Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ρυθμίσεις “ανάσα” αλλά και φυλάκιση για τους οφειλέτες του Δημοσίου προαναγγέλλει η κυβέρνηση

- Στα 13 δισ. ευρω τα ληξιπρόθεσμα χρέη το 2012
- Προβλέπεται ελάχιστη καταβολή απο 100 έως 250 ευρώ
- Διαγραφή χρεών που θεωρούνται ανείσπρακτα
- Στουρνάρας: Δεν πρόκειται να δώσουμε αμνηστία σε φοροφυγάδες

Νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα λέει στην Καθημερινή της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κλπ. Έτσι, διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δυο πλευρών.

Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, αλλά και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων, με στόχο να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.

«Ήδη, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί στον υπουργό Οικονομικών η πρόταση, προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο σχέδιο νόμου», δηλώνει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, εξετάζεται «κούρεμα» των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής, καθώς και πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής της τροίκας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.

Στο μεταξύ , το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυστηρότερες ρυθμίσεις με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς και την αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων. Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν προτείνει να οδηγούνται στη φυλακή όποιοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.