου Αγίου Γεωργίου σε συνδυασμό με την κατασκευή του τελεφερίκ που θα ξεκινά από το «Νέο Πάρκο» και θα φτάνει επάνω στην εκκλησία. 

Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια και θα παραδοθεί το 2041 μΧ 
Το Κιλκίς είχε έναν ακόμη εκπληκτικό χώρο και με απίστευτη θέα, αλλά για δεκάδες χρόνια το είχαμε και αυτό παραμελημένο και αναξιοποίητο. Στην κορυφή του Λόφου υπάρχει μια παλιά Χριστιανική Εκκλησία. Σήμερα βέβαια δεν υπάρχουν θρησκείες… Απλά την άφησαν οι κυβερνώντες των Βρυξελλών για να δείξουν ότι είναι ανεκτικοί στο διαφορετικό και στις μειονότητες.. Δεν λειτουργεί βέβαια, αφού υπάρχουν ελάχιστοι πλέον Χριστιανοί στην πόλη μας. 
Λένε πως πριν 30-40 χρόνια σε αυτό μέρος γινόταν πολλές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια κτλ). Επίσης όποιος ξένος ερχόταν, οι Κιλκισιώτες τον έφερναν εδώ για να δει το Κιλκίς από ψηλά, αλλά και την υπόλοιπη εκπληκτική θέα της περιοχής. 
Έχω δει κάτι φωτογραφίες όμως, που δείχνουν εγκατάλειψη, βρωμιά, σκουπίδια, ξερόχορτα. Που; Στο ποιο ωραίο σημείο του Κιλκίς. Μπα, δεν το πιστεύω. Photoshop θα είναι από κακοπροαίρετους και γκρινιάρηδες… Άκουσα επίσης ότι όταν γινόταν Χριστιανικοί γάμοι ή βαφτίσια, ειδικά οι ξένοι επισκέπτες απορούσαν πως με τόσο κόσμο δεν είχαμε αξιοποιήσει αυτό το μέρος.Έλα ντε… και εμείς την ίδια απορία είχαμε. 

Το σημερινό όμως έργο θα αλλάξει τα πάντα. Κατ’ αρχήν το πλάτωμα που παρκάρουν τα οχήματα θα ασφαλτοστρωθεί (όχι όπως παλιά, με τα χώματα, τα σκουπίδια και τη σκόνη που νόμιζες ότι είσαι στην Καμπούλ…) 
Ακριβώς μπροστά στο γκρεμό θα φτιαχτεί ένα χαμηλό τοιχάκι από πέτρα, με παραδοσιακά παγκάκια και όμορφους φανοστάτες. Θα φυτευτούν πολλά δέντρα και λουλούδια, Να κάθεται ο άλλος και να απολαμβάνει θέα, ηρεμία, γαλήνη, απεραντοσύνη. Να φέρνει έναν ξένο και να τον εντυπωσιάσει για την πόλη του. Και όχι να ντρέπεται να τον φέρει μέχρι εδώ. 


Θα δοθεί επίσης η δωρεάν άδεια από το Δήμο σε άνεργα παιδιά, να λειτουργήσουν μια μικρή καντίνα, ένα μαγαζάκι με σουβενίρ, να πωλούν παγωτά, ζαχαρωτά, κρέπες κτλ, την περίοδο του καλοκαιριού. 

Έτσι ο χώρος γίνεται ποιο δελεαστικός για τον επισκεφτεί ο άλλος με το την παρέα του, ή την οικογένειά και τα παιδιά του. 

Θα κατασκευαστεί επίσης στην κορυφή και δίπλα στην εκκλησία, μια καφετέρια-εστιατόριο-παρατηρητήριο όπου η θέα είναι καταπληκτική προς δυτικά δηλ. Σταυροχώρι -Χέρσο-Δοϊράνη κ.τ.λ.Επίσης θα χτιστεί και ένα ξενοδοχείο, μικρό μεν, αλλά με θέα μοναδική. Όλος ο λόφος είχε πολλούς χώρους αναξιοποίητους, που επιτέλους τους εκμεταλλευτήκαμε. 
Επίσης θα φωτιστεί εντυπωσιακά όλος ο λόφος και η Εκκλησία, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το μέρος ειδικά τη νύχτα. 
Το τελεφερίκ θα κάνει 4΄ για να φτάσει στον Αι Γιώργη, με μια ενδιάμεση στάση στο ανοιχτό θέατρο. Η αφετηρία θα είναι το Νέο Πάρκο. Η διαδρομή αν και σύντομη θα είναι καταπληκτική. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα εκτοξευθεί η τουριστική κίνηση και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι όλος ο λόφος θα είναι ένα πλήρες τουριστικό πακέτο (Σπήλαιο, ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μικρά μαγαζάκια, χώρος για θέα κτλ) 
Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει δενδροφύτευση όλου του λόφου. Και όταν λέμε όλου, εννοούμε όλου. Εκατοντάδες άνεργα παιδιά θα βρουν δουλειά μόνο από αυτή την κίνηση. Από τις παρυφές μέχρι πάνω, έλατα, κυπαρίσσια, πεύκα. Λένε πως μετά από πιέσεις της Τουρκικής προεδρίας στις Βρυξέλλες τέθηκε θέμα προστασίας περιβάλλοντος. Πώς να το κάνουμε, οι Τούρκοι εδώ και 20 χρόνια που είναι μέσα στην Ε.Ε. ήταν πάντα ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον…. 


Λένε πως υπήρχε παλιά και ένα παμπάλαιο αρχαίο αεροπλάνο F-16 για να θυμίζει λένε, την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Κάποιοι Κιλκισιώτες το θεωρούσαν κιτς και δείγμα ιμπεριαλιστικής αισθητικής εκείνα τα χρόνια. 

Και φυσικά το κατάφεραν να ξηλώσουν ένα αεροπλάνο που θύμιζε ηρωισμό και αγάπη για την ελευθερία. Για την ελευθερία της πατρίδας μας. Της Ελλάδας. Τι να κάνουμε; Αυτός ήταν, είναι, και θα είναι, πάντα ο Έλληνας. Θα ψάχνει ινδάλματα και πρότυπα αγωνιστών για την ελευθερία, σε μουσάτους Λατινοαμερικάνους και όχι στον αδελφό του….. 
Κιλκίς 2039 μΧ Η πρώτη πόλη στην Ευρώπη στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων..


ΥΓ Οι φωτογραφίες είναι από το Ευρωπαϊκό Κιλκίς του 2013, από τη φτωχή Αλβανία Τίρανα, και Τουρκία Κοτύωρα ( Ορντού).

ΥΓ Νο 2 Τα σκουπίδια, τα ξερόχορτα και η εγκατάλειψη στο χώρο στάθμευσης του Άη Γιώργη είναι (ευτυχώς) η μόνη παραφωνία στην πόλη του Κιλκίς. Μάλλον το κακό γίνεται από τα ζευγαράκια που απολαμβάνουν τη νυχτερινή θέα.... Χωρίς διάθεση κολακείας σήμερα η καθαριότητα στην πόλη είναι κάτι παραπάνω από υποδειγματική. Συνεχώς θα δείτε υπαλλήλους να καθαρίζουν, να σκουπίζουν, να συμμαζεύουν ακόμη και σε μακρινές του Κιλκίς.










23 σχόλια:

  1. Πόσο καμμένος είσαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα όνειρα κάποιου για τον τόπο του λοιδορούνται από τύπους σαν εσένα, είναι μάλλον παράσημο...

      Διαγραφή
  2. μονο καμμενος...απανθρακωμενος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΜΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνω συλλογή όλων των κειμένων
    Σχέδιο δράσης..............

    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει με τι να ασχοληθεί ο άνθρωπος και γράφει σαχλαμάρες για το Κιλκίς.Εδώ που λέμε ο κόσμος καίγεται ...............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ κάθεσαι μπροστά στο υπολογιστή και είσαι ο κυρίαρχος των πάντων!

      Διαγραφή
  6. Κομπλεξικέ 8:26 ο άνθρωπος γράφει για νέες θέσεις εργασίας, για τάξη, καθαριότητα, και πολλά άλλα, με επιχειρήματα και ολοκληρωμένη άποψη. Εσύ τι έχεις να προτείνεις; Κακία; Μήπως είσαι κανένας βολεμένος που δεν τον νοιάζει τίποτα, ή κανένας ανίκανος και το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός έιναι ποιο κομπλεξικός φαίνεται εδώ μέσα δεν χρειάζονται σχόλια περαιτέρω.Εσύ τι κόπτεσαι επειδή είσαι εσύ ο βολεμένος και σε συμφαίρει να κοιμάται ο κόσμος γιατί για σένα θα είναι όλα μια χαρά σίγουρα.Αυτά όλα είναι παπαρολογίες και να χαμε να λέγαμε κι ένας ασχετος το καταλαβαίνει δε χρειαζόμαστε το Κ.Μαύρο να μας κάνει υποδείξεις.Χρειάζεται αντίδραση για όλους εσάς που λοιδορείται την πόλη και την κοινωνία ολόκληρη με άρθρα και υποδέιξεις τύπου να χαμε να λέγαμε.Εγώ προτείνω να φύγουν όλοι αυτοί οι σάποιοι από την τοπική διακυβέρνηση της κοινωνίας και να βγούμε μπροστάρινες οι νέοι και πραγματικά ανεξάρτητοι απο τα κλεφτοκόμματα της αρπαγής.Αλλά εσείς θέλεται του νέους κοιμησμένους αιώνια για να μηξν σας χαλάσουν τα σχέδια...

      Διαγραφή
  7. Και κάτι ακόμη κομπλεξικέ 8:26. Ο κόσμος καίγεται επειδή υπάρχουν κάτι νούμερα σαν και εσένα που δεν ονειρεύονται γαι κάτι καλύτερο, δεν ελπίζουν, δεν προτείνουν, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Μαύρε,
    παρακολουθώ τα κείμενά σας και τα θεωρώ απολαυστικά!Έχω απλώς μια ένσταση- παρατήρηση.Παρατηρώ ότι επανειλημμένα γράφετε το συγκριτικό <> με -οι-.Παρακαλώ μην το συγχέετε με την ερωτηματική αντωνυμία.Επίσης έχω ένα ερώτημα προς τους επικριτές:Εφόσον θεωρείτε τα συγκεκριμένα κείμενα φαντασιοπληξίες, γιατί τα διαβάζετε;Μήπως επειδή στερείστε διευρυμένης σκέψης και πιστεύετε ότι όλα είναι ρόδινα στην περιοχή;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέσα στα εισαγωγικά υπήρχε η λέξη <>.
    Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2013-8:49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά υπάρχουν πολλοί καμμένοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήσε το όνειρό σου εσύ, δε σε ξυπνά κανείς!

      Διαγραφή

  11. Ενώ εσένα 10:28 σε βολεύει το παρόν Κιλκίς...Γι' αυτό δεν θα προοδεύσει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κατάλαβες ήταν η απάντησή μου στον Ανώνυμο 10 Μαρτίου 2013 - 10:08 μ.μ.

      Διαγραφή
  12. Αφήστε τον άνθρωπο να γράψει ρε παιδιά... ότι σας αρέσει κρατήστε το ότι δεν... πετάξτε το.. υποχρεωτικό δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα..
    Γράφε..Μαύρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή "Γνώμη",
    Πάλι αναρτάς σχόλια γραμμένα με greeklish; Τότε το "Γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες! Σχόλια τα οποία είναι γραμμένα με Greeklish δεν δημοσιεύονται" , που γράφεις ακριβώς παρακάτω, γιατί το γράφεις;
    Όσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από κάποια αποσπάσματα όπως "Ο πρόεδρος της Ε.Ε κ. Αλέξης Τσίπρας" "σήμερα το 2039 μΧ" μπορώ να υποθέσω ότι ο συγγραφεύς του άρθρου κλίνει σαφώς προς κάποια παράταξη και το δείχνει;
    Αλλά από άλλο απόσπασμα που γράφει "Σήμερα βέβαια δεν υπάρχουν θρησκείες… Απλά την άφησαν οι κυβερνώντες των Βρυξελλών για να δείξουν ότι είναι ανεκτικοί στο διαφορετικό και στις μειονότητες.. Δεν λειτουργεί βέβαια, αφού υπάρχουν ελάχιστοι πλέον Χριστιανοί στην πόλη μας" τι να υποθέσω; Προφανώς ότι ο γράφων δεν θέλει ούτε να φαντάζεται την Ορθοδοξία στην πόλη του, ωστόσο χρησιμοποιεί ως βάση μέτρησης της χρονολογίας το έτος γεννήσεως του Χριστού.
    Συμπέρασμα: πόσο πολύ μπορεί να χάνουν κύρος και αποδοχή οι λογικές προτάσεις που έχει να καταθέσει όταν συνοδεύονται από εμπάθειες και αγκυλώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Μαύρε, τα μυνήματά σου είναι πολύ δυνατά.
    Πρώτα πρώτα η αδιαφορία η οποία υπάρχει γιά αυτόν τον ακριτικό νομό.
    Δεύτερον, πολλά γερόντια, εκτός από αυτά που αναφέρεις, αφού περάσουν από υψηλές θέσεις πολιτικές, διοικητικές και θεσμικές δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε.
    Τρίτο, θα έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ το "αριστερός" που θα είναι οι ιδανικοί συνεργάτες των Τραπεζιτών και των τοκογλύφων.
    Τέταρτον, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και η ηγεσία της εκκλησίας, ενώ παγκοσμίως οι Χριστιανοί διώκονται, κανένας δεν ανθίσταται. Παντού σφάζουν χριστιανούς επισκόπους και απλούς πιστούς, έτσι αν θα συνεχιστεί ίσως το 2039 δεν θα υπάρχουν όχι μόνο εκκλησίες αλλά ούτε και Χριστιανοί. και
    Πέμπτον, αυτό το έγκλημα που έγινε με την απομάκρυνση του πολεμικού αεροπλάνου, που όταν το φέρανε στο Κιλκίς, ένας εν ενεργεία τότε Κιλκισιώτης Πιλότος, από την Λάρισα με σχέδιο που καταστρώθηκε από την Π.Α. και απαιτούσαν να το πάρουν άλλες μεγάλες πόλεις, μας έκανε να νοιώθουμε υπερήφανοι για το απόκτημά μας. Δυστυχώς όπως τα λες το αεροπλάνο το απομάκρυναν εκείνοι που πριν από μας κατάλαβαν πως η πολιτεία δεν νοιάζεται πλέον για την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο και φυσικά δεν νοιάζονται αν νοιώθουμε προδομένοι ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γραφε Μαυρε υπαρχουμε κι εμεις που περιμενουμε καθε καινουργιο κειμενο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.