Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΦΕΤ βρήκε μελομακάρονα με μούχλα στο LIDL HELLAS


Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά μελομακάρονων με επιφανειακή ευρωτίαση (μούχλα) από σούπερ μάρκετ της εταιρείας LIDL HELLAS στην Αλεξανδρούπολη, προέβη σε επιτόπιους ελέγχους και διαπίστωσε παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε προϊόντα για τα οποία η εταιρεία LIDL είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών.

Ο ΕΦΕΤ βρήκε ψόφιο ποντίκι στο «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα Α.Β.Ε.Ε.»

Αυτό είναι ζωντανό ποντίκι
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων, προχώρησε στην Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας της επιχείρησης «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα Α.Β.Ε.Ε.», στον Τύρναβο, οδός Κιλελέρ 14, σύμφωνα με τον Ν. 2741/1999.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Μέτρα Τροχαίας για την εορταστική περίοδο

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.

Δύο νεκροί σε φλεγόμενο ασθενοφόρο στην Κρήτη

- Το ασθενοφόρο ανατράπηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
- Οι τρεις εκρήξεις που ακολούθησαν από φιάλες οξυγόνου, στοίχισαν τη ζωή σε δύο πατέρες
- Απαρηγόρητοι οι συνάδελφοι των θυμάτων μιλούν στο NewsIt λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα της Κρήτης
- ''Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω'' λέει αυτόπτης μάρτυρας...

Εκδήλωση στο Κιλκίς για τα είκοσι χρόνια LEADER

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων εφαρμογής LEADER στο Νομό Κιλκίς η Αναπτυξιακή Κιλκίς διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό κέντρο Κιλκίς. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο απολογισμός και η ενημέρωση για τα νέα δεδομένα του προγράμματος και της τοπικής ανάπτυξης.

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κιλκίς για τις πρώτες ύλες στην περιοχή Ποντοκερασιάς

Έπειτα από την ένταξη στο Δ’ ΚΠΣ έργο του ΙΓΜΕ στο Δ.Μ.Χ. Ποντοκερασιάς και στο πλαίσιο έρευνας αξιολόγησης μη ενεργειακών πρώτων υλών, έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συνάντηση – ενημέρωση των εκπροσώπων του ΙΓΜΕ για το συγκεκριμένο έργο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και των Περιφερειακών Συμβούλων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Μ. Αναστασιάδης και Β. Καραμπίδης. 

Έπιασαν στο Πολύκαστρο 2 Πακιστανούς για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (11.12.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Πακιστάν 24 ετών, που διευκόλυναν την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών.

Τους έπιασαν την ώρα που πουλούσαν ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (11.12.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τρεις ημεδαποί 26, 18 και 20 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

«Βιωματικό Παιχνίδι Έκφρασης Ενηλίκων με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας»

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας» στο Κιλκίς.

Τσάκωσαν τον κλέφτη με το καλέμι


Στις 12.12.2012 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, 26χρονος ημεδαπός, διότι μαζί με έναν ακόμα συνεργό του ο οποίος αναζητείται, επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα 27χρονου ημεδαπού. Σε αστυνομικό έλεγχο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και ένα καλέμι. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Οι πρώτοι 800 σε διαθεσιμότητα – Ακόμη και όσοι έπρεπε να εξαιρεθούν μπήκαν στον ... πάγο

- Στα “τυφλά” μέσω των καταλόγων απογραφής προχωράει το υπουργείο
- Πόλεμος για τα στοιχεία που δεν έστειλαν οι δήμοι
- Τι θα γίνει με όσους δεν έπρεπε να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Εισαγγελική παρέμβαση για το δάνειο ύψους 150 εκατ. € σε 57 Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών

Εισαγγελική παρέμβαση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκάλεσε η καταβολή άτοκου δανείου ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, το 2008, σε 57 Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών και συνεταιρισμούς, για την αγορά δημητριακών, όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 8264/ 9-12-2008 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού. 

Παραμένει το χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς το βράδυ της Δευτέρας κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΓΗ ·Νεκρώνει η Ελλάδα – Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής (αναλυτικά για ΔΕΗ, ΧΑΡΑΤΣΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ)·Φορολογικό – Με τις πινελιές του Eurogroup ·ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ – 10 προτάσεις για το φορολογικό
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Όλες οι αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Εγκύκλιος με παραδείγματα για τα νέα όρια ηλικίας στον ΟΑΕΕ·Στη Βουλή την Παρασκευή το σχέδιο Νόμου – Φορολογικό: οι βασικές ρυθμίσεις και οι αντιδράσεις των κομμάτων·ΥΠ ΠΟ. – 1.600 προσλήψεις – Επτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου