Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί τόσο μένος;

"Γιατί τόσο μένος; 
Τι έχει να χωρίσει ο κ. Μηνάς Παπαδόπουλος με τους κατοίκους του Κιλκίς;
Αφού είναι τόσο καλά καταρτισμένος και μπορεί να επιχειρηματολογήσει, γιατί επιτίθεται στο λαό του Κιλκίς που αντιδρά στα μεταλλεία με τόση μανία; Γιατί μας λέει όλους μας αμοιβάδες; 
Γιατί ενοχλεί η νομική προσφυγή που υποβλήθηκε;

Και εμείς θα μπορούσαμε να αποκαλούμε τον όποιο διαλαλούντα το εταιρικό μνημόνιο ως «παράσιτο» κατά τον ορισμό: «παρασιτισμός χαρακτηρίζει την αναγκαιότητα επιβίωσης ενός παρασίτου σε βάρος άλλου οργανισμού» - αλλά δεν το κάνουμε και ούτε θα το κάνουμε. 


Έχουμε επιχειρήματα, επιστημονική κάλυψη, άπειρες αποδείξεις από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες, και την αλήθεια στο πλευρό μας. Εσείς γιατί το κάνετε; Κάλλιστα βρίσκει κάποιος νομικό έρεισμα όταν αποκαλείται «αμοιβάδα» σε διανεμόμενο έντυπο και στο διαδίκτυο.

Από πού επήλθαν στην κατοχή του γράφοντα οι τόσες και αξιοθαύμαστα λεπτομερείς αναφορές στο πως θα τρυπήσει η εταιρία, τι διάμετρο και βάθος θα έχει η τρύπα, πώς θα εναποθέτει τα λύματα κ.α., αφού σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΚΑ κ.Ασημάκης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν υφίσταται σύμβαση με την εταιρία;

Και πόση σοβαρότητα μπορεί να εμπνεύσουν τα γραφόμενα όταν μέχρι πρότινος με άρθρο της ίδιας φυλλάδας, κατηγορούνταν το Μέτωπο για παραπλάνηση, καθότι η καημένη η εταιρεία μόνο έρευνα θα ήθελε να κάνει στα Κρούσσια. Και πως μόνον εφόσον θα προκύψουν σοβαρά κοιτάσματα, θα ετίθετο θέμα εκμετάλλευσης. 


Τότε στείλαμε και παραδώσαμε ιδιοχείρως στον Μηνά Παπαδόπουλο τα αντίγραφα του διαγωνισμού με τους ξεκάθαρους τίτλους «Έρευνα και εκμετάλλευση» αλλά δεν τα δημοσιοποίησε ποτέ. Τώρα πως γίνεται και παραθέτει με το «ν» και με το «σ» λεπτομέρειες εκμετάλλευσης;

Και από επιστημονικής πλευράς οργιάζουν οι αστοχίες:
«Έτσι κάθε ανοιχτό όρυγμα θα αποδίδεται στην προτέρα κατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα» Μα ποια είναι η πρότερη κατάσταση ενός ορύγματος αφού αυτό σήμερα δεν υπάρχει; Άτοπο. 


«800.000 m3/έτος» νερού θα χρειαστούν κατά τα γραφόμενα, μόνο που τα κυβικά νερού που καταναλώνονται σε εξορύξεις χρυσού είναι συνάρτηση των τόνων πετρώματος που θα διαλύονται προκειμένου να βγουν τα ψήγματα του χρυσού - και όχι συνάρτηση του χρόνου που θα περνάει!!! 

Και τα «πολλά μικρά φράγματα» όλα στα 1.500 στρ. θα χωρέσουν; Δηλαδή Μυλοχώρι-Βάθη και έως κάτω Θεοδωράκι μόνο 1500 στρ είναι;

Λοιπόν: Μην υποτιμάτε τις αμοιβάδες και την ταχύτητα πολλαπλασιασμού που διαθέτουν - εξού και η συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας.

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο
ΥΓ: Υπενθύμιση: η “ομάδα” που ο κ. Μ.Π. αποκαλεί «αμοιβάδες» αποτελείται από: τους τρεις βουλευτές του νομού μας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς, την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, όλους σχεδόν τους επιστημονικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς του νομού μας και φυσικά από χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση με την υπογραφή τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.