Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Σημαντική παρέμβαση στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας στη Χαλκιδική

Νέα σημαντική παρέμβαση στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας εντάχθηκε στο ΠΕΠ «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση ένταξης της παρακάτω πράξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», προϋπολογισμού 4.8 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στη διευθέτηση και αποκατάσταση ζημιών χειμάρρου Κασσανδρινού – Φούρκας από το Δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. 
Ο Δήμος Κασσάνδρας υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης, με τίτλο «Διευθέτηση και αποκατάσταση ζημιών χειμάρρου Κασσανδρινού – Φούρκας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 4.800.000 €.

Η πράξη περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υφιστάμενα τεχνικά έργα διευθέτησης κατά μήκος του χειμάρρου Κασσανδρινού-Φούρκας, μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης και ενίσχυσης των υφιστάμενων έργων διευθέτησης πραγματοποιούνται σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου από τα 7,8 χλμ. του συνολικού διευθετημένου μήκους του χειμάρρου

«Διασφαλίζουμε την προστασία των πολιτών και προστατεύουμε τις περιουσίες τους. Θέτουμε στις προτεραιότητές μας κρίσιμες σημειακές παρεμβάσεις στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων, κυρίως στις πιο ευάλωτες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να ενισχύσουμε την αντιπλημμυρική θωράκισή τους. Με αυτό το έργο, αποκαθιστούμε άμεσα τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2011 στη Χαλκιδική, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε άμεσα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.