Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι Κιλκισιώτες Αθήνας και Περιχώρων ζητούν να συμπεριληφθούν στα «ολοκαυτώματα» και τα χωριά του Κιλκίς Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό

Προς: Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Βουλευτές Νομού Κιλκίς
" Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών
Αθήνας και Περιχώρων, διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το ολοκαύτωμα των τριών χωριών του νομού μας, Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό, του δήμου Κιλκίς, πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδειχθεί η ηρωική θυσία των συμπατριωτών μας και να αποδοθεί ο φόρος τιμής όπως αρμόζει. Για το λόγο αυτό διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τιμητική εκδήλωση μνήμης στις 4 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα, με κύριους ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Για τον ίδιο λόγο έστειλε επιστολή στο «Δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδος 1940-1944» και ζήτησε να συμπεριληφθούν στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και τα τρία προαναφερόμενα χωριά.

Πιστεύουμε πως θα πρέπει τα θεσμοθετημένα όργανα του νομού μας να πάρουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αναγνωρισθεί η θυσία των συμπατριωτών μας και να συμπεριληφθούν στα αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση σας να συμβάλουμε από κοινού στην επίτευξη ανάδειξης και αναγνώρισης του ολοκαυτώματος των Κρουσίων."

Με εκτίμηση Αθήνα, 08 Ιανουαρίου 2013
Β. Κωνσταντινίδης
Πρόεδρος του Δ.Σ.

3 σχόλια:

  1. Όποιος γνωρίζει για την Φωτογραφία μπορεί να μας πεί πότε και που τραβήχτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μεγάλα λιβάδια τα ξεχάσατε; όταν τα κάψαν οι γερμανοί είχε 5000 κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΦΙΛΕ, ΠΩΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΑΜΗΛΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "Η ΚΑΘ' ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ".
    ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΕ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
    β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.