Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Απεργούν Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές του Κιλκίς

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 οι συμβασιούχοι στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, με αφορμή το καθεστώς λειτουργίας των εν λόγω προγραμμάτων που συνεχίζει να παραμένει ασαφές, αλλά και τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 Μαρτίου 2013, μετά από 13 συνεχή έτη εργασίας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα κλείσουν συμβολικά το Δημαρχείο Κιλκίς την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. 
Η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων αντιστέκεται στη δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών (επιχειρήσεων) με στόχο το “ξεπούλημα” των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και διεκδικεί:

-Διατήρηση όλων των προγραμμάτων ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ μετά τις 31/03/13. Κανένα κλείσιμο προγράμματος.

-Ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Καμία απόλυση εργαζομένου.

-Εξασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των προγραμμάτων και μετατροπή αυτών σε μόνιμες δομές των Δήμων.

-Ενίσχυση και επέκταση του θεσμού ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.