Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Άνθρωπος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!"


Υπογράφει ο Χατζηκυριάκος Ηρακλής
Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας 
Στη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τα οικονομικά και οικογενειακά μας προβλήματα. Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους που μου ζήτησαν προσωπικά βοήθεια για μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα προβλήματα αυτά, προσπαθούσα πάντοτε με τον τρόπο μου, άμεσα ή έμμεσα να τα λύσω. Κάποια από αυτά ήταν σοβαρότερα (οικονομικά προβλήματα συναδέλφων) και τα συζητούσα με τα μέλη του Συλλόγου. Σε τοποθέτησή μου για οικονομική βοήθεια σε συνάδελφους που είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η απάντηση των μελών ήταν αρνητική λέγοντας ότι: Ο Σύλλογος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, για να βοηθάει συναδέλφους οικονομικά.

Πρέπει δηλαδή να γίνει ένας Σύλλογος αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης  για να βοηθάμε συναδέλφους όταν χρειάζεται.

Ο Σύλλογος δεν είναι μόνο για να μαζεύει τα λεφτά των συναδέλφων μας, για να πηγαίνουν τα μέλη σε Συνέδρια – Χορούς – Εκδρομές κλπ, αλλά και για να βοηθάμε κάποιον συνάδελφο όταν μπορούμε.

Από την αρχή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου, ο σκοπός μου ήταν και είναι να μπορώ να βοηθάω και να υπερασπίζομαι τους συναδέλφους μου. Έτσι με δική μου πρωτοβουλία και προσωπική ευθύνη, αποφάσισα να βοηθήσω οικονομικά 3 συναδέλφους, με την δέσμευσή τους να επιστρέψουν γρήγορα τα χρήματα που τους δανείστηκαν. Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου (με δική μου υπογραφή ως Πρόεδρος και συνδικαιούχος), βγήκαν και επιστράφηκαν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

· 1/6/2012 βγήκαν 4000 ευρώ και επιστράφηκαν σε 5 μήνες

· 22/6/2012 βγήκαν 2000 ευρώ και επιστράφηκαν σε 4 μήνες

· 1/10/2012 βγήκαν 2000 ευρώ και επιστράφηκαν σε 4 μήνες

Για την πράξη μου αυτή, τα μέλη του 11μελούς, βάζοντας πάνω απ' όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την μεγάλη δίψα τους για την θέση του Προέδρου, κάνοντας μομφή στο πρόσωπό μου και θίγοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξίες, χλευάστηκα και κατηγορήθηκα για ανυπαρξία ως Πρόεδρος και κατάχρηση χρημάτων.

Όσον αφορά την παραίτηση μου, έχω να δηλώσω ότι δεν έχω παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου και χωρίς να έχει γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει όλο το σώμα, το 11μελές από μόνο του ψήφισε την παραίτηση μου.

Δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου και αν μου δινόταν η ευκαιρία πάλι την ίδια κίνηση θα έκανα για να βοηθήσω συναδέλφους που έχουν ανάγκη.

Γιατί όπως λέει η παροιμία : ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣAI...

3 σχόλια:

  1. αδερφε δεν σε ξερω αν ομως ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα παρουσιαζεις σου αξιζουν συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1/10/2012 βγήκαν 2000 ευρώ και επιστράφηκαν σε 4 μήνες..... ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΧΘΕΣ;.......ΑΛΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι για γέλια όλοι τους εκεί μέσα,δεν υπάρχουν σχόλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.