Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Κιλκίς

1. Για τον εορτασμό της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.
Α. Παρασκευή 22-3-2013
α. Ώρα 11.30 π.μ.: Προσκύνημα των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς.
Τα τμήματα θα προσέλθουν στο Μνημείο με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους & βαθμοφόρους.

β. Ομιλίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., κ.α..

γ. Στις ομιλίες αυτές όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα σε βαρύ κλίμα σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη δια μέσω των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της μακραίωνης σκλαβιάς.

Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Παρακαλούμε οι ομιλητές που θα οριστούν να εκφωνήσουν τον πανηγυρικό της ημέρας να αναφερθούν και στα επίκαιρα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Β. Δευτέρα 25-3-2013
α. Ώρα 07.00 π.μ. Χαρμόσυνα θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

β. Ώρα 08.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, με τη συμμετοχή εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων της πόλης Κιλκίς.

Η συγκέντρωση των αντιπροσωπειών του τμήματος Απόδοσης Τιμών, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

γ. Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου & Αγ. Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ.

δ. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

2. Μετά την δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα επακολουθήσουν στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Επιμνημόσυνη δέηση.

β. Κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια θα καταθέσουν: Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς – Ν. Σάντας, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, οι Πρόεδροι: του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς, των Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης και οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων.

γ. Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
3. Ώρα 11.30 π.μ. Προσέλευση των επισήμων στη ΛΑΦ Κιλκίς.

Ώρα 12.00 μ. Παρέλαση προ των επισήμων των: αναπήρων & τραυματιών πολέμου, τμημάτων μαθητών, Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων, διάρκειας 40-60΄.

4. Τελετάρχες ορίζουμε την υπεύθυνη Γραφείου Φυσικής Αγωγής κα. Μαρία Συμεωνίδου και τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη. Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και την ευθύνη για την καλύτερη δυνατή παρουσία τους θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κος Δημήτριος Ζάχος με βοηθούς όλους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής της πόλης και έναν δάσκαλο από κάθε δημοτικό σχολείο.

Τη μέριμνα για την διάθεση των παραπάνω βοηθών, θα έχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

5. Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δ. Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.- Οργανισμών - Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, και όλοι οι πολίτες.

6. Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
α. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την Δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση.

β. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου.

γ. Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς-Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

δ. Η Αστυνομική Δ/νση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

7. Από 08.00 π.μ. της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός.

Τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου 2013 θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά & Κοινοτικά Καταστήματα, καθώς και τα Καταστήματα Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου