Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δύο τεράστια παγκόσμια ιατρικά συνέδρια Ορθοπεδικής και Πνευμονολογίας στο Κιλκίς

Αν τους τσιμπούσες, θα έσκαγαν από τα νεύρα τους οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι κάτοικοι των γύρω νομών. Τους την έφερε «Η Μαρία η άσχημη» των πόλεων. Τους ξεπέρασε ο τελευταίος όλων… Ο Κουασιμόδος της Ελλάδας με το όνομα Κιλκίς, έκανε πλαστική εγχείρηση στο σώμα, αλλά κυρίως τον εγκέφαλο.. Και μεταμορφώθηκε !!

Κάποτε όλοι αυτοί μας χλεύαζαν και μας περιγελούσαν. «Ασό Κιλκίς είσαι;» έλεγαν με ειρωνεία. Εμείς τότε στο Κιλκίς ήμασταν στον πάτο. Όταν είσαι στην κορυφή η αλαζονεία περισσεύει, άσε που η κατρακύλα είναι μεγαλύτερη όσο ψηλότερα είσαι. Και αυτοί κατρακυλούν και εμείς ανεβαίνουμε συνεχώς.

Τι να κάναμε; Με μιζέρια, γκρίνια, και κομματικές αντιμαχίες περιμένεις να προκόψεις; 


Να περιμέναμε από τους άρχοντες μας να μας σώσουν; Μα για αυτό τους εκλέξαμε; Αυτοί είχαν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούν. Αυτοί, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η «εικόνα τους», αλλά κυρίως να βολέψουν κανένα δικό τους «παιδί».. Ευτυχώς γρήγορα καταλάβαμε ότι από αυτούς δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε προκοπή, και προχωρήσαμε μόνοι...

Δεν ήμασταν κομματόσκυλα, αλλά ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ. Μια ζωή με ατέλειωτες «ήττες». Δεν είχαμε άλλη επιλογή. «Γκρεμίσαμε» ότι ερείπια μας έμειναν, τα πετάξαμε στη χωματερή και επινοήσαμε, δημιουργήσαμε, ελπίσαμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Μετά την αναβάθμιση της Ορθοπεδικής κλινικής και του Σπηλαίου, ήρθαν οι επόμενες κινήσεις μας. Είχαμε κάνει τις υποδομές, είχαμε και την καλή φήμη. 

Επενδύσαμε στην διοργάνωση των Παγκοσμίων συνεδρίων Ορθοπεδικής και Πνευμονολογίας στο Κιλκίς. Όταν το προτείναμε, τα κομματόσκυλα δεν μπορούσαν παρά να γελάσουν. Και δεν είχαν άδικο. Σε παρέα να το πεις, έτσι για πλάκα θα σε πάρει με τα γιαούρτια. Είχαμε το σουβλακοπανηγύρι το Σεπτέμβριο, το μπλόκο μασκαράδων στα καρναβάλια, και το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ειρήνης. Καλά δεν ήταν; Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι; Μπελάδες στo κεφάλι μας ψάχναμε…;

Όταν κάναμε την πρόταση στους ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό ούτε καν μας απάντησαν. Σιγά μην ασχοληθούν με ένα ασήμαντο παλιοχώρι στη Μακεδονία. Εμείς όμως ήμασταν ξεροκέφαλοι Πόντιοι. Επιμείναμε, τρέξαμε, παλέψαμε. Όταν τους αναλύσαμε τα επιχειρήματά μας, άρχισαν να το σκέφτονται. «Βρε Γιόχαν λες να πάμε σε αυτό το Κιλκίς της Ελλάδας;» 

Όλοι και όλα όμως ήταν εναντίον μας. Βασικά την υποψηφιότητά μας την πριόνιζαν τα γκλαμουράτα τουριστικά νησιά, η Αττική, η Θεσσαλονίκη κτλ, διότι το μέλι διοργάνωσης συνεδρίων ήταν πολύ και «γλυκό»…… Όχι ότι οι τοπικοί βολεμένοι είδαν με καλό μάτι την προσπάθειά μας… Αυτή ήταν και η βασική μας διαφορά. Εμείς θέλαμε την αποτελμάτωση του τόπου μας συνολικά, και αυτοί σκεφτόταν την πάρτη τους…



Καταρχήν, προσεγγίσαμε τις εταιρείες που διοργανώνουν αυτά τα συνέδρια. Τους πείσαμε να προτιμήσουν το μικρό αλλά παρθένο και πολύ φτηνότερο Κιλκίς, από τα κορεσμένα κοσμοπολίτικα και πανάκριβα νησιά , Αττική και Θεσσαλονίκη. Άρα μεγαλύτερο κέρδος για αυτούς. Η λέξη ΣΥΜΦΕΡΟΝ ήταν πάντα το κλειδί της επιτυχίας σε όλες τις σχέσεις (ανθρώπων, κρατών, συνεργατών κτλ) και στις μορφές της ζωής……..

Ήταν η αρχή της νίκης μας. 


Όχι ότι μας αγάπησαν ξαφνικά. Απλά κατάλαβαν ότι θα είναι περισσότερο κερδισμένοι στο Κιλκίς. Ένα τόσο μικρό μέρος αλλά με μια Ορθοπεδική κλινική που η φήμη της ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας. Κλίμα; Ο ορισμός του υπέροχου υγιεινού ξερού κλίματος, το οποίο βοηθά στην γρήγορη αποθεραπεία τόσο σε ορθοπεδικά όσο και σε αναπνευστικά προβλήματα, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Σπηλαίου λόφου Αγ. Γεωργίου. Ρύπανση ατμόσφαιρας μηδαμινή.

Κόστος; Aπό τις φτηνότερες πόλεις της χώρας. 

Ο κόσμος του Κιλκίς; Tρομερά φιλόξενος και φιλικός. Χαλί γίνονται να τους πατήσεις. Όταν το είπε αυτό το τελευταίο ο Παναγιώτης ο Κωνσταντινίδης σαν εκπρόσωπος του Κιλκίς στην επίσημη παρουσίαση της πόλης, μόνο που δεν κόντεψαν να πέσουν κάτω από τα γέλια οι υπόλοιποι της ομάδας …… Τι να κάναμε; Έπρεπε να πούμε και μερικά αθώα ψεματάκια…

Οι ξένοι όμως ήταν «γάτες» και έμπειροι επαγγελματίες, και ήθελαν απαντήσεις σε όλα: « Για τη διαμονή τι θα κάνετε;» μας ρώτησαν. Ήμασταν όμως ήδη προετοιμασμένοι. Κάναμε μια συμφωνία με τα ξενοδοχεία Κιλκίς, Πικρολίμνης, Κρουσίων, Δοϊράνης, Παιονίας, αλλά και Κερκίνης για μια κοινή πολιτική τιμών μα κυρίως συμπεριφοράς και φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Το κέρδος τους μακροπρόθεσμα απίστευτο. Πρόσβαση; Πανεύκολη. Από αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μόνο 45΄, από Βαλκάνια ένα τσιγάρο δρόμος. Ναι αλλά πως θα περάσουν το χρόνο τους οι εκατοντάδες χορτασμένοι από όλα μεγαλογιατροί; Αυτοί τα έχουν δει όλα. Τι καινούργιο να τους δελεάσει πλέον; 

Εκεί είναι που τους τρελάναμε, και τους χτυπήσαμε στο ευαίσθητο σημείο τους. Αυτοί ήθελαν αυτό το διαφορετικό, το απλό, το αγνό, το αυθεντικό και όχι δήθεν εντυπωσιακό. Και το είχαμε μόνο εμείς. Στο Κιλκίς.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς πρόβαλε ένα πανέξυπνο σποτάκι, μέχρι και εμείς το πιστέψαμε. Οι γραβατάκηδες, μεγαλοφακελλάκιδες, σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν στο τέλος. Τι βαρκάδες σε ειδυλλιακό τοπίο στη Δοϊράνη (παραμύθι κι αυτό. Το γυρίσαμε από την πλευρά των Σκοπιανών γιατί εμείς δεν είχαμε νερό από την πλευρά μας. Ντύσαμε και δύο Αλβανούς για βαρκάρηδες γιατί οι δικοί μας το θεωρούσαν υποτιμητικό.) Θεραπευτικό spa στην Πικρολίμνη, γλέντια σε ταβέρνες και ουζερί του Κιλκίς. Ο σκηνοθέτης όταν είδε τις «κινηματογραφικές» φάτσες του Μπάμπη που έχει την ουζερί στην Καλούδη και του Βαγγέλη στη Μ. Φωτίου, έπαθε πλάκα.

Εκδρομές σε μοναστήρια της Γουμένισσας σε συνδυασμό με επιδείξεις γευσιγνωσίας του κρασιού και όχι μόνο, πάμφθηνα ψώνια στο παζάρι και στην αγορά βολτάροντας ήρεμα στον υπέροχο πεζόδρομο της 21ης Ιουνίου….. Καλά λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα.

Στα διαλείμματα της παρουσίασης προσφέραμε ωτία και πισία. Ο Θεόφιλος ο Ραγιάν ασήν Βάθην επίκεν λαβάς με παρχαρυτύρ για τον Γιόχαν το ντόκτορ ασόν Άαχεν. Για πρωινό ήπιαν επιπλέον και παγωμένον ταν.

Πάθανε πλάκα οι ξένοι διοργανωτές συνεδρίων. «Που ήσασταν κρυμμένοι τόσα χρόνια» μας έλεγαν. Τέτοια φιλοξενία, τέτοια κουζίνα, τιμές, διασκέδαση, ψώνια, κλίμα και τόσα άλλα. «Τα επόμενα συνεδρία το 2039 μΧ θα γίνουν στο Κιλκίς !!» μας υποσχέθηκαν.

Θα ξανάρθουν είπαν, με επιπλέον φίλους, αλλά και τις οικογένειές τους. Μας προέτρεψαν να κάνουμε και ένα φεστιβάλ ποντιακής κουζίνας. Από τότε το Κιλκίς μας έχει πολύ τουρισμό, αλλά κυρίως ποιοτικό τουρισμό. Όχι σαν κάτι νησιά για ξεσάλωμα ανέραστων καταπιεσμένων Βρετανίδων, νοσοκόμων και κομμωτριών, και μεθυσμένων λυκειόπαιδων από το Μπέλφαστ. Και είναι και πανάκριβα.

Για αυτό Κιλκίς και πάλι Κιλκίς… 

Σήμερα το 2038 μΧ..

2 σχόλια:

  1. Εκείνο με τα κομματόσκυλα πολύ με άρεσε συγκάτοικε.Δώσε κ άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερχεται και το παγκόσμιο συνέδριο μαλάκινσης και γλειψήματος στο Κιλκίς,να είστε όλοι εκεί, η είσοδος ελέυθερη σε όσους έχουν παγωτό και γλείφουν μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.