Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για το φορολογικό

"Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε στην βουλή ένα σημαντικό Νομοσχέδιο όπως είναι το φορολογικό.
Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται, σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν το καθεστώς που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί και σ’ αυτό το φορολογικό.

Κανείς δεν παραγνωρίζει πως βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να σωθεί αυτή η χώρα. Σαφώς και πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους σχεδόν τους τομείς λειτουργίας του κράτους. Δεν διαφωνώ σ΄ αυτό.

Εκεί που όμως μπορεί να διαφωνήσει κανείς είναι στον τρόπο διαχείρισης και στην επιλογή «πόσα παίρνουμε» και κυρίως «από ποιους τα παίρνουμε».

Την απροθυμία και ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να εντοπίσει τους μεγαλοφοροφυγάδες, δεν μπορεί να την πληρώνουν μονίμως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, είναι σε λάθος βάση, διότι η προσπάθεια αυτή με τον τρόπο που γίνεται οδηγεί την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση που θα διαρκέσει πολλά χρόνια, με τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας.

Η δυστυχία για την χώρα μας είναι πως στην κρίσιμη αυτή περίοδο βρέθηκαν στο πολιτικό σύστημα άνθρωποι μικροί να διαχειριστούν μεγάλες και κρίσιμες καταστάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι κυβερνήσεις, δεν φρόντισαν να διαμορφώσουν μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η οποία θα ήταν το εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους.

Απεδείχθη δυστυχώς πως η ένταξη της Ελλάδος στη ΕΕ, Ευρωζώνη και Ευρώ, δεν στάθηκαν ικανά να προσαρμόσουν τους θεσμούς και την οικονομία στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Αντίθετα, η ένταξη λειτούργησε ως υποκατάστατο εφησυχασμού. Δεν υπήρξε εθνική στρατηγική ανάπτυξης, προσαρμοσμένη σ΄ ένα νέο σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαμορφώθηκε ιδιαίτερα με την παγκοσμιοποίηση και την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ.

Οι κυβερνήσεις που επικαλούντο

- τον εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους,

- την ισχυρή οικονομία,

- την κοινωνική συνοχή,

- το Ελληνικό οικονομικό θαύμα, ήταν έννοιες κενές περιεχομένου και χρησιμοποιούντο για επικοινωνιακούς και δημαγωγικούς σκοπούς.

Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών, κυρίως τα τελευταία χρόνια, ήταν η δημιουργία μιας Ελλάδας των ανέργων, των πεινασμένων, των αστέγων και της φτώχειας.

Έτσι το παραπλανητικό αυτό θαύμα μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Μια κυβέρνηση σύγχρονη και αποτελεσματική δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις που δημιούργησε η κρίση, ξεκινώντας από κάτω προς τα επάνω, όπως έγινε στην χώρα μας,
- ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις,
- προβαίνοντας σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων,
σε περικοπές προνοιακών επιδομάτων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανάπηρους και ανέργους,
- σε επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων, ενώ οι λίστες των μεγαλοκαταθετών φυλάσσονται στα διάφορα υπουργικά συρτάρια.

Εκτός αυτών, για να τύχει κάποιος την έκπτωση φόρου των 2100Ε , επιβάλλουν την συγκέντρωση αποδείξεων για δαπάνες το 25 % του εισοδήματος, εξαίροντας όμως βασικά αγαθά για τα οποία κάθε οικογένεια δαπανά, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος της.

Διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 22 % για το υπόλοιπο ποσό που υπολείπεται σε αποδείξεις.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Για την πολιτική της ΝΔ τι μπορεί να πει κανείς ;

Αρκεί να ανατρέξουμε στις δηλώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού για τις προεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις του πριν από 6 μόλις μήνες, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Τι έλεγε σχετικά με την φορολογική πολιτική που θα ακολουθούσε για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τι κάνει σήμερα.

Στο σημείο αυτό, θέλω να απευθυνθώ κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο και προέρχομαι και να πω, πως αυτή η σκανδαλώδης, άδικη και αναποτελεσματική ακολουθούμενη πολιτική, θα επιφέρει την καταστροφή και θα οδηγήσει τον λαό σε περαιτέρω ανέχεια και πλήρη εξαθλίωση.

Ο λαός αυτός να είστε βέβαιοι, πως δεν θα συγχωρήσει ποτέ, ότι ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, θα έχει συμβάλλει ώστε να γίνει αυτό.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Έχουμε μια κυβέρνηση που δυστυχώς συμπεριφέρεται με έναν τρόπο ληστρικό, με έναν τρόπο τυχοδιωκτικό.

Η αναφορά μου αυτή δεν είναι τυχαία διότι δέστε συμπεριφορά :

Αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ την στιγμή που ο κόσμος για να ζεσταθεί καταφεύγει στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αύξησης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο.

Αυξάνει τον φόρο στα φτηνά τσιγάρα και τον καπνό για τα στριφτά, επειδή καταφεύγουν σ΄ αυτά οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

Αυξάνει το υγραέριο κίνησης, επειδή πολλοί κατέφυγαν σε μετατροπή των αυτοκινήτων τους σε υγραεριοκίνηση λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αν αυτό δεν θεωρείται τυχοδιωκτισμός τότε τι είναι ;

Τέλος, θέλω να επισημάνω πως η περιπέτεια που βιώνουμε ως λαός και ως χώρα, οφείλεται κυρίως, στο ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνανε από τις ηγεσίες της χώρας και δεν εξαιρώ καμία, έγιναν χωρίς κανένα διαπραγματευτικό σχέδιο.

Επομένως, ήταν αναμενόμενη η πλήρης υποταγή προσχώρησης στην λογική των δανειστών.

Στους Βουλευτές και στον λαό μεταφέρανε μόνο εκβιαστικά διλήμματα, ώστε να υπάρξει η πλήρης υποταγή και του λαού και των βουλευτών.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, επιβλήθηκε το σημερινό φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα όπως :
- την κατάργηση του αφορολογήτου,
- την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα μεσαία εισοδήματα και την φορολόγηση με συντελεστή 26 % των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο Euro.
- την κατάργηση των εκπτώσεων δαπανών,
- την φορολόγηση των αγροτών,
- την αύξηση φόρων στα καύσιμα,
- την αύξηση τελών κυκλοφορίας,
- την κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων και
- την επιβολή 6 τουλάχιστον φόρων στην κατοικία κ.α. πολλά.

Η φράση του Πρωθυπουργού πως «Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα», τι θα μπορούσε να σημαίνει άραγε :
- για το 1,5 και πλέον εκατομμύριο ανέργους,
- γι’ αυτούς που δεν έχουν να φάνε,
- γι’ αυτούς που δεν έχουν ρεύμα,
- για όλα αυτά τα παιδιά που τρέφονται στα συσσίτια και
- για όλους αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους ;

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως με φτωχούς και εξαθλιωμένους πολίτες δεν κερδίζονται μάχες.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ο λαός ζαλισμένος, απαθής και άφωνος από αυτά που υφίσταται, περιμένει το μοιραίο μέχρι τελικής του εξόντωσης.

Το σημερινό φορολογικό Νομοσχέδιο έρχεται να αποτελειώσει την Ελληνική οικογένεια και σ’ αυτό δεν θέλω να είμαι συνένοχος.

Γι’ αυτό και δεν το ψηφίζω."

6 σχόλια:

  1. Σωστες αποψεις,αλλα πως μπορουν να διατυπονονται απο οσους εχουν ψηφισει το μνημονιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θόδωρε είσαι και πατριώτης και παληκάρη, υπερασπιστής των αδύναμων και ανυπεράσπιστων πολιτών της χώρας μας.Ομως πρέπει να συμπορευτούν και άλλοι βουλευτές σε αυτή τη γραμμή για να μπορέσει ο κόσμος να ελπίσει ότι μια μέρα ίσως κάτι αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα ο Παραστατίδης ήθελε να βοηθήσει το λαό δε θα έμπαινε ποτέ στο πασόκ αλλα ούτε και σε κανένα άλλο κόμμα αλλα αφου δεν το έκανε ποτέ δεν εχουν νόημα τα όσα λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχαρητηρια ρε Θοδωρε......
    Μακαρι ολα τα γατακια να ειχαν τη δυναμη να ορθωσουν το αναστημα τους και να σταματησουν αυτα τα εγκληματα που διαπρατουν οι 300 και ........
    ειμαστε περηφανοι που βρισκεσαι εκει και αντιπροσωπευεις ολους εμας τους απλους και ταλαιπωρημενους πολιτες που ακομη ελπιζουμε οτι η λυση στο προβλημα θα δωθει απο ανθρωπους σαν και σενα,που πανω απ ολα ειναι ανθρωποι καθ μετα πολιτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εμεις ειμαστε περηφανοι που βρισκεσε εκει που βρησκεσε θοδωρε νοιωθουμε τοσο περηφανοι για σενα που σκεφτομαστε να σε ξαναπροτινουμε (δεν ξρω ακομη με ποιο κομα θα δουμε αργοτερα) για να μας εκπροσοπησεις στην αθηνα αφου μονο εσυ εισαι αξιος και κανενας αλλος και ο θεος να σε εχει δυνατο και οξυδερκη.
    και ακμαιο για να ορθωνεις μονο ΕΣΥ την φωνη σου και κανενας αλλος στον κοσμο
    εισαι φοβερος !!!! μακαρη να υπηρχαν αιωνιοι βουλευτες οπως ειναι στην λατινικη αμερικη καποιοι αιωνιοι ισοβιοι γερουσιαστες η κατι αναλογο ΕΣΥ και μονο ΕΣΥ Εσυ δεν εισαι γατακι Θοδωρε εισαι τιγρης Λεονταρι (δεν λεω κροκοδιλος γιατι ειναι ερπετο και θα λογοκριθω απο την διευθυνση ουτε ελεφαντας γιατι θα θεωριθει οτι εισαι χοντροπετσος)
    ΕΣΥ μονο ΕΣΥ πολυχρονεμενε μας λαοπροβλητε και θεοσταλτε βουλευτα των φτωχων και των αδυνατων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θόδωρε εγώ θέλω δανεικά 1300 ευρώ να βάλω πετρέλαιο να ζεσταθώ στο σπίτι και αν με δώσεις θα σε ψηφίσω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.