Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΥ: «Μας κοροϊδεύουν - Δεν θα το επιτρέψουμε»

"Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον μεγαλειώδη αγώνα για την επιβίωση μας. Βρισκόμαστε στην 3η βδομάδα μακριά από τα σπίτια και τα χωράφια μας, στα μπλόκα του αγώνα που δυναμώνουν σε όλη τη χώρα. Προχωράμε στην κλιμάκωση του αγώνα, με πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων και ενιαίο τρόπο, όπως καταλήξαμε από κοινού στο πλαίσιο αιτημάτων στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από 35 μπλόκα όλης της χώρας, μετά από το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών. 
Μετά τη συμφωνία όλων πάνω στα αιτήματα προς τη κυβέρνηση, συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε Νομό και ζητήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο των αιτημάτων της αγροτιάς όλης της χώρας . Μετά τις συναντήσεις αυτές θα γίνουν νέες μαζικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της αγροτιάς.

Στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων έγινε συνάντηση με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, για ν’ακούσει τα προβλήματα μας και να δώσει λύση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα μας, να παράγουμε τρόφιμα για τον ελληνικό λαό και εμείς να έχουμε δουλειά και να μείνουν ζωντανά τα χωριά μας. Η απάντηση που πήραμε ήταν δίκιο έχετε, αλλά είναι αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων!

Ζητήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ποια απάντηση πήραμε; Ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει χρόνο να μας συναντήσει, εμάς που η δουλειά μας είναι η παραγωγή προϊόντων για να μην έχουμε εξαρτήσεις στο στρατηγικό διατροφικό τομέα. Δεν έχει καιρό να ακούσει ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης με τους τόσους φόρους και χαράτσια δεν μας επιτρέπει να καλλιεργούμε, είμαστε καταχρεωμένοι, καταδικαζόμαστε σε ανεργία, όταν διατυμπανίζει ότι η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα είναι η απάντηση στην κρίση.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει χρόνο για συναντήσεις, συζητήσεις, ταξίδια στο Κατάρ και αλλού μόνο για τους βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές , μεγαλοξενοδόχους, μεγαλέμπορους. Είναι αυτοί που μας παίρνουν σχεδόν τσάμπα τη σοδειά, χωρίς καμιά προστασία από την κυβέρνηση, γιατί αυτούς στηρίζει. Σε αυτούς μειώνει φόρους, δίνει φοροαπαλλαγές και όλα τα λεφτά των ΕΣΠΑ και των άλλων κοινοτικών πόρων της ΕΕ.

Για την αγροτιά που βγάζει κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη μέχρι την Πρέβεζα ότι καταστρέφεται, ότι δεν μπορεί να ζήσει, ότι ξεριζώνεται, δεν έχει χρόνο ούτε καν να μας ακούσει !

Μας κοροϊδεύουν !

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι οι μαζικές κατασχέσεις και των χωραφιών μας.

Δεν θα το επιτρέψουμε !

Αντίθετα από τον ουσιαστικό διάλογο και την ικανοποίηση των αναγνωρισμένων από όλους δίκαιων αιτημάτων μας, η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή ενάντια μας. Ενίσχυσε τα ΜΑΤ που μας «φυλάνε» και μας «ψεκάζουν» με χημικά, όταν βγαίνουμε συμβολικά για λίγη ώρα να συναντήσουμε στο δημόσιο δρόμο και άλλους εργαζόμενους για να μας δουν, να μιλήσουμε, να διαδώσουν τον αγώνα που κάνουμε και γνωρίζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους και από καρδιάς τους ευχαριστούμε.

Από κοντά, όμως, με στόχο τη διάσπαση της κοινής αγωνιστικής θέσης όλων των μπλόκων της χώρας και διάφορες δηλώσεις νεόφερτων «εκπροσώπων» & «συντονιστών» από τη Κ.Μακεδονία, που ενώ τα μπλόκα στα οποία συμμετέχουν συμφώνησαν παίρνοντας το λόγο στη σύσκεψη της Νίκαιας, βγήκαν μια μέρα μετά και «ανακάλυψαν διαφωνίες» & «τοπικά αιτήματα». Μήπως προετοιμάζουν για τον εαυτό τους το γνωστό ανέντιμο ρόλο του «λαγού» με την αποχώρησή τους από τα μπλόκα ; Μήπως οι παραινέσεις και οι κάθε είδους πιέσεις της συγκυβέρνησης έπιασαν τόπο ; Μήπως έχουν απλήρωτα ροδάκινα, που οι πρόσφατες χρηματοδοτήσεις των εμποροβιομηχάνων από τη συγκυβέρνηση καλύπτουν μόνο το 12% της απλήρωτης σοδειάς του 2012, χωρίς να καλύπτουν π.χ. το απλήρωτο γάλα από τις γαλακτοβιομηχανίες ;

Εμποδίζουν οι κυβερνώντες τους αγρότες να έρθουν με τρακτέρ στα μπλόκα. Δεν πτοούνται όμως οι αγανακτισμένοι & αποφασισμένοι αγρότες, τώρα καλύτερα από κάθε άλλη φορά, καταλαβαίνουν ότι όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από αυτή την άγρια, απάνθρωπη πολιτική, που μας εξοντώνει. Μαζί με αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν εργάτες, υπάλληλους, μαγαζάτορες και μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους, νεολαία, γυναικείο κίνημα.

Όλοι μαζί θα απαντήσουμε στην παλλαϊκή απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η προοπτική μας είναι ο ενωμένος μαζικός αγώνας.

Η ΠΑΣΥ σας καλεί αγωνιστικά να:

· Ενισχύσουμε και περιφρουρήσουμε τα μπλόκα μας σε όλη τη χώρα.

· Συναντήσουμε και ενημερώσουμε τους φυσικούς συμμάχους μας, που συναντηθήκαμε, εκφράσανε και συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους (Εργατικά κέντρα, οικοδόμους, εμπορικούς συλλόγους, νεολαία, κ.α ),

· Ενισχύσουμε και μαζικοποιήσουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και να φτιάξουμε νέους όπου μπορούμε.

· Επισκεπτόμαστε τα χωριά και να συζητάμε, να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις και να καλούμε στο δυνάμωμα των μπλόκων και της συμμαχίας.

Σας καλούμε μαζικά, αγωνιστικά και με κάθε μορφή τη συνέχιση και συμμετοχή στη πανελλαδικά απεργία 20/2

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ! "

Γραμματείες ΠΑΣΥ των Νομών της Κ.Μακεδονίας

2 σχόλια:

  1. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την αλληλεγγύη που ζητάτε απ'την κοινωνία να την δίνετε κι εσείς έμπρακτα,όταν αγωνίζονται κι οι άλλοι...μπλόκα να στήνετε σε αεροδρόμια,σε τρέπεζες κι εφορίες,,,εκεί που πονάει το κράτος κι όχι στους δρόμους για να'στε αντιμέτωποι μ'αλλες θιγόμενες ομάδες αγωνιστών...ο προθυπουργός μακάρι να μην είχε χρόνο,έχει και μάλιστα απεριόριστο,,,όσο του δίνουμε εμείς να κάθεται βιδωμένος στην καρέκλα του...το αν καταλάβατε ότι σας κοροϊδεύουν κι αυτό αμφίβολο,,,δεν πας ικέτης σε όποιον σε κοροίδεύει...να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως μαζί σας είμαι,απλά διαφωνώ στις πρακτικές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.