Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ στο Κιλκίς για τις εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος

"Με αφορμή τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος (ΑΓΝΟ και αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99, ΜΕΒΓΑΛ κ.λ.π.),τις ανακατατάξεις που προωθούνται, το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος από τις βιομηχανίες του κλάδου στην περιοχή, θεωρούμε ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε συμφέρον να ορθώσουν ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Το θέμα του γάλακτος δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς. Μ’ αυτούς απλήρωτους φτωχαίνουν και οι τοπικές κοινωνίες, χτυπιούνται όλοι οι επαγγελματίες, όλες οι οικογένειες. Το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους από πλευράς των βιομηχάνων δεν συνθλίβει μονάχα εργαζόμενους και παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές που θα είναι ακόμα πιο ανυπεράσπιστοι στην διακύμανση τιμών και ποιότητας των προϊόντων στο ράφι των σουπερ μάρκετ. 

Όταν μάλιστα μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να ελέγξουν μονοπωλιακά ολόκληρο τον κλάδο στη περιοχή. Και όλα αυτά σε περίοδο κρίσης που όλο αυξάνονται τα διατροφικά προβλήματα, σε περίοδο λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και εκτόξευσης της ανεργίας και της ανέχειας.

Με βάση την παραπάνω κατάσταση το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων ( ΠΑΜΕ) από κοινού με αντιπροσώπους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) της περιοχής θα δώσουν συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος την Πέμπτη 7 Φεβρουάριου στις 12πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.