Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στο Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι χτες την 21-02-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30΄ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ. 
Ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Χ΄΄ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ο οποίος υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική δραστηριότητά του Κέντρου, από την έναρξη λειτουργίας του έως σήμερα, την προοπτική, τους στόχους του, την προγραμματισμένη μελλοντική εκπαιδευτική του δράση, και τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και πορεία με μοχλό την Κατάρτιση – Επιμόρφωση και Μετεκπαίδευση.

Ο Διοικητής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Χ΄΄ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ μεταξύ των άλλων επισήμανε κατά την άφιξη του Περιφερειάρχη ότι:

«Κύριε Περιφερειάρχα, ως Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω εδώ στις εγκαταστάσεις του νέου σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου του Σώματος.

Θέλω να επισημάνω ότι η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να στεγάσουν το νέο Κέντρο Επιμόρφωσης του Σώματος πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός άρτια οργανωμένου σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

Παράλληλα η καθιέρωση νέων μορφών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στους μετεκπαιδευομένους, εγγυώνται τη δημιουργία του νέου μοντέλου, ενός εξειδικευμένου αστυνομικού και ιδιαίτερα αξιωματικού, ο οποίος με τη συνεχή μετεκπαίδευση και επιμόρφωση της δια βίου κατάρτισης και μάθησης θα βελτιωθεί και θα ολοκληρωθεί ως επαγγελματίας.

Η ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων-υποδομών σχεδιάστηκε να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. Μέχρι σήμερα, στην συνολική έκταση των ενενήντα επτά (97) στρεμμάτων και σε περιμετρική έκταση χιλίων επτακοσίων πενήντα (1750) μέτρων, υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του έργου, δηλαδή ολοκληρώθηκε η ανέργεση των τριών κτιρίων του διοικητηρίου, των αιθουσών διδασκαλίας και του κτιρίου που περιλαμβάνει τα εστιατόρια, τα μαγειρεία (με υπερσύγχρονο εξοπλισμό) και το κυλικείο συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ. περίπου. 

Στη δεύτερη φάση, περιλαμβάνονται οι κοιτώνες (230 αυτόνομα ατομικά διαμερίσματα) το αμφιθέατρο, το ανοικτό σκοπευτήριο και ο επιχειρησιακός στίβος πρακτικής άσκησης. Στην τρίτη φάση, περιλαμβάνονται το κλειστό σκοπευτήριο, το κλειστό γυμναστήριο, οι ανοικτοί χώροι άθλησης, η εκκλησία και το ελικοδρόμιο.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο έχει άριστη συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας και δη του Νομού Θεσσαλονίκης για την εξεύρεση διδακτικού προσωπικού, συνεργάζεται με διακεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, διδάσκοντες καθηγητές στην Εθνική Σχολή Δικαστών, καθώς επίσης και με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες ειδικούς επιστήμονες διαφόρων φορέων και οργανισμών.

Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο έχουν εκπαιδευτεί-επιμορφωθεί μέχρι σήμερα περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) άτομα και έως την ενεστώσα κατάσταση έχει διοργανώσει εξειδικευμένα διεθνή σεμινάρια από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ευρωπαϊκά σεμινάρια Μεταναστευτικών Ροών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής, ευρωπαϊκά σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων (Πρόγραμμα 2007-2013) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού της FRONTEX. 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο φιλοξένησε τη λειτουργία κύκλου μαθημάτων του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εγκληματολογική Διερεύνηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτυακών Εγκλημάτων, το οποίο υποστηρίζεται από τη Σχολή Υπολογιστών στην Επιστήμη της Πληροφορικής του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Δουβλίνου καθώς επίσης την 5η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Κοινών Προγραμμάτων Σπουδών (Common Curricula Working Group – CCWG) της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL), το σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL (European Police College), με θέμα ¨Δίκτυα που ασχολούνται με τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και επαναπατρισμό παρανόμων μεταναστών¨ και σεμινάριο (διημερίδα) που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (S.O.C.A. – Serious Organised Crime Agency), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: Εντοπισμός και πάταξη των κερδών οργανωμένων εγκληματικών κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και διακίνησης Λαθρομεταναστών μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις xώρες της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου».

Κατόπιν επακολούθησε ξενάγηση και παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου από το Διοικητή του Εκπαιδευτικού Κέντρου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ο οποίος έμεινε κατενθουσιασμένος από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες υλικοτεχνικά και δεν υστερούν σε τίποτα από άλλα ευρωπαϊκά σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα. 

Υποσχέθηκε δε ότι, επί της θητείας του θα ολοκληρωθεί η ήδη υπάρχουσα προμελέτη για την δεύτερη φάση των έργων και θα κατατεθεί ως πρώτο έργο προς υλοποίηση στις αρχές του 2014 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων του δεύτερου πακέτου Ε.Σ.Π.Α. (Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς) έτους 2014 - 2020.

Ευχαρίστησε το Διοικητή του Εκπαιδευτικού Κέντρου, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Χ΄΄ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ για την τόσο αναλυτική, άρτια, άψογη και εποικοδομητική ξενάγηση στην παρουσίαση των εγκαταστάσεων καθώς δε και για τη γόνιμη συζήτηση που είχαν πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη περαιτέρω του Εκπαιδευτικού Κέντρου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την αξιοποίηση όλου του κεκτημένου της εκπαιδευτικής εμπειρίας, επ΄ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. 

Υποσχέθηκε επίσης ότι, θα επανέλθει στο Εκπαιδευτικό Κέντρο σε μία δεύτερη επίσκεψη μαζί με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, για την από κοινού ανάληψη δράσης στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Κέντρου με σκοπό και στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Διακλαδικού Εκπαιδευτικού Κέντρου με έδρα τη Βέροια.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Χ΄΄ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ απένειμε στο Περιφερειάρχη αναμνηστικό ενθύμιο (press papier) με το έμβλημα του Σώματος, δίδοντάς του επίσης και ενημερωτικό πληροφοριακό σημείωμα για την μέχρι τώρα πορεία και δράση του Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.