Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη Στυλιανίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη, πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Γεωργαντά. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκουντενούδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Κιλκίς, την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών και τα προβλήματα που δημιούργησε το μέτρο της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Επίσης τέθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών όπου παρατηρείται καθυστέρηση στην αποζημίωση των μεταφορέων. Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε, ότι ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή παλαιών οφειλών, πράγμα που διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της διαδικασίας μεταφορών των μαθητών.

Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα αξιοποίησης μελετών μέσω ΕΣΠΑ και παρέδωσε στον κ. Υπουργό, υπόμνημα με τα έργα της ΠΕ Κιλκίς, τονίζοντας τη συμπαράσταση στο έργο του, το συντονισμό κινήσεων και από τις δυο πλευρές και την ανάγκη επίλυσης χρονιζουσών αιτημάτων.

Κατόπιν, ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, όπου ο κ. Χρήστος Ανθρακίδης αναφέρθηκε στα στενά οικονομικά δεδομένα της ΠΕ Κιλκίς και στο θέμα εξεύρεσης λύσης για το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο κ. Παύλος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στη λειτουργία της ΠΕ Κιλκίς και στη συντονισμένη προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, που αποτελεί το μείζον πρόβλημα της κοινωνίας.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Ανδρέας Βεργίδης αναφέρθηκε σε θέματα γραφειοκρατίας, καθώς και την προώθηση θεμάτων αγροτο-κτηνοτροφικού χαρακτήρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και τους Περιφερειακούς Σύμβουλους, τόνισε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών, αλλά και την αναγκαιότητα συνεχούς προσπάθειας λόγω των στενών οικονομικών δεδομένων και της επίλυσης των προβλημάτων του «Καλλικράτη».

Επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Υπουργείου για την αμεσότερη χρηματοδότηση των αναγκών των ΟΤΑ, την ανάγκη εξεύρεσης μέσων και λύσεων που θα επιτρέψουν την ευελιξία κινήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη σοβαρή εξέταση των αιτημάτων που του παραδόθηκαν.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σκοτώθηκαν στη σύσκεψη,πολύ κούραση βρε παιδί μου και όλα θα λυθούνε στην περιφέρεια Κιλκίς...Γι'αυτούς κι αν έχει ο μήνας ενιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.