Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Με πιστωτικές κάρτες μαϊμού έκλεβαν γνήσια χρήματα

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα.
Συνελήφθησαν, προχθές (30-01-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 40χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 12:30΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζή σε κεντρική εμπορική οδό της Λιβαδειάς και αμέσως έθεσαν αυτούς σε διακριτική παρακολούθηση θεωρώντας τις κινήσεις τους ύποπτες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος δράστης εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο στο σημείο.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποίησαν, μετά από δυναμική επέμβαση, τους δύο δράστες και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματός τους, επιμελώς κρυμμένες, πλήθος πλαστών χρεωστικών καρτών, διαφόρων ελληνικών και αλλοδαπών τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα εντός των συσκευασιών τους, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει από χρονικό διάστημα που διερευνάται, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών χρεωστικών καρτών και πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός του πλαστού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αντιστοιχούσε σε διαβατήριο που ανήκε σε γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο στις Πολωνικές Αρχές, ενώ τα στοιχεία που αναγράφονταν στο εσωτερικό του διαβατηρίου, αντιστοιχούσαν σε άνδρα Πολωνικής υπηκοότητας και συνέπιπταν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στις πλαστές χρεωστικές κάρτες (κάρτες κλώνοι).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης που διέπραξαν οι δράστες νωρίτερα προχθές το πρωί, κατά τις οποίες ο 40χρονος χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο και πλαστή χρεωστική κάρτα, προέβη στην αγορά τεσσάρων κινητών τηλεφώνων από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς, συνολικής αξίας (1.000) περίπου ευρώ.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας.

Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (31-01-2013) το απόγευμα στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.