Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς στο Μόναχο: «Έρχομαι ως φίλος»

Κλίμα αρμονίας και αλληλοκατανόησης καλλιεργείται ενόψει της αυριανής επίσκεψης Σαμαρά στο Μόναχο. Σε αυτό συμβάλλει και η νέα συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού σε βαυαρική εφημερίδα

Δώρα θα μοιράσει ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου


Τα λάθη έχουν ονοματεπώνυμο...


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ
μαιευτήρα - γυναικολόγου,
δρος Iατρικής του ΑΠΘ,
πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Οταν η άγρα ψήφων υπαγορεύει παλινωδίες πολιτικής… Οταν κάποιοι υπερπροβεβλημένοι μέχρι τώρα κομματικοί ταγοί φαίνεται να έχουν μικρού βάθους μνήμη… Οταν υποτιμάται κατ' εξακολούθηση η νοημοσύνη του μεγάλου ρυθμιστή της εξουσίας, του πολίτη…

Η θλιβερή άλγεβρα της επαναγοράς

Του Γιάνη Βαρουφάκη 
Έχουμε και λέμε: Δαπανώντας (δανεικό) ποσό Π για την επαναγορά ομολόγων, το όφελος του ελληνικού δημοσίου ισούται με Φ = Π επί {(100-x)/x}, όπου Φ είναι τα δις χρέους που θα «καταργηθούν» και x είναι η τιμή επαναγοράς εκφρασμένη ως ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας.

"Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα" στο Πολύκαστρο

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 το θεατρικό εργαστήρι Αξιούπολης παρουσιάζει " Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα" στην θεατρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Με ποιους τρόπους επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αποσπούν χρήματα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, συνιστά και παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους:

5η έκθεση Γάμου και Μήνα του Μέλιτος στη Σόφια


"Ο γάιδαρος ο Μένιος ο παραχαϊδεμένος" στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την παράσταση του Μικρού Θεάτρου Λάρισας «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 
Το έργο είναι βασισμένο στο παιδικό συγγραφικό αριστούργημα της Στέλλας Μιχαηλίδου* και αναφέρεται στην ιστορία του γάιδαρου του Μένιου, του Μένιου του μονάκριβου του πολυαγαπημένου, που η μαμά του η Φιλιώ του είχε αδυναμία, τέτοιο γαϊδούρι πίστευε, δεν έχει άλλη καμίᨔ. 

Έρχεται η οριστική ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο του νομού Κιλκίς

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Γνώμης" ξεκίνησαν στα Σκόπια οι εργασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Μετά την ανεξέλεγκτη και ακατανόητη συνεχή ροή των Ελλήνων, για καζίνο, βενζίνη, φασολάκια, τεχνητές οδοντοστοιχίες κτλ, έρχεται μάλλον και η οριστική ταφόπλακα για τον ήδη δοκιμασμένο εμπορικό κόσμο του νομού μας.
Δυστυχώς κάποιο συμπολίτες μας δεν έχουν καταλάβει ότι, σε αυτή τη ζωή δεν μετριούνται όλα μόνο σε χρήμα, αλλά και σε προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια. Κάθε ευρώ "έξω", όσο φτηνό κι αν είναι, είναι ένα επιπλέον λιθαράκι για περισσότερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια στην πατρίδα μας. Καλό κουράγιο για αυτά που έρχονται...

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Θα μιλήσει στη συνάντηση του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Κιλκίς στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Σαμαράς: «Εσείς ακούτε για κρίση, εμείς υποφέρουμε από αυτή»

Η Bild φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι εφόσον υπάρξει ανάπτυξη δεν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους.

Τραγωδία στην Καβάλα – Τρία αδέλφια 5, 7 και 15 χρόνων κάηκαν μέσα στο σπίτι τους

- Η φωτιά ξέσπασε στις 4.45 και ακόμα δεν έχει σβήσει
- Σε κατάσταση αμόκ οι γονείς τους καλούσαν τους γείτονες σε βοήθεια

Τρία αγόρια ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων βρέθηκαν νεκρά με εγκαύματα απο τους πυροσβέστες μέσα στο σπίτι τους, στη Μεσορόπη Καβάλας.

"Βόμβα" Δημάρχων: Αδυνατούμε να πληρώσουμε μισθούς

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είχε μιλήσει για 14 δήμους που θα προχωρούσαν σε στάση πληρωμών και είχε προβλέψει ότι τον Οκτώβριο είναι, πιθανόν, λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης, να φτάσουν τους... 100 (εδώ). Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής είχε κάνει λόγο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, για στάση πληρωμών από τους μισούς δήμους της χώρας.

Επιστολή Π.Α.Σ. "Αετού" Κιλκίς προς Επιτροπή Εθνικών Πρωτθλημάτων

"Κύριοι ως σύλλογος που προσπαθεί να προάγει το άθλημα του μπάσκετ στην πόλη του ΚΙΛΚΙΣ, αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να έχουμε μια πορεία με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο άθλημα έχοντας στις τάξεις μας παιδιά κάθε ηλικίας και αγωνιζόμαστε σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ και φέτος για τρίτη χρονιά στην Γ΄Εθνική Ανδρών.

Η δικηγορία και οι αποχούλες

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Το μέλλον του δικηγορικού επαγγέλματος είναι πλέον αβέβαιο. Το αν και κατά πόσο θα μπορέσει ο σημερινός μαχόμενος ανεξάρτητος δικηγόρος να επιβιώσει, είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Τα τελευταία χρόνια τείνει να επικρατήσει η δικηγορικοκεντρικά οργανωμένη και συστηματοποιημένη μορφή άσκησης δικηγορίας, αυτής των δικηγορικών εταιριών η οποία εκφράζεται μέσα από τα μεγάλα γραφεία (studios) των μεγαλουπόλεων, με τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη δομή. Πρόκειται για πολυάριθμα γραφεία με σημείο αναφοράς το μεγάλο όνομα, στελεχωμένο από συνεργάτες και συμβούλους.

Κιλκίς 2039 μ.Χ. (Όγδοο μέρος) - «Από το Κιλκίς»

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Είμαι βιαστικός. Πρέπει να πάω στο μικρό αεροδρόμιο του Κιλκίς για να υποδεχθώ ένα φίλο μου από την Ξάνθη. Αύριο αρχίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκάκι στο Κιλκίς. Πασίγνωστο εδώ και 20 χρόνια έχει γίνει θεσμός. Εκατοντάδες σκακιστές αλλά και φίλοι του αθλήματος, έρχονται απ’ όλο τον κόσμο για το ετήσιο ραντεβού τους στο Κιλκίς. Πριν πω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι θα ήθελα να αναφέρω για το εθνικό αεροδρόμιο του Κιλκίς που λειτούργησε πριν 10 χρόνια. Στο χώρο αυτό ήταν παλιά το Στρατιωτικό αεροδρόμιο απέναντι από το Μαρινόπουλο.