Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΛΜΕ καταγγέλει πολιτική παρέμβαση εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς στελεχών και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι έχει θεσμικό και κατασταλτικό περιεχόμενο στην προσπάθεια επιβολής με κάθε τρόπο του μνημονίου της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής. Με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις διαδοχικές παραβιάσεις του Συντάγματος, την κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής η Κυβέρνηση στρέφεται ευθέως ενάντια ακόμη και στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. 

Η ποινικοποίηση των απεργιών, των διαμαρτυριών, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων δείχνουν την επιστροφή της χώρας σε περιόδους πολιτικής ανωμαλίας. Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και ο ολισθηρός δρόμος του αυταρχισμού, τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία και αυτό πρέπει να το σκεφτεί καλά η τρικομματική συγκυβέρνηση.

 Μοναδική απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση των αγώνων των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.