Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη"

Για την καταγραφή,
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στο νομοσχέδιο για τα φορολογικά καταγράφει:
1. Ένα φορολογικό σύστημα δεν πρέπει να εστιάζεται ΜΟΝΟ σε εισπρακτικό χαρακτήρα, διότι από αυτό εξαρτάται το μέλλον αλλά και η ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και η δυνατότητα της συμβολής του αγροτικού τομέα στην ανάταξη της χώρας.
2. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συνεισφέρει χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις του και ανάλογα με την συμμετοχή στην παραγωγή του ΑΕΠ.

Αν δεν ξέρετε ότι...


Ο σκύλος βρήκε τα ναρκωτικά

Συνελήφθη σήμερα (21.12.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 35 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά από 2,5 έως 6 χρονών με τον γονέα τους


Παζάρι αλληλεγγύης από τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς


Χριστουγεννιάτικο παζάρι στον Παντελεήμονα Κιλκίς


Θερμαινόμενο πατάκι γραφείου από τα Έπιπλα Siγμα



Συνέλαβαν εννέα άτομα σε "φρουτάδικο"

Συνελήφθησαν χθες (20.12.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 43 ετών ιδιοκτήτης καταστήματος υπηρεσιών διαδικτύου, μία υπήκοος Αλβανίας 27 ετών ως προσωρινά υπεύθυνη του προαναφερόμενου καταστήματος και επτά ημεδαποί 33 έως 73 ετών, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». 

Έκλεψε 100 ευρώ από κυλικείο λαογραφικού συλλόγου

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, περίπτωση κλοπής σε κυλικείο λαογραφικού συλλόγου που έλαβε χώρα την 15/16.12.2012 στη Άψαλο Πέλλας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος την 15/16.12.2012 αφαίρεσε από το κυλικείο του συλλόγου το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ περίπου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, ο οποίος δεν συνελήφθη, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

Ευχές από τον Άρη Παντελεήμονα


Η διαιτολόγος σας προτείνει - Χαρείτε τις γιορτές, χωρίς τύψεις

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Οι γιορτές πλησιάζουν, η διάθεση μας γίνεται καλύτερη και οι άμυνες μας απέναντι στους διατροφικούς πειρασμούς, αρχίζουν σιγά σιγά να αποδυναμώνονται. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν είμαστε ιδιαίτερα συνεπείς στο καθιερωμένο πρόγραμμα διατροφής μας και σκεφτόμαστε συνεχώς να κάνουμε ατασθαλίες.

Ψήφισμα Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. συνήλθε έκτακτα μετά τη θλιβερή είδηση για το θάνατο της ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗ (74 ετών), η οποία υπήρξε εκλεκτό μέλος της από το 1990 μέχρι το 2007 ως Εκδότρια της εφημερίδας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με έδρα τα Γιαννιτσά, και αποφάσισε τα εξής:
1. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια της .
2. Να χορηγηθεί το ποσό των 200 ευρώ στα «Γεύματα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών» στη μνήμη της.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα αδαπάνως σε όλες τις εφημερίδες της 'Ενωσης.

Κεμεντζολαϊκό ρεβεγιόν τη Δευτέρα στο Status Κιλκίς


Ευχές Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς

Εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας ευχόμαστε ολόψυχα σε εσάς σε όλους χρόνια πολλά και καλά, ευτυχισμένα Χριστούγεννα και ευχόμαστε για το νέο έτος υγεία, δύναμη, χαρά και ευτυχία.

«Ο αταλάντευτος» Σαμαράς

«Πολιτικό της χρονιάς» για το 2012 ανακηρύσσει η Handelsblatt τον Αντώνη Σαμαρά. Στο σχόλιο που έγραψε ο Γερμανός πρώην υπ. Εξωτερικών Χ. Ντ.Γκένσερ υπογραμμίζονται το θάρρος και η συνέπεια του πρωθυπουργού.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης - κυκλοφορίας για τις Γιορτές

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Ευχές Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου-Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Θέση εργασίας στο Κιλκίς

Ζητείται από την ALUMIL
Μηχανικός Υποστήριξης Πελατών
Δείτε ΕΔΩ

Ευχές Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς, Αριστοτέλη Μανωλά


"Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου απαιτεί νέες προγραμματικές και κοινωνικές συγκλίσεις"

Του Χάρη Τσιόκα*
Η έναρξη των εργασιών για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων συμπίπτουν με πυκνές διεργασίες που συντελούνται στα Ευρωπαϊκά κόμματα. Οι θέσεις που διατυπώνουν σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι ανταγωνίζονται διαφορετικές στρατηγικές εξόδου. Με διαφορετικές κοινωνικές ανάγκες και οικονομικές επιδιώξεις.

Ευχές Γραμματείας Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Το 2012 ήταν δύσκολο…
ας κάνουμε το 2013 καλύτερο…
όλοι μαζί μπορούμε !
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Νίκος Παρδάλης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε.ΚΙΛΚΙΣ

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς

Σε μια σεμνή, λιτή και μεστή περιεχομένου εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κιλκίς, στην οδό Βυζαντίου 2 στην πόλη του Κιλκίς (δίπλα από το Α' ΚΑΠΗ). 

Με sexy χανουμάκια το Σάββατο στο Status Κιλκίς


Μειώνονται από 1η Ιανουαρίου 2013 οι λογαριασμοί των κινητών!

Χαράς Ευαγγέλια για τους κατόχους κινητών, αφού από το νέο έτος μειώνονται σημαντικά όσα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα!
Πως θα γίνει αυτό; Με τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, που αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων

Με οδηγό το άστρο των Χριστουγέννων ας κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές
και τη νέα Χρονιά Καλύτερη.
Θερμές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα και μια νέα Δημιουργική Χρονιά.
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά


Χρήστος Γκουντενούδης 

Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Παύλος Θωμαΐδης
Ανδρέας Βεργίδης
Χρήστος Ανθρακίδης

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ερωτήσεις Αγαθοπούλου σχετικά με την κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής και των πολιτικών πρόνοιας

Με πρωτοβουλία της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, κατατέθηκαν σήμερα δύο ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, σχετικά με την κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής και των πολιτικών πρόνοιας, οι οποίες συνυπογράφονται και από άλλους βουλευτές του κόμματος. 

Επικαιροποίηση του μυστηρίου της σωτηρίας, με την εορτή των Χριστουγέννων 2012

Μέ ἐγκάρδιες Πατρικές εὐχές
ὁ Μητροπολίτης
†Ὁ Γουμενίσσης, Γεφύρας, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
«Χριστός γεννάται, δοξάσατε· Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε· Χριστός επί γης, υψώθητε. "Άσατε τω Κυρίω, πάσα η γη" [Ψαλμ. 95, 1]» (αγ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΕ, 5, λόγος ΛΗ', εις τα Θεοφάνεια, είτουν γενέθλια του Σωτήρος, §1, 36 ).  Στο δικό μας “σήμερα” του 2012, ήρθε για άλλη μια χρονιά “το σήμερα των Χριστουγέννων”. Γεμάτοι από την πείρα της αλήθειας, κι από τον ενθουσιασμό της σιγουριάς, το διαλαλούμε με τα σημερινά τροπάρια: “η παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει…”· “σήμερον ο Χριστός εν Βηθλεέμ γεννάται εκ παρθένου, σήμερον ο άναρχος άρχεται, και ο Λόγος σαρκούται…”.

"Ο πραγματικός χρυσός των Κρουσίων"

Την Κυριακή 23/12 στις 18:30 στην Πλατεία Ειρήνης το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο παρουσιάζει τον πραγματικό χρυσό των Κρουσίων. Ελάτε να μοιραστούμε τα πλούτη του τόπου μας. Μπορούμε και μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε κανέναν για να τον "εξορύξει"!

Μήνυμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από την Β'θμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς


Γράφει ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς
Μ.Α. Φιλόλογος – Θεολόγος

Η γιορτή των Χριστουγέννων έχει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Χριστός έρχεται στον κόσμο, κομίζοντας καινό μήνυμα σωτηρίας, το οποίο υπερπληροί το κενό που δημιούργησε η απελπισία στις καρδιές των ανθρώπων. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα έχει τη θετική της προοπτική. Μας προστατεύει από τον κίνδυνο να ζούμε τον εορτασμό, αγνοώντας τη γιορτή. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να κατανοήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, η οποία τότε μόνο έχει αξία, όταν είναι μια ατελείωτη γιορτή.

Ευχές από το Αυτοτελές Τμήμα Μ.Μ.Ε. του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης


«Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2012»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» οργάνωσε και υλοποίησε στο διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2012 τις εξής δράσεις. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για γνωριμία και συνεργασία πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς.

Ο εφιάλτης του 2013 και η παραγωγή πολιτικής

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Με ύφεση που θα αγγίξει το 4,5%, με μείωση των επενδύσεων της τάξης του 3,7%, με καθίζηση της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης (μείωση 7%) και με ανεργία που μπορεί να ξεπεράσει, σύμφωνα με προβλέψεις ξένων Ινστιτούτων Ερευνών, όπως και της ΓΣΕΕ το 30% (ή από το 22% έως το 23,7% σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2013), φαίνεται ότι θα κυλήσει το 2013. Όποια επιχείρηση κατορθώσει να προσπεράσει αλώβητη την επόμενη χρονιά, τότε εικάζεται ότι θα επιβιώσει στο άμεσο μέλλον.

Εορταστικό πρόγραμμα λειτουργιών και εκδηλώσεων Μητροπόλεως Κιλκίς

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ. Το απόγευμα της εορτής των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου στις 5:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στον οποίο θα τελέσει και τις χειροθεσίες των νέων αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Την επομένη, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία (μονοκκλησιά για την πόλη του Κιλκίς) ιερουργούντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της πόλεως του Κιλκίς.

Έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και πήρε ότι βρήκε

Στις 20.12.2012 το βράδυ συνελήφθη στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 22χρονος ημεδαπός για κλοπή. Ειδικότερα ο προαναφερόμενος την 19.12.2012, με τη μέθοδο της θραύσης υαλοπίνακα αφαίρεσε από δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών 35 και 29 ετών αντίστοιχα, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία φωτογραφική μηχανή. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, εντόπισαν τον 22χρονο και σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε να κατέχει τα ανωτέρω αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΓΗ ·Όπως αναγνώρισε κυνικά ο Αντώνης Σαμαράς – Απολύουν τους υπαλλήλους, «κουρεύουν» τις συντάξεις·Αλ. Τσίπρας: Έξοδος από την κρίση με πολιτικές ανάπτυξης (στη Βραζιλία)·ΔΕΗ- Σε δόσεις αυξήσεις – φωτιά
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων·Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Ένα δις για οφειλές σε εφάπαξ και ΕΟΠΥΥ·Παραγγελία Γ. Στουρνάρα – Άμεση σύσταση φορολογικών δικαστηρίων