Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

22χρονος νεκρός σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Πρωινές ώρες της 03-12-2012 στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, ύψος Σχολής Πολέμου, Ι.Χ.Ε. στη Θεσσαλονίκη αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου αργότερα κατέληξε. Προανάκριση ενεργείται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Πρόστιμα 390.000 ευρώ σε 6 εισπρακτικές εταιρείες

Τα πρόστιμα επέβαλε η γενική Γραμματεία Καταναλωτή όχι μόνο στις εταιρείες αυτές αλλά και σε έναν δανειστή και μία εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ φυσικού μεταλλικού νερού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – φυσικού μεταλλικού νερού – στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα).

Συμπόσιο με θέμα, "90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή"


Και η φαντασία έχει τα όρια της βρε τρελέ!

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
(Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ το 2008)
Ελλάς 1980. Ακρίβεια, ανεργία, πόλεμοι, ψυχροπολεμικό κλίμα κομμουνιστικής ΕΣΣΔ και ΗΠΑ, ενεργειακό πρόβλημα, έλλειψη έργων και υποδομών για μια σύγχρονη Ελλάδα, και τόσα άλλα, που με κάνουν να πιστεύω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ σε αυτόν τον κόσμο.

«Ανίκανη να αντιμετωπίσει τη μάστιγα των δασών η κυβέρνηση» λέει η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ερώτηση σχετικά με την λαθροϋλοτομία στα Ελληνικά δάση και τις επιπτώσεις αυτών, όπως επίσης και για τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κατέθεσε η Βουλευτής και αρμόδια τομεάρχης, Ραχήλ Μακρή. Στην ερώτηση ο Υπουργός καλείται να απαντήσει για τα μέτρα, τις προθέσεις, τη μέριμνα του κράτους για την προστασία των δασών, αλλά και την προστασία των στελεχών της δασοφυλακής. 

Με στόχο την άνοδο της απόδοσης του ΓΑΣ Κιλκίς

Με σειρά ασκήσεων ενδυνάμωσης των αθλητών με βάρη ξεκίνησε η εβδομάδα για την χειροσφαίρισης του ΓΑΣ Κιλκίς. Το περιθώριο των δύο εβδομάδων μέχρι το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μία μίνι προετοιμασία που θα βοηθήσει στην άνοδο της απόδοσης των αθλητών. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση και στον ψυχολογικό τομέα με στόχο την ανάταση του ηθικού των παιχτών μετά την ήττα από το Δούκα.

Βενιζέλος προς Λοβέρδο: "Άντε γεια"

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Τσεκ και πετρέλαιο για τους αγρότες μετά τα μέσα Δεκεμβρίου

Από τις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα πιθανότερης εκταμίευσης της δόσης από το ευρωπαϊκό δάνειο που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους τρεις πιστωτές της, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την εξόφληση του 50% του «τσεκ» (ενιαία ενίσχυση 2012) και της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου κίνησης του 2011.

Να καταργηθεί η βίζα από χώρες της Αν. Ευρώπης ζητά ο Δ. Ψωμιάδης

Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, με κοινοποίηση στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση της βίζας από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση τουριστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και η ανάπτυξη επιχειρηματικής συνεργασίας με επιχειρηματίες από τις χώρες αυτές.

Εσείς είστε υπέρ ή κατά της αιολικής ενέργειας;

«Oι ανεμογεννήτριες βλάπτουν την υγεία των περιοίκων; Απειλούν το περιβάλλον; Επιδρούν αρνητικά στον τουρισμό; Η αιολική ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας; Αιολική ή ηλιακή ενέργεια για την Ελλάδα;» 

Συνέχιση των καταλήψεων Δημαρχείων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

"Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2012, έξω από το Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» όπου πραγματοποιήθηκε το Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. συγκεντρώθηκε πλήθος εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένοντας τις αποφάσεις των αιρετών απέναντι στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθούν οι Νόμοι της συγκυβέρνησης κατ΄ εντολή της τρόικας ψηφίζει !

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Ενοικιάζομαι" του Γιάννη Τσιτσίμη

Με την παρουσία πολλών και καλών φίλων έγινε στο βιβλιοπωλείο της Πρωτοπορίας στη Θεσσαλονίκη η πρώτη παρουσίαση του καινούριου του βιβλίου του Γ. Τσιτσίμη από τις εκδόσεις Ενεκεν "Ενοικιάζομαι" (συλλογή διηγημάτων).

Στις ομαδικές παραιτήσεις Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων επέμεινε ο Σ. Δανιηλίδης

Την παραίτηση όλων των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων των 325 δήμων της χώρας, ως έσχατη αντίδραση προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι αντισυνταγματικοί και αντιαυτοδιοικητικοί νόμοι της κυβέρνησης ζήτησε, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συνεχίζεται σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο Χαρακόπουλος με εκπροσώπους Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων των Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής, οι οποίοι του κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους σχετικά με τη νέα ΚΑΠ αλλά και γενικότερα θέματα που τους αφορούν. 

Τα πρώτα τρόφιμα μοίρασε ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου

Μοιράστηκαν με επιτυχία στο Πολύκαστρο και στο Κιλκίς τα πρώτα τρόφιμα σε όσους ήταν δικαιούχοι από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου του προγράμματος από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων από πολλούς που δυσαρεστήθηκαν ο Σύλλογος έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πόντιοι Κιλκίς vs Α.Σ. ΠΑΟΚ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στο Δεύτερο Γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα μας έχει την τύχη και την τιμή να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κατάλληλα ελαστικά στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας Πέλλας και επί της Επαρχιακής Οδού Άρνισσας Πέλλας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας (από το 9ο χλμ της οδού μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο). Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

«Η ανάσα στο σβέρκο» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το Βιβλιοπωλείο Επιλογές, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ - Προκοπίου, «Η ανάσα στο σβέρκο». 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Βαφειάδης, Τοπογράφος – Πολεοδόμος, και η Κωνσταντίνα Τρίγκα, Φιλόλογος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιάννης Αθανασιάδης, Εκπαιδευτικός, και η Ελένη Λιαρετίδου, Φιλόλογος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει στο αρμόνιο η Σοφία Καραλαζάρου, Καθηγήτρια μουσικής.
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 07:30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δυτική Μακεδονία: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Προβλήματα στους δρόμους

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Ηλίας Κουτσούκος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και η Λέσχη ανάγνωσης της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς σας προσκαλούν σε μια λογοτεχνική βραδιά, συντροφιά με τον συγγραφέα, Ηλία Κουτσούκο. Με αφορμή το βιβλίο του ΦΑΤΕ ΜΟΝΟΙ, συζητάμε για τον έρωτα ως εξέγερση
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 8 το βράδυ, στη Βιβλιοθήκη.
Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Συνελήφθη για χρέη 285.328,99 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (03.12.2012) το πρωί, στην Αριδαία Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, ένας ημεδαπός 49, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 285.328,99 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

«Δεν είσαι άχρηστο, γιατί χάρη σ’ εσένα φύτρωσαν αυτά τα λουλούδια"

Γράφει ο Δημήτριος Χ . Παυλακούδης
Φιλόλογος, υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Η 3η Δεκέμβρη σε όλο τον πλανήτη είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, ωστόσο είναι γεγονός πως σε πολλές χώρες της Γης, καθώς και στη χώρα μας επιβάλλεται να γίνουν πολλά και μεγάλα βήματα για να μπορούν οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης , κινητικότητας ή λοιπά σοβαρά προβλήματα υγείας να ζήσουν όπως πρέπει, δηλαδή ισότιμα και χωρίς λειτουργικά προβλήματα στην κοινωνία. Είναι επίσης γεγονός πως εκτός της βελτίωσης των υποδομών κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί έμφαση και στην παιδεία , καθώς καθημερινά παρατηρούμε φαινόμενα ρατσισμού, κοινωνικής παθογένειας και αδιαφορίας χιλιάδων συμπολιτών μας προς τα άτομα με αναπηρία. 

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών ζητούν τη βοήθειά μας

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.

Επιστολή Γκουντενούδη προς Χαρακόπουλο με θέμα τις ζημιές σε καλλιέργειες του Νομού λόγω προσβολής από το πράσινο σκουλήκι

"Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. Α8030/25-09-2012 εγγράφου που σας έχουμε αποστείλει, σας ενημερώνουμε ότι μετά από επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την υπηρεσία μας, κατά την συγκομιδή των βαμβακιών και τον έλεγχο τιμολογίων παράδοσης στα εκκοκκιστήρια, διαπιστώθηκε μειωμένη παραγωγή λόγω των προσβολών από το πράσινο σκουλήκι.

Πέντε νέα προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

Την εντολή για την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέντε νέων προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην αρμόδια Διεύθυνση Έρευνας του ΥπΑΑΤ.

Ομιλία - συζήτηση στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με θέμα: "Η κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα"

Η "κρίση" είναι πολυδιάστατη. Ένα πολυκέφαλο τέρας, το οποίο πλήττει καίριους τομείς της ζωής του λαού μας. Πλην της οικονομικής απίσχνανσης και εξαθλίωσης των πολιτών, οι συνέπειές της είναι ολέθριες, πρωτίστως και στον κοινωνικό τομέα.

Δικαίωμα στην οδοντιατρική φροντίδα έχουν και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ο επίκουρος καθηγητής
 κ Νικόλαος Κουβελάς
Δικαίωμα στην οδοντιατρική φροντίδα, που δεν είναι μόνο η θεραπεία, αλλά και η πρόληψη έχουν τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και γενικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), καθώς με ένα υγιές στόμα μπορούν να χαμογελούν στη ζωή με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. 
Αυτό τονίζει ο κ Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που έχει οριστεί για τις 3 Δεκεμβρίου. 

Παρουσίαση του 100ου τεύχους της έκδοσης "Ουτοπία"

Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ παρουσιάζει το 100ο τεύχος της Διμηνιαίας Έκδοσης Θεωρίας και Πολιτισμού "ΟΥΤΟΠΙΑ" με τίτλο  ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 19:00, στο χώρο της Λέσχης (Εγνατίας 98, Θεσσαλονίκη)
Παρουσιάζει ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ του Βασίλης Αλεξίου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού

¨Ο γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες" φτάνει στο Κιλκίς

Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 με υπερηφάνια παρουσιάζει το παγκόσμιο αριστούργημα του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ" σε θεατρική απόδοση ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ & σκηνοθεσία ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ (βραβείο Δημήτρης Χόρν 2006 για το έργο "ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ")  ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ στο "ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΡΟΝ" την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ώρες παράστασης: 16:15 - 18:30
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ 

Επιμόρφωση μηχανικών στην Ιταλία από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Η Επιμορφωτική Κιλκίς μον. ΕΠΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ για εκπαίδευση και ειδίκευση σε τομείς αιχμής στο εξωτερικό, υλοποίησε project για Μηχανικούς με αντικείμενο τους «Ενεργειακούς Ελέγχους σε Κτήρια».

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επαναγορά ομολόγων των ιδιωτών.. – Δεν αφορά ούτε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ούτε τις Τράπεζες – Ξεκάθαρες δηλώσεις του Πρωθυπουργού·Αποκάλυψη – βόμβα – Και η Μάργκαρετ Παπανδρέου στη «λίστα Λαγκάρντ»! ·Με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου – Αντισυνταγματικό κόμμα η Χρυσή Αυγή!
ΑΥΓΗ ·Αριστερό, δημοκρατικό ριζοσπαστικό κόμμα – Πανελλαδική Συνδιάσκεψη: Άλμα για τον Ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ·Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Αυτοδιοίκηση – Έκτακτο Συνέδριο ΚΕΔΚΕ·»Κούρεμα Ταμείων» - Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση