Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μια υπέροχη εκδήλωση του Ιερού Ναού Ευκαρπίας Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Μπορεί οι ημέρες των Χριστουγέννων να πέρασαν αλλά μέσα στο πλήθος των εκδηλώσεων από φορείς και συλλόγους δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου της Ευκαρπίας.

Μια ενορία που παρουσιάζει πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς (ποιμαντικό, διακονίας, αγάπηςπολιτισμού κ.α. αναπτύσσοντας μάλιστα έντονη πολιτιστική δράση.

Η ενοριακή χορωδία υπό τις οδηγίες του πατρός Ιωάννη Ξενιτίδη μας έχει συνηθίσει 
σε πολύ όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτήν που παρουσίασε για τον ερχομό των Χριστουγέννων το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012.
Ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα ενώ κάλαντα τραγούδησε και η χορωδία του κατηχητικού.


Την εκδήλωση που συνόδευσαν μουσικά οι Παυλάκης Δραμινός και Σάκης Ξενούδης, παρουσίασε ο Βασίλης Πολατίδης, διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στο σύντομο καλωσόρισμα του, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Ευκαρπίας π. Ιωάννης 
τόνισε μεταξύ των άλλων: «Τα Χριστούγεννα αδελφοί μου ας μην ξεχνάμε τι γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε το κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ιησού. Του Θεού μας. Όπου ο 'Ιδιος εταπείνωσε εαυτόν, γενόμενος άνθρωποςμορφήν δούλου  λαβών. Έλαβε την ανθρώπινη φύση ώστε να την ανυψώσει εις το αρχαίον κάλλος. Στην πρότερη μακαριότητα. Γιορτάζουμε την αρχή του σχεδίου της Θείας Οικονομίας. Γιορτάζουμε την αρχή της σωτηρίας μας. Γιορτάζουμε το άνοιγμα του κλεισμένου Παραδείσου. Γιορτάζουμε το ωραιότερο μήνυμα που ακούστηκε ποτέ πάνω στη γη. Ότι γεννήθηκε ο Σωτήρας μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.