Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΥ: "Εμπαιγμός χωρίς όρια σε βάρος της φτωχής αγροτιάς από τη συγκυβέρνηση"

"Στην προκλητική κοροϊδία της αγροτιάς προχωρά η τρικομματική κυβέρνηση τη στιγμή που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της και εντείνει τη βάρβαρη αντιαγροτική – αντι-λαϊκή πολιτική.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων, που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έσπευσε να ανακοινώσει 11 μέτρα υποτίθεται για τη στήριξη των αγροτών, που μόνο σαν τέτοια δεν μπορούν να θεωρηθούν.

1. Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει ότι θα δοθεί «φτηνό νυχτερινό ρεύμα» στους αγρότες για να ποτίζουν, αφού μετά τις τόσες ανατιμήσεις από την 1η του Ιούλη καταργεί το αγροτικό ρεύμα. Και η ...«παροχή» αυτή αφορά το νέο αυξημένο νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά και μόνο νύχτα να ποτίζουν οι αγρότες, πάλι δε λύνεται κανένα πρόβλημα. Η αγροτιά απαιτεί άμεση μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 30%.

2. Η κοροϊδία συνεχίζεται με το «αγροτικό πετρέλαιο» όπου ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν τα υπόλοιπα 80 εκατ ευρώ της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει, ενώ με το μνημόνιο 3 κόβονται από φέτος τουλάχιστον 53 εκατ ευρώ ετησίως από την επιστροφή πετρελαίου.

3. Όσον αφορά την «επιστροφή του ΦΠΑ» ο συντελεστής παραμένει μειωμένος στο 6% από το 11% που ήταν και ο Αθ. Τσαυτάρης έφτασε σε σημείο να ανακοινώσει ότι μετά την καταπολέμηση των πλαστών τιμολογίων μπορεί και να αυξηθεί το ποσό της επιστροφής του ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες... Αυτό πάλι κι αν αποτελεί κοροϊδία. Από τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ οι αγρότες χάνουν 180 ευρώ ετησίως.Το αίτημά τους είναι να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Πρόκληση αποτελεί και η αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών και τη ρύθμισή τους, ενώ η εξάλειψη της υποθήκης για όσα δάνεια ...ξοφληθούν στο ύψος του 120% του χρέους είναι παραπάνω από κοροϊδία, αφού κανείς αγρότης δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αν μπορούσε να πληρώνει έστω και τις ελάχιστες δόσεις των δανείων. Το ζήτημα είναι ότι οι αγρότες που δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις στην ουσία θα χάσουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους, αφού δίνεται το δικαίωμα στις τράπεζες να τα νοικιάζουν στο όνομα της αποπληρωμής των χρεών.

5. Η λίστα της κοροϊδίας συνεχίζει με την ανακοίνωση καταβολής της «συνδεδεμένης ενίσχυ-σης στο βαμβάκι» για το 2012 μέσα στο Φλεβάρη η οποία έτσι κι αλλιώς θα δινόταν και μάλιστα θα είναι και μειωμένη λόγω του προστίμου συνυπευθυνότητας επειδή ξεπερά-στηκε το εθνικό στρεμματικό πλαφόν. Και αυτό εμφανίζεται και σαν παροχή προς τους βαμβακοπαραγωγούς, που έπαθαν μεγάλες ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στους οποίους η τρικομματική κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις.

6. Σαν μέτρο ενίσχυσης εμφανίζονται και οι λεγόμενες «εισοδηματικές ενισχύσεις» - ψίχου-λα (ντε μίνιμις) για τους κτηνοτρόφους, όπου η πλειοψηφία των αιγοπροβατοτρόφων και των βοοτρόφων στις πεδινές περιοχές έχουν λάβει στην πλειοψηφία τους 300 με 500 ευρώ όλα κι όλα, ενώ στις ορεινές περιοχές δεν φαίνεται ότι θα δοθεί τίποτα και η μερίδα του λέοντος από τα 30 εκατ. ευρώ θα προσφερθεί στις μεγάλες βιομηχανικές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

7. Στη ρότα της κοροϊδίας βρίσκονται και οι εξαγγελίες για την πληρωμή των «ροδακινοπα-ραγωγών Ημαθίας-Πέλλας» με δάνεια στους βιομηχάνους.

8. Επίσης για τις πρόωρες συντάξεις και την παράταση του προγράμματος κατά δύο χρό-νια, τη στιγμή που χιλιάδες αγρότες που ήταν να βγουν στη σύνταξη θα περιμένουν δύο χρόνια αφού το όριο πηγαίνει στα 67 έτη.

9. Επίσης εμπαιγμό αποτελούν και οι εξαγγελίες για την έγκριση σχεδίων βελτίωσης και της ίδρυσης «Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας-(ΤΑΕ)».

10. Η απλούστευση νομιμοποίησης σταυλικών εγκαταστάσεων κρύβει νέα χαράτσια για τους κτηνοτρόφους.

«Δίνει ψίχουλα για να εισπράξει καρβέλια…» Τα μαζικά μαχητικά μπλόκα και η κλιμάκωση των αγώνων της αγροτιάς σε όλη τη χώρα , εξαναγκάζει την κυβέρνηση να αναγγείλει ψίχουλα κοροϊδίας, ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα, με στόχο να ξεγελάσει, να αποκλιμακώσει και να συνεχίσει αγριότερα και γρηγορότερα να εισπράττει καρβέλια από φόρους και χαράτσια.
Μόνο από τη μείωση της επιστροφής του ΕΦΚ μας άρπαξε 50εκατ. ευρώ και μας επιστρέφει τα 30, όταν μέσα από τη φορολογία των χωραφιών σκοπεύουν να αρπάξουν τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ!
Η κοροϊδία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να συσπειρωθεί και να ενισχύσει τα μπλόκα του αγώνα, κλιμακώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.