Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τιμή στην νεολαία και στους στρατιωτικούς του νομού μας από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με ιδιαίτερη επισημότητα γιορτάστηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στην Λ.Α.Φ. Κιλκίς. Η καθιέρωση από την Διοίκηση του Συνδέσμου κάθε χρόνο να τιμά φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους αποδεικνύει ότι οι Έφεδροι δεν είναι κομμάτι της Κιλκισιώτικης κοινωνίας αλλά η ίδια η κοινωνία.

Η απόφαση του Συνδέσμου συνδυάστηκε με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς και αποφάσισε να τιμήσει στο πρόσωπο τριών μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του νομού Κιλκίς την νεολαία αυτή που στα 100 επόμενα χρόνια θα γράψει την δική της ιστορία για την προκοπή αυτού του τόπου, όπως και των Αξιωματικών, Υποαξιωματικών και Οπλιτών που υπηρετούν τους δύο Σχηματισμούς του Νομού, την 71η Α/Μ Ταξιαρχία «Πόντος» και την 33η Μ/Κ Ταξιαρχία «Σύνταγμα Κυδωνιών». 



Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ που αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες του ευχήθηκε υγεία και προκοπή τον νέο χρόνο. 


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Παπανικολάου σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους λόγους ύπαρξης του Συνδέσμου καθώς και στο σκεπτικό των αποφάσεων του. Απευθυνόμενος στους τιμώμενους της νεολαίας είπε: «Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να παραστείτε στην εκδήλωση μας εκπροσωπώντας του νέου του νομού μας. Σας ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας. Η νεολαία αποτελεί δύναμη κοινωνικής αλλαγής, αποτελεί το ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζετε πολύ καλά τους αντιπάλους σας στην διεκδίκηση για εκσυγχρονισμό της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, για επαγγελματική αποκατάσταση, για αξιοπρεπή αμοιβή της προσφερόμενης εργασίας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Ο αγώνας σας είναι παντοτινός. Σας χρειαζόμαστε εδώ και όχι στο εξωτερικό. 


Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των στρατιωτικών σχηματισμών, στο υποδιοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Θόδωρο Κουλούρη και τον επιτελάρχη της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου τους ευχαρίστησε για την προσφορά στην Πατρίδα μας και το Κοινωνικό Σύνολο, τονίζοντας: «Έχετε υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον σας. Ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις ου σύνθετου περιβάλλοντος που καλείστε να φέρετε σε πέρας την δύσκολη ευσυνείδητη αποστολή σας. 


Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Τυγχάνετε της αποδοχής και του επαίνου των συμμάχων και όχι μόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Αφού και οι δύο σχηματισμοί επιτελούν αυτό το κύριο έργο από το Κόσσοβο, στην Αφρική, το Αφγανιστάν και όπου αλλού χρειαστεί. Νιώθουμε υπερήφανοι για σας και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό». 


Σημαντική η παρουσία του Έφεδρου υπολοχαγού τοπογράφου Θανάση Βαφειάδη που μετά την προτροπή του Προέδρου Κώστα Παπανικολάου αναφέρθηκε στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με το ιστορικό της Μάχης του Κιλκίς και τα χαρακώματα των ανθρώπων της εποχής του 1913.

Ιδιαίτερη στιγμή της όλης εκδήλωσης η παρουσία της παιδικής χορωδίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς που έψαλλε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα υπό τις οδηγίες του χοράρχη Σάββα Ηλιάδη. 


Ακολούθησε η ανταλλαγή των αναμνηστικών των ειδικών διπλωμάτων προς τους μαθητές και τον πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει τον πρώτο νεκτρό αξιωματικό στον Ελληνοαλβανικό μέτωπο του 1940, υπολοχαγό Διάκο (προσφορά από την «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς στον Σύνδεσμο). Αναμνηστικά στον Σύνδεσμο απένειμαν και οι εκπρόσωποι των δύο Ταξιαρχιών. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ενώ το φλουρί έτυχε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και το παρέλαβε ο περιφ. Σύμβουλος Χρήστος Ανθρακίδης. 


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τ. Βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Πρ. Πεντζερετζής, διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων όπως του Ερ. Σταυρού Δ. Αβραμίδης, των Προσκόπων Χρ. Τομπουλίδης, των Ιατρών Βλ. Παναγιωτίδης, της ΑΝ.ΚΙ. Π. Πασσαλίδης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.