Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Υπογράφει
η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών νομού Κιλκίς
15 Μαρτίου 2013.. μια ακόμη Παγκόσμια μέρα Καταναλωτή, μόνο που δεν είναι σαν τις άλλες χρονιές. Οι οικονομικές συνθήκες δεν ήταν ποτέ χειρότερες για το σύνολο του ελληνικού λαού. Οι επίσης δύσκολες μεταπολεμικές καταστάσεις που πέρασε ο ελληνικός λαός δεν ήταν και τόσο μακριά από τη φαντασία του, σήμερα όμως είναι.
Ο Έλληνας καταναλωτής είναι αλήθεια ότι δεν ήταν ποτέ "συνηδειτοποιημένος καταναλωτής"

Ο Έλληνας καταναλωτής δεν κατάλαβε ποτέ τη δύναμή του.

Ο Έλληνας καταναλωτής δεν κατάλαβε ότι πρέπει να συνεισφέρει με τις επιλογές του στο να αλλάξει αυτά που δεν του αρέσουν.

Ο Έλληνας καταναλωτής δεν κατάλαβε ότι "είμαστε όλοι εμείς" κι όχι κάποιος ουρανοκατέβατος που θα άλλαζε την αγορά.

Ωστόσο μέσα σε όλη αυτή την κρίση της οικονομίας, των κοινωνικών θεσμών, των αξιών, των πολιτικών, κλπ υπάρχει και μια ευκαιρία για το καταναλωτικό κίνημα.

Αυτό που αναγκαζόμαστε σήμερα να κάνουμε για να βρούμε το φθηνότερο προϊόν, στην καλύτερη ποιότητα ..είναι αυτό που έπρεπε να κάνουμε χρόνια τώρα χωρίς να μας πιέζουν οι καταστάσεις. 

Στην υποτιθέμενη ελεύθερη αγορά που ζούμε οι (περισσότερες) τιμές δεν αλλάζουν με εντολές αλλά μόνο με την πίεση από τους αγοραστές.

Ας ερευνήσουμε λοιπόν ακόμη περισσότερο τις καλύτερες τιμές στην ποιότητα που μας ικανοποιεί κι ας τις "διαδώσουμε".

Σε λίγες μέρες, την Καθαρά Δευτέρα έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τη δύναμή μας. Τα 4-5 παραδοσιακά προϊόντα που θα αγοράσουμε, με πρώτο φυσικά την παραδοσιακή λαγάνα, μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για το σκοπό αυτό.
Μην αγοράσετε χωρίς να ρωτήσετε την τιμή. Δεν είναι ντροπή να ρωτήσετε κι αλλού.

Μην αγοράσετε αν δεν σας ικανοποιεί η ποιότητα σε αυτή την τιμή.

Πείτε σε γνωστούς & φίλους την άποψή σας για την τιμή και την ποιότητα του προϊόντος που αγοράσατε από το κατάστημα που επισκεφτήκατε.

Μην περιμένουμε τις καταστάσεις να μας πιέζουν, ας τις διαμορφώσουμε εμείς, ομαλά, όπως πρέπει.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας......μου έρχεται ένα χαρτί από συγκεκριμένη τράπεζα το οποίο γράφει "κίνηση λογαριασμού" στον οποίο είχα 10 ευρώ μέσα το 2010 και σήμερα μου ζητάνε -27 ευρώ. Πήγα και μου είπαν ότι είναι για τα φύλλα που με στέλνουν, λέω οκ θέλω να τον κλείσω, μου λένε πρέπει να τον πληρώσεις, λέω δεν έχω, μου λένε δεν γίνεται και έφυγα........ μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω; να το πληρώσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.