Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: "Επαπειλούμενη υποβάθμιση Τελωνείου Κιλκίς"

"Τον τελευταίο καιρό εντείνονται οι ανησυχίες της κοινωνίας του νομού μας για ενδεχόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς σε τελωνείο Β΄τάξης από τελωνείο Α΄τάξης που είναι σήμερα.
Τα οικονομικά στοιχεία του υπηρεσιακού απολογισμού του τελωνείου Κιλκίς για το έτος 2012 αποδεικνύουν με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι μια ενδεχόμενη υποβάθμιση θα αποτελεί, όχι μόνο μια επιπόλαιη και ανεξήγητη με οικονομικούς όρους πράξη, αλλά και μια ενέργεια εξόχως καταστροφική για την παραγωγική δραστηριότητα του νομού Κιλκίς.

Συγκεκριμένα για το τελωνείο Κιλκίς ισχύει ότι:

1. Με επτά (7) μισθωτούς διεκπεραίωσε κατά το 2012 επτά χιλιάδες τελωνειακά παραστατικά, επιφέροντας έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο ύψους 7 εκατομμυρίων Ευρώ. Τα νούμερα αυτά καθιστούν το τελωνείο μας εξαιρετικά παραγωγικό, συμπέρασμα που ενισχύεται από το αποτέλεσμα μιας απλής σύγκρισης με άλλα τελωνεία της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας με υπερδιπλάσιο προσωπικό.

2. Στις δραστηριότητες του τελωνείου Κιλκίς υπάγονται το σύνολο σχεδόν των τελωνειακών εργασιών.

3. Το 70% των διεκπεραιωθεισών τελωνειακών εργασιών αφορούν σε διασαφήσεις εξαγωγής. Γεγονός που αποδεικνύει τον βαθμό εξυπηρέτησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων και το μέγεθος του εξαγωγικού έργου του νομού Κιλκίς.

4. Στην αρμοδιότητα του τελωνείου Κιλκίς υπάγεται ο έλεγχος όλου του Νομού, που διαθέτει δύο Βιομηχανικές Περιοχές με σημαντικό εξαγωγικό έργο.

5. Η τυχόν υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς θα υποχρεώσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις να καταφεύγουν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τις εξαγωγές τους. Αυτό θα δυσχεράνει έτι περαιτέρω την παραγωγική δραστηριότητα του νομού, επιβαρύνοντας τις εδώ επιχειρήσεις με ένα επιπλέον κόστος σε χρόνο και χρήμα.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η οποιαδήποτε σκέψη υποβάθμισης του τελωνείου Κιλκίς θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η τυχόν υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς θα προκαλέσει μόνο ζημία σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου μη επιφέροντας κάποιο δημοσιονομικό όφελος.

Θεωρώντας παντελώς ακατανόητο το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή νέων δυσάρεστων συνεπειών για την ήδη σκληρά χειμαζόμενη τοπική μας κοινωνία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.