Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τσακίζουν την αναπηρική οικογένεια

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το σύνολο των πολιτών με αναπηρία και οι οικογένειές τους στη χώρα ζητούν εδώ και τώρα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Για να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι αναπηρίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,
Για να αποκατασταθεί η αδικία που έχουν υποστεί στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους στο δημόσιο τομέα από τις μειώσεις των μισθών τους,
Για την προστασία των εισοδημάτων του συνόλου των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι με αναπηρία και οι γονείς/κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με βαριές αναπηρίες έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στους μισθούς τους από την έναρξή της οικονομικής κρίσης έως και σήμερα. Ειδικά οι εργαζόμενοι με αναπηρία και οι εργαζόμενοι που στην έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Οι συνταξιούχοι με αναπηρία είτε λαμβάνουν συντάξεις γήρατος (δικαιούχοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ν. 612/77) είτε αναπηρίας και συνταξιούχοι γονείς, κηδεμόνες, σύζυγοι ατόμων με αναπηρία του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού στο νόμο Κύρωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συμπεριλήφθηκε ουδεμία ρύθμιση εξαίρεσής τους τόσο από τις επώδυνες μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις όσο και από το μέτρο της κατάργησης των δώρων εορτών και αδείας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ζητά να οριστεί συνάντηση που θα συζητηθούν οι προτάσεις της που θα προστατέψουν τους φτωχότερους των φτωχών.

Η αναπηρική οικογένεια αγωνίζεται ενωμένη και βρίσκεται σε αναμονή για την τήρηση των δεσμεύσεων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.