Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από... άλογο

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπόθεση που προέκυψε ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Ιρλανδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) και αφορά στην παρουσία DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers). Στις 15.01.2013 η Ιρλανδική Αρχή για την  Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην Ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και ευρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές. Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.