Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα ονόματα των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων (4) ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής 

Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς, γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική 


Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής 

Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής 


Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:

(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της 
Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής 

Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα 

(β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα. 

Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα 

Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

10 σχόλια:

  1. Φάγαν ξύλο, ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν για την ληστεία ενός ολόκληρου λαού,μην επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Α-δίκων Εγκλημάτων,δεν διασφαλίζεται η Ανωνυ1,ούτε το απόρρητο της ρουφιανιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΕΣ!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΙ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα φασισταριά θα ξεσαλώσουν τώρα στα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οι χειρότεροι νέοι είναι αυτοί που βολεύονται μέσα στα έτοιμα σχήματα της συμβατικής καθημερινότητας, που αποδέχονται και συμβιβάζονται με το εκάστοτε κατεστημένο, λιγότερο κακοί είναι αυτοί που το μάχονται φανατικά, ισοπεδωτικά, ασυμβίβαστα και ριζοσπαστικά. Καλοί τέλος, είναι οι νέοι εκείνοι που αντιτάσσονται ύπο όρους για να μην υποτάσσονται άνευ όρων, οι αμφισβητίες με άποψη, οι επαναστάτες με αιτία"
    Κωνσταντίνος Τσάτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κανει εθνικους ηρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά μην περιμένει να βγεί. Απο τώρα ξεκίνησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Του Πέτρου Κατσάκου


    Εδώ και ένα 24ωρο μια φωτογραφία στοιχειώνει στο μυαλό μου και ταλαιπωρεί τη σκέψη μου. Όχι δεν με βασανίζει η εικόνα με τα πρησμένα μάτια και τα μελανιασμένα χείλη τεσσάρων συλληφθέντων. Με βασανίζει η εικόνα του Άντερς Μπρέιβικ καθώς τον θυμάμαι χαμογελαστό πίσω από το τζάμι του περιπολικού να «βγάζει τη γλώσσα» σε μια ολόκληρη χώρα έχοντας αφήσει πίσω του 84 πτώματα. Τον θυμάμαι να οδηγείται σαν κύριος στην δικαιοσύνη λες και δεν είχε μακελέψει μια ολόκληρη χώρα, σα να μην είχε στραφεί ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία, λες και δεν ήταν εχθρός της δημοκρατίας των ψυχρών Νορβηγών.

    Άλλα ήθη, άλλα έθιμα θα πει κανείς. Άλλη δημοκρατία θα πω εγώ και άλλη αστυνομία θα πω εγώ και ας παρεξηγηθώ. Προφανώς το κράτος των Νορβηγών υπολείπεται αντανακλαστικών και οι νορβηγοί αστυνομικοί βλέπουν διαφορετικά το επάγγελμά τους από τους Έλληνες συναδέλφους τους.

    Μάλλον οι ψυχροί αστυνομικοί στη Νορβηγία είχαν στα χέρια τους έναν κατηγορούμενο που έπρεπε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ώστε να λογοδοτήσει, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στην Κοζάνη που στα πρόσωπα των τεσσάρων συλληφθέντων είδαν κάποιους που μισούν σαν άνθρωποι και όχι σαν επαγγελματίες.

    Στα πρόσωπα των τεσσάρων πιτσιρικάδων είδαν προφανώς αυτούς που απειλούν τις ζωές τους, που απειλούν την ίδια τους την ύπαρξη και έτσι τους αντιμετώπισαν, έτσι τους φέρθηκαν. Σαν τιμωροί και εκδικητές.

    Και κάποιοι φυσικά χειροκροτούν, κάποιοι υπερθεματίζουν. Και λίγες τους έριξαν απαντούν κάποιοι υπερασπιζόμενοι τη στάση των αστυνομικών ιεραρχώντας με τον τρόπο αυτό την παραβατικότητα και δικαιολογώντας την χρήση βίας.

    Ας το πάμε έτσι λοιπόν. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται σήμερα για τι? Για πόσες ληστείες; Για πόσους φόνους; Για πόσες απαγωγές; Για πόσες εκρήξεις; Ποια είναι τα θύματά τους και τι έχει κοστίσει η παραβατικότητά τους στην κοινωνία; Να τα βάλουμε κάτω, να μετρήσουμε και να τα αποτιμήσουμε σε σφαλιάρες και κλωτσιές.

    Μετά να κάνουμε και μερικούς ακόμα λογαριασμούς όμως. Να μετρήσουμε την οργισμένη αντίδραση των οργάνων της τάξης όταν έπεφτε στα χέρια τους ένας πρώην υπουργός που έχει κλέψει έναν ολόκληρο προϋπολογισμό της χώρας. Να μετρήσουμε την αντίδρασή τους όταν έβαζαν χειροπέδες σε δύο νταήδες που έσφαξαν έναν μεροκαματιάρη που τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο. Να μετρήσουμε τέλος την οργή των αστυνομικών οργάνων όταν έπιαναν ένα τσούρμο συναδέλφων τους που πουλούσε πρέζα σκορπώντας το θάνατο και ξεφτιλίζοντας το ίδιο τους το επάγγελμα.

    Να ιεραρχήσουμε λοιπόν την παραβατικότητα των συλληφθέντων και να μετρήσουμε και την στάση των αστυνομικών απέναντί τους.

    Αν θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία ας κοιτάξουμε το χαμογελαστό πρόσωπο του Μπρέιβικ στη Νορβηγία. Αν θέλουμε να μιλάμε για υποκρισία όμως ας θυμηθούμε τα χειροκροτήματα στους «σάπιους» αστυνομικούς με την πρέζα.

    ΥΓ. Τα ερωτήματα δεν απευθύνονται ούτε σε νοσταλγούς του ΕΑΤ/ΕΣΑ ούτε σε χειροκροτητές του Θεοφιλογιαννάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.