Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Νέο κούρεμα του χρέους το 2015;

Πρωτοσέλιδο άρθρο στη Welt am Sonntag έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενο δημοσίευμα της Wall Street Journal περί «μυστικής συνάντησης στο Παρίσι για το ελληνικό χρέος». - Spiegel: Ριζικό κούρεμα προκρίνουν ΔΝΤ και ΕΚΤ

«Ο Ιάσων και η Σοφία στη χώρα των χρωμάτων» της Σοφίας Μαρωνίδη

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, Αναστάσιος Αμανατίδης, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων της συντοπίτισσας μας, Σοφίας Μαρωνίδη με τίτλο:  «Ο Ιάσων και η Σοφία στη χώρα των χρωμάτων» τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.

Το εγχειρίδιο του... αυνανισμού- τι πίστευαν οι γιατροί το 1927

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια ήταν η άποψη των ιατρών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τόσο για τις ερωτικές επαφές, όσο πολύ περισσότερο για τον αυνανισμό; Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο ενός Έλληνα ιατρού που εκδόθηκε το 1927 και το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το “απόλυτο εγχειρίδιο για τον αυνανισμό”.

Η τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες» στo Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς




Την κλασική αρχαιοελληνική τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες» από τη Θεατρική Ομάδα «Angelus Novus». παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Ο.Π.Ο.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, στo Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

"Στο σταυροδρόμι των επιλογών χρειάζονται αποφάσεις"

Του Χάρη Τσιόκα
Στις 28 Ιουλίου του `11 τόνιζα ότι: Μπορεί να αλλάξει ο χάρτης των εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα με δυναμική είσοδο του τρένου στο Θριάσιο γιατί διαμορφώνει:
- Νέο περιβάλλον για τις εμπορευματικές μεταφορές της χώρας
- Αναπτυξιακό δίπολο Αθήνας (Θριάσιο) - Θεσσαλονίκης (Εμπορευματικός σταθμός), με προοπτική ενίσχυσης των εμπορευματικών μεταφορών για την Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Οικολόγοι Πράσινοι: "Όχι στη βία κατά των γυναικών"

Η ενδοοικογενειακή βία συνιστά κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το πιο αποσιωπημένο έγκλημα στον κόσμο. Είναι η ακραία έκφραση άσκησης εξουσίας του άνδρα προς τη γυναίκα και ο ισχυρότερος μηχανισμός ελέγχου. Οι πατριαρχικές δομές της κοινωνίας και οι θεσμοί της όπως η οικογένεια, το σχολείο, η εκκλησία, τα ΜΜΕ, αναπαράγοντας τα στερεότυπα για τους κοινωνικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας και την κατώτερη θέση της, συντείνουν στην διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Πιάστηκε 38χρονος για οκτώ περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων στο Κιλκίς


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων στην πόλη του Κιλκίς, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μήνα. 

"Mερικό Τραγούδι"

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
To "Mερικό Τραγούδι" είναι η επαγωγή μιας αντίστροφης μέτρησης στο "Κάντο Χενεράλ"- του νερουντιανού εγχειρήματος της καθολικότητας. Είναι η προσπάθεια να δηλωθεί επαγωγικά ότι αυτό που ισχύει για ένα στίχο και μια στροφή, θα ισχύσει και για ένα ποίημα, όσο εκτενές κι αν είναι. Είναι αν θέλετε η παραδοχή πως στο τέλος ό,τι γεννηθεί στην πολλαπλότητά του από ένα αρχικό κύτταρο είναι οπωσδήποτε οργανικό, ένα fractal poeme, όπου η συνοχή του ψηλαφίζεται όπως το χέρι του άλλου μέσα στην νύχτα....
Ίσως πράγματι η κρυφή ηδονή της ποίησης, νάναι η ομίχλη...Όπως στον Όντεν...

Σταμάτησαν αυτοκίνητο, άρπαξαν 400 ευρώ και έφυγαν πεζοί

Στις 24-11-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 45ο χλμ της Ε.Ο. Σερρών-Καβάλας, δύο άγνωστοι δράστες φορώντας γάντια και κουκούλες, ακινητοποίησαν ΙΧΦ, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, 25 ετών και 73 ετών αντίστοιχα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400€ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρώτης Σερρών.

Πυροβόλησε την κατσίκα του γείτονα στην Κάρπη Κιλκίς

Στις 24/11/2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Κάρπη Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης, 56χρονος ημεδαπός διότι χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα, πυροβόλησε μία κατσίκα ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού. Προαναφερόμενο όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.

Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου 2013

Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα λιτότητας…» Απολύσεις…διαθεσιμότητας !

Της Φανής Ν. Παρδάλη
(φοιτήτριας Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.) 

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να εντοπίσουμε την αφετηρία της κρίσης, αρκεί μονάχα να μεταφερθούμε στην Ελλάδα του 2008. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις αιτίες, που μας οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο, αφού χρονολογούνται πολύ παλαιότερα. Το 2008, λοιπόν, η λέξη κρίση αποκτά μια θέση στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Η διάσωση της Ελλάδας θα κοστίσει

Πληθαίνουν οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων του κυβερνητικού συνασπισμού με τις οποίες προετοιμάζεται η γερμανική κοινή γνώμη ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα όχι μόνον θα συνεχιστεί, αλλά θα κοστίσει χρήματα.

ΠΑΣΥ: Ένα δισ. ευρώ αρπάζονται για αρχή από την αγροτιά "

"Ένα δισ. ευρώ αρπάζονται για αρχή από την αγροτιά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ακολουθεί η νέα... λυπητερή από τα όσα θα προβλέπει το Νομοσχέδιο για τη φορολογία. 

Επιστροφή του Γ.Α.Σ. Κιλκίς στις νίκες

Την επιστροφή στις νίκες με αξιόλογη εμφάνιση συνδύασε η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ επικρατώντας εκτός έδρας της Χ.Α.Ν.Θ με 14-20 στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι καθόλη τη διάρκειά του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 250 και πλέον θεατών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το ημίχρονο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους μπροστά με ένα γκολ (8-9). Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιλκισιώτες παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι να κατακτήσουν τη νίκη και τα κατάφεραν με όπλο τη πολύ καλή άμυνα και τις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Σκάρλου που ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Πολύ καλή η διαιτησία των κυρίων Τζαφερόπουλου και Κάργατζη.

Διαθεσιμότητα: Προς (προσωρινή) λύση μέσω κενών

Προσπάθεια να εκτονωθεί η (εκρηκτική) κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δημόσιο και, κυρίως, στους δήμους χαρακτηρίζεται από συνδικαλιστικούς κύκλους με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη αλλά και η προχθεσινή του Ε. Στυλιανίδη για αναζήτηση των κενών θέσεων ώστε να μετακινηθούν εκεί όσοι εμπίπτουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.