Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«2013: Έτος υπέρβασης σκέψης και δράσης»

Γράφει ο Παύλος Πασσαλίδης 
Η έξοδος από την κρίση –πολιτική, κοινωνική, οικονομική- η αποκατάσταση της αισιοδοξίας για το μέλλον, του χαμόγελου και της δημιουργικότητας αποτελούν ευχή και ελπίδα για το 2013.
Καλούμαστε όλοι –πολίτες, φορείς κάθε επιπέδου και βαθμίδας, διοίκησης και εξουσίας- να αποβάλουμε συνειδητά ξεπερασμένες, ανεπίκαιρες και κατεστημένες νοοτροπίες.


Πρώτα απ’ όλα το πολιτικό κόστος να παύσει να υπερισχύει της κοινής ωφέλειας. Τοπικά, οφείλουμε σε συνεργασία και συνέργεια να συνεννοηθούμε. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων για την αυτοοργάνωση των ομάδων κοινών συμφερόντων –οικονομικών, κοινωνικών- για την προώθηση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Όπως, των αγροτών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εμπόρων, την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας. Να δημιουργήσουμε τους δικούς μας άξονες δράσεων για την πρόοδο με το πολιτισμό της καθημερινότητας να προεξάρχει, να διαχειρισθούμε με αισιοδοξία το παρόν και το μέλλον μας. Με ανίκητο πνεύμα, συνεννόηση και συνέργεια.

Ποτέ κανείς δεν μπορεί να καταφέρει σημαντικά πράγματα μόνος του!

Είναι σχεδόν αδύνατο σήμερα, αρχές του 2013 να περιγράψουμε το νέο με όρους του παρελθόντος. Ζούμε σε μια δύσκολη, αλλά προκλητική εποχή όπου η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας κυριαρχεί στο φυσικό περιβάλλον και η «επιτάχυνση του χρόνου» του ιστορικού βηματισμού.

Οι ρυθμοί με άλλα λόγια της εξέλιξης της κοινωνίας είναι διαφορετικοί, εν πολλοίς και ανεξέλεγκτοι.

Γι’ αυτό, πέραν των άλλων, η παρουσία και ο ρόλος των νέων ανθρώπων, αλλά και ιδεών είναι καταλυτικός όσο και αναγκαίος. Όλο το φάσμα των ηλικιών είναι χρήσιμο, αλλά και απαραίτητο για τη βιωσιμότητα της κοινωνίας μας. Χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς. Σε ένα κλίμα άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού θα μπορούσε το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό να αναλάβει αποτελεσματικά τις ευθύνες του.

Αρκεί να δρουν όλοι συνειδητά, χωρίς σκοπιμότητες, λαϊκισμούς με μικροπολιτικές λογικές και πρακτικές. Είναι ζωτικής σημασίας η αλλαγή νοοτροπίας.

Έτος υπέρβασης σκέψης και δράσης το 2013. Τουλάχιστον από αυτούς που μπορούν, από αυτούς που το’ χουν.

Να αποτελέσουν τους πολλαπλασιαστές μιας αναγεννητικής νοοτροπίας για να υπάρξει ελπίδα εξόδου από την πολλαπλή κρίση.

3 σχόλια:

  1. Ασε μας Πάυλο που σε έπιασε ο πόνος ξαφνικά,δημοσιεύετε και δημοσιευετε λες και κάνατε κάτι με το μυαλό σας για να αλλάξει η κατάσταση στην κοινωνία μας.Με τα δήδεν και με το να χαμε να λέγαμε μια χαρά είστε και ούτε ιδρώνει το αυτί σας γιατί αν ίδρωνε δε θα δημοσιέυατε αυτές τις σαχλαμάρες.Ειναι σκληρά αυτά τα λόγια το ξέρω αλλά δυστυχώς δεν ΑΛΛΑΖΕΤΕ και πρέπει η νεολαία να ξυπνήσει και να πάρετε δρόμο όλοι σας που τόσα χρόνια γλείφατε τώρα δεν πρόκειται να αλλάξετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει απόλυτο δίκιο ο παραπάνω κύριος. Αυτός ο Νομός έχει μόνο λόγια, υποσχέσεις, θεωρίες. Από όλους φυσικά, και όχι μόνο από τον Παύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παυλε κανειτε' πανε παιξε με
    τα εγγονια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.