Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται, μετά την χειμερινή διακοπή, οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.  Την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Ένας χωρισμός"
Είσοδος ελεύθερη
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι, Σαχάμπ Χοσεϊνί, Σαρέχ Μπαγιάτ,
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Χώρα παραγωγής: Ιράν
Διάρκεια: 123'
Γλώσσα: Ιρανικά 


Σύνοψη: Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Ή μήπως το 'ξερε;
Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.


Η ταινία «Ένας Χωρισμός» έφυγε από το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου με την Χρυσή Άρκτο για καλύτερη ταινία και την Αργυρή Άρκτο Γυναικείας Ερμηνείας (από κοινού στις τρεις πρωταγωνίστριές της) και την Αργυρή Άρκτο Ανδρικής Ερμηνείας (επίσης από κοινού στους άνδρες πρωταγωνιστές). Επίσης απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το 2012.


Οι επόμενες προβολές μας:
11 και 12 Μαρτίου: Οι Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

1 και 2 Απριλίου: Προβολές ντοκιμαντέρ από το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

8 Απριλίου: ‘The wildest dream’ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.

15 και 16 Απριλίου: Επιλεγμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Πάτρας.

22 Απριλίου: ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπάιδευσης Κιλκίς.

22 με 26 Μαρτίου: ‘Τα σχολεία του Κιλκίς πάνε σινεμά’ . Πρωινές προβολές των ταινιών ΄Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα’ για τους μαθητές δημοτικού και ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών, την συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.