Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη Κώστα Καραπαναγιωτίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κων/νος Καραπαναγιωτίδης με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Υπεύθυνου για την Ανάπτυξη σε επίπεδο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Θωμαϊδης, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης αφού καλωσόρισε τον κ. Καραπαναγιωτίδη, προέβη σε σύντομη αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στο μείζον ζήτημα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα, αυτό της πιθανής υποβάθμισης του Τελωνείου Κιλκίς και στις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η δυσμενή εξέλιξη.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ανέφερε ότι το ίδιο ενδεχόμενο αντιμετωπίζουν και άλλα Τελωνεία της Περιφέρειας, όπως της Βέροιας και Σκύδρας με ανάλογη δραστηριότητα όπως αυτή του Τελωνείου Κιλκίς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης πρότεινε και συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, την συνδυασμένη αντιμετώπιση του θέματος με επαφές αντιπροσωπείας του Νομού στην Αθήνα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης η αντιμετώπιση όλων των θεμάτων με ενιαίο τρόπο σε επίπεδο Κ. Μακεδονίας, αφού τα προβλήματα κινούνται περίπου στο ίδιο πλαίσιο. Ένα τέτοιο κοινό πρόβλημα είναι αυτό της ΑΕΠΙ. Η Εταιρία Πνευματικών Δικαιωμάτων εξακολουθεί να τηρεί το ίδιο τιμολόγιο παρά την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις του κλάδου μαζικής εστίασης. Ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης αποφασίσθηκε να εφαρμοστεί και σε άλλα μείζοντα ζητήματα όπως των Λαϊκών Αγορών. Έναν κλάδο όπου σήμερα εφαρμόζονται ανόμοιοι κανονισμοί.

Στη σύσκεψη τέθηκε επίσης το ζήτημα της ολοκλήρωσης της οδικής σύνδεσης Κιλκίς- Θεσσαλονίκη με την κατασκευή του τμήματος Ν. Σάντα- Ασύρου. Το έργο σήμερα καθυστερεί λόγω της εκκρεμότητας με τις αλλοτριώσεις των εφαπτόμενων εκτάσεων στον οδικό άξονα. Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσαοι εργασίες κατασκευής από τον ήδη εγκατεστημένο εργολήπτη. Από τον κ. Π. Τονικίδη τέθηκε επίσης το ζήτημα της άμεσης δρομολόγησης της σύνδεσης του Κιλκίς με την Θεσσαλονίκη μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.







1 σχόλιο:

  1. Ολο για νεα εργα και για αναπτυξη μιλάνε κι ο λαός δουλειά δεν έχει.Ξερουμε ότι μας κοροϊδεύουνε δε χρειάζεται να το δείχνουν κιόλας,τόσο μα τόσο γλείψημο πιά θα πάθουν τίποτα από τα σάλια τα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.