Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τροποποίηση διάταξης του Άρθρου 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, τροποποιείται το Άρθρο 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15) 
Αφού ελήφθησαν υπόψη οι επισημάνσεις και οι εισηγήσεις για βελτίωση, κυρίως από τις ζωοφιλικές οργανώσεις, η συγκεκριμένη διάταξη επαναδιατυπώνεται ως εξής: « Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει αποδεδειγμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προβαίνοντας σε επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απρόκλητη και αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται».

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΛΚΙΣ!ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ? ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΟΥΛΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.