Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με 700 άλογα στον δρόμο

Το νέο δημιούργημα του οίκου Gumpert φέρει την ονομασία Tornante, διαθέτει monocoque σασί, αμάξωμα από carbon, μονομπούλωνες ζάντες, πιάνει τα 300 χλμ./ώρα και θα το δούμε στη Γενεύη τον επόμενο Μάρτη.

17χρονος ο κλέφτης αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου Δράμας τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων σε περιοχές των Σερρών και της Δράμας.

Βρέθηκαν και οι υπόλοιποι 3 κλέφτες της εξαμελούς σπείρας

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν έξι ημεδαποί, τρεις εκ των οποίων είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης 
Σχετικά με την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής ομάδας που προέβαινε κυρίως σε διαρρήξεις οικιών και κλοπές πινακίδων οχημάτων, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εξιχνιάστηκαν επιπλέον μία κλοπή οικίας, τρεις απόπειρες κλοπής οικιών, καθώς και μία κλοπή πινακίδας οχήματος σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας.

Απατεώνες έπεισαν τον παππού να τους δώσει 6350 ευρώ

Στις 19.12.2012 το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πιερίας, δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προσέγγισαν έναν 77χρονο ημεδαπό στην οικία του και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι του υιού του, τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ για εξόφληση δήθεν οφειλής του υιού του προς αυτούς. Στη συνέχεια αφού επιβίβασαν τον 77χρονο στο όχημα, τον μετέφεραν σε υποκατάστημα τράπεζας όπου αυτός πραγματοποίησε ανάληψη και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Την έπιασαν με 230 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στις 19.12.2012 το πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 48χρονη ημεδαπή, διότι ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σε αστυνομική έρευνα της οικίας της βρέθηκαν (230) πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν Τελωνείο Βέροιας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Τρισάθλιο και επικίνδυνο το κτίριο των δικαστηρίων στο Κιλκίς


- Συνέντευξη Ευρώπης Αρτόγλου στις 18 Δεκεμβρίου 2012 στο TV100 για το θέμα του δικαστικού μεγάρου Κιλκίς
- Διαβάστε το ρεπορτάζ της ΓΝΩΜΗΣ που δημοσιεύθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2005

ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Συνεχίζουμε τον αγώνα"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) παραχώρησε σήμερα, στις 3.00 το μεσημέρι στα γραφεία της, Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις πολυήμερες κινητοποιήσεις της ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων της μνημονιακής πολιτικής και το μέλλον του αγώνα της. 

Ευχές από το ΟΦΘΑΛΜΟΡΑΜΑ Κιλκίς

Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία

Ευλογημένο το νέο έτος!

Ο Σταύρος Φωτιάδης στις 25 Δεκεμβρίου στο Space Club στη Γουμένισσα


«Φθηνότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και λιγότερη κατανάλωση στις φετινές γιορτές εκτιμά η ΕΣΕΕ»

Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι κατά 4,64% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. κατά την περίοδο 14 έως 19 Δεκεμβρίου 2012. 

Αισιοδοξία και χαμόγελα για τον ΓΑΣ Κιλκίς στην συνάντηση στίβου των Αμπελοκήπων - Χρυσό ο Α. Νάνος, χάλκινο η Α. Καλογιαννοπούλου

Με την συμμετοχή περισσότερων από πεντακοσίων μικρών αθλητών διεξήχθη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με εξαιρετική επιτυχία η χριστουγεννιάτικη αθλητική συνάντηση στίβου, που διοργάνωσε ο ΑΣ Ολυμπιακή Δομή με τη συνεργασία του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην κλειστή αίθουσα “Αναστασία Κελεσίδου” του δημοτικού σταδίου των Αμπελοκήπων.. 

Επίσκεψη Λαπόρδα στην Καστανερή Παιονίας

Σε κεντρικό σημείο της Καστανερής, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας συναντήθηκε με τους κατοίκους του οικισμού για μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση. 

Συνέλαβαν 56χρονη για χρέη 188.603,92 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (19.12.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς, μία ημεδαπή 56 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 188.603,92 ευρώ.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Συναντήσεις Γκουντενούδη με κυβερνητικά στελέχη

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Οι περισσότερες επαφές έγιναν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προωθηθούν θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νομού. 
Στη συνεργασία που είχε ο κ. Γκουντενούδης με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τέθηκαν ζητήματα όπως: 

Πρόγραμμα για εκπαίδευση μελισσοκόμων

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της δράσης 1.3 Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων για το πρόγραμμα μελισσοκομίας έτους 2013 καλούμε:
α) τους μελισσοκομικούς φορείς που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ταχύρυθμης  εκπαίδευσης να εκφράσουν εγγράφως το αίτημά τους στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Τράκαρε και σκοτώθηκε

Στις 19.12.2012 πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό (ύψος Βέροιας), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 72χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου οδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου επιβάτη του δεύτερου οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγεται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Προσπαθούσαν να κλέψουν ξύλα

Στις 18.12.2012 το μεσημέρι στο Λιθότοπο Σερρών, τέσσερις άγνωστοι δράστες ενώ αφαιρούσαν κομμένα ξύλα από αγρόκτημα – φυτώριο, έγιναν αντιληπτοί από τον 27χρονο ιδιοκτήτη του αγροκτήματος και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα κλοπιμαία έκαναν χρήση σωματικής βίας εναντίον του 27χρονου και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Τον έπιασαν στο Κιλκίς για ένα τσιγάρο χασίσι

Στις 18.12.2012 το βράδυ συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 31χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον προαναφερόμενο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και (3) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρική συνταγή. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Ρατσισμός και εκπαίδευση

Της Κωνσταντίας Συμεωνίδου –Τσιβρεμετζή
Υπέυθυνης Γυναικών Ν.Ο.Δ.Ε ν. Κιλκίς

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δε χαρακτηρίζεται για την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σταθερά, με τρόπο πειστικό και αποτελεσματικό στις συνθήκες που διαμορφώνει κάθε φορά το κοινωνικό «γίγνεσθαι». Η αλλαγή της σύνθεσης του μαθητικού πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της ταχείας εισροής ξένων μεταναστών, δοκίμασε τις αντοχές του ελληνικού σχολείου και επανέφερε με δραματικό τρόπο το ζήτημα της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εορταστικό «Στον τόπο που γεννήθηκα…» στα Βρασνά

Χριστούγεννα στα Βρασνά! «Η εκπομπή «στον τόπο που γεννήθηκα…» σας παρουσιάζει μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία .
Άλλωστε αυτές τι μέρες οι ιστορίες και τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους.

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του ιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, σε συνεργασία με την Ιατρική και την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρες 18.00 με 20.00, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου. 

Ψήφισμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τα μεταλλεία

"Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης, οικονομικής, πολίτικης και κοινωνικής. Η οικονομία της χώρας, λόγω της διεθνούς κρίσης αλλά και των στρεβλώσεων του μοντέλου ανάπτυξης που διαμόρφωσαν οι ασκούμενες πολιτικές κατά το παρελθόν, έχει παραλύσει.

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Αποστασία των Διανοουμένων" του Γιώργου Καραμπελιά

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις σας προσκαλούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά: "Η Αποστασία των Διανοουμένων" 

Ευχαριστήριο Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος»

Στις 3 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το τσάι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς με πολυπληθή συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου από όλο το Νομό. 

Αγιασμός των νέων χώρων του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος»

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 τελέστηκε ο αγιασμός στο χώρο των νέων γραφείων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» επί της οδού Αριστείδου 1, όπου παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΓΗ ·Μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα – Λούλα: Διέξοδος με το Δημόσιο μπροστά ·Το Μνημόνιο στο σκαμνί – Στον αέρα η διαθεσιμότητα – Υπό αίρεση το χαράτσι·Στις αυξήσεις στα νοικοκυριά έως 49% επιμένει η ΔΕΗ
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Δωρεάν συνδρομή με δικηγόρους από ΕΚΠΟΙΖΩ- ΙΝ.ΚΑ.- Πρόγραμμα νομικής βοήθειας σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά·Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Καταβάλλεται 1,1 δις ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους·Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Για Ανάπτυξη και Απασχόληση συζήτησαν οι τρεις Αρχηγοί