Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Αγαθοπούλου με Ανθρακίδη και Αρτόγλου

Τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου και αντιπροσωπίας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου και συναντήθηκαν με τον νέο Διοικητή, κ. Ανθρακίδη. Η βουλευτής κάλεσε τον νέο διοικητή να ασκήσει τα καθήκοντά του με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και την καλή υγεία των πολιτών, σε αντιδιαστολή με πρακτικές των προηγούμενων διοικητών, και του εξέφρασε την διάθεσή της να συνεργαστεί και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς το σκοπό της αντιμετώπισης των προβλημάτων των δύο νοσοκομείων της περιοχής. 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η βουλευτής συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Αρτόγλου, η οποία την ενημέρωσε για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια στο Κιλκίς, καθώς και για τις μέχρι τώρα σχετικές ενέργειες του Συλλόγου. Η κ. Αρτόγλου τόνισε τη δραματική κατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, επισημαίνοντας το αναντίστοιχο υψηλό του μίσθωμα, και αναφέρθηκε στη σωρεία προβλημάτων που εμποδίζουν την επίλυση του ζητήματος της στέγασης του δικαστικού μεγάρου.

Η βουλευτής τάχθηκε στο πλευρό του δικηγορικού συλλόγου στο ζήτημα της επίλυσης του κτιριακού προβλήματος, σημειώνοντας ότι το πραγματικό αλλά και κοινωνικό κόστος που απορρέει από τη σημερινή κατάσταση, καθιστά ρεαλιστική και πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση τη χρησιμοποίηση του κτιρίου που σήμερα φιλοξενεί το ΤΕΙ. Η ταχεία ολοκλήρωση και παράδοση του καινούριου κτιρίου των ΤΕΙ και η άμεση μετεγκατάστασή τους εκεί θα μπορούσε να αποτελέσει και τη λύση του προβλήματος του δικαστικού μεγάρου.

Η βουλευτής επεσήμανε ότι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η κυβέρνηση εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, συνεχίζοντας να την αντιμετωπίζουν σαν τον «φτωχό συγγενή», με πλείστα τέτοια παραδείγματα: παιδιά σε αίθουσες διδασκαλίας χωρίς θέρμανση, ασθενείς στα νοσοκομεία φέρνοντας φάρμακα από το σπίτι τους, υπογραφές δικογράφων ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα πεζοδρόμια, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση για αυτούς στα δικαστήρια!

Ο «μονόδρομος» των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων έχει προ πολλού δείξει τα όριά του! Η ώρα της ανατροπής τους δεν είναι μακριά, είναι όμως υπόθεση όλων μας! Για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.