Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς υπογραφή Δημάρχων οι απολύσεις

Σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια (μη ανακοινωθείσας) συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Δυναμικό κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη

Με τις γενικές απεργίες σε Ισπανία και Πορτογαλία να δίνουν τον τόνο, εκατομμύρια πολιτών από περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας.

Μικροομολογιούχοι προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον Βενιζέλο

Δεκάδες ιδιώτες μικροομολογιούχοι εξαπέλυσαν φραστική επίθεση και περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εμποδίζοντάς τον να βγει από το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο για τις έξι ραντεβού του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Πετυχημένες Πρακτικές Νέων Αγροτών

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσφέρει σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς και δασοκόμος) την ευκαιρία να δουν και να συζητήσουν με τους πρωταγωνιστές παραγωγής πλούτου στην Ελλάδα, τους Νέους Γεωργούς, σε περίπτερο μέσα στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 7-10 Φεβ 2013), με την μορφή ενός εκθεσιακού αγροτικού «χωριού», του χωριού ΑΓΡΟΡΑΜΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διευρυμένου Διοικητικού της Συμβουλίου της ΠΕΝΑ, που έγινε στις 11/11/2012, στο Λιτόχωρο, Πιερίας. 

Η ΠΕΝΑ δημιουργεί αυτό το «χωριό» σαν ένα σταυροδρόμι ενημέρωσης και απ’ ευθείας άντλησης πληροφοριών, και γι’ αυτό ή ΠΕΝΑ προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες αγρότες, 19-40 ετών, να παρουσιάσουν τις πετυχημένες αγροτικές επαγγελματικές τους δραστηριότητες, προβάλλοντας και καταξιώνοντας τους επαγγελματίες αγρότες. 

Στον "αέρα" ευρωπαϊκές εγκεκριμένες πληρωμές ύψους 678 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα για το 2012

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο του διαθεσμικού διαλόγου για τον ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό του 2013 θέτει σε κίνδυνο εγκεκριμένα κονδύλια ύψους 678 εκ. ευρώ (504,7 εκ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και 174 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για την Ελλάδα, που αφορούν σε πληρωμές του 2012. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: «Οι απολύσεις εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα είναι μόνο η αρχή»

Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται « Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων. 

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, οι υπεύθυνοι των αρμόδιων τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος και Παναγιώτης Ρήγας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ανάκληση σαλαμιού από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Η 2η Αγέλη Λυκόπουλων στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Κιλκίς

Το Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Κιλκίς επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η 2η Αγέλη Λυκοπούλων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς όπου και ξεναγήθηκε από τον σπηλαιολόγο κ. Βασίλη Μακρίδη.

Ψήφισμα εργαζόμενων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: "Αναστολή της λειτουργίας όλων των Περιφερειών της χώρας"

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στο Νόμο 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α/12-11-2012), σύμφωνα με τον οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Ι.Δ.Α.Χ. των κλάδων ΔΕ, Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων των οποίων οι θέσεις καταργούνται, καθώς και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αρχικά θιγόμενους συναδέλφους τους, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, αποφάσισαν τα παρακάτω: 

4ο Συνέδριο - Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών-Ηθών-Εθίμων «Προπαντός η Παράδοση»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Νοεμβρίου 2012 στην Κατερίνη και στην Παραλία Κατερίνης το 4ο Συνέδριο - Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών-Ηθών-Εθίμων «Προπαντός η Παράδοση» με θέμα: «Η Μουσικοχορευτική παράδοση των Ντόπιων και Προσφύγων της Πιερίας». 

ΑΠΘ: Η καθαριότητα που ζέχνει;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Από τις 21 Σεπτεμβρίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε τρία συνεργεία παροχής υπηρεσιών –εργολάβων όπως αποκαλούνται– απεργούν. Η απεργία τους συνοδεύεται με την κατάληψη του κτηρίου της Διοίκησης του ΑΠΘ. Αισθητή είναι κυρίως η απουσία των συνεργείων καθαριότητας, που όψιμα προκάλεσε το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα, του Δ.Σ. Κιλκίς για το θέμα των απολύσεων

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 14 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, για συζήτηση και απόφαση για το θέμα, "Επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12.11.2012 τεύχος Α' ): "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016" (Διαθεσιμότητα - απολύσεις - αργία υπαλλήλων)". Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω των άμεσων συνεπειών της εφαρμογής του Ν. 4093/2012 στη λειτουργία των ΟΤΑ.

Δήλωση Γκουντενούδη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

"Η εξυγίανση των οικονομικών της χώρας είναι ανάγκη αδιαμφισβήτητη και αποδεκτή από το σύνολο των πολιτών. Στη διαδικασία αυτή ασφαλώς θα πρέπει να έχει το δικό του μερίδιο και ο Δημόσιος Τομέας. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις άκριτες και αναιτιολόγητες απολύσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, η απόσταση είναι τεράστια. Το πρόσφατο τελεσίγραφο του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση απόλυση της κατηγορίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), αποτελεί κυριολεκτικά τυφλό χτύπημα κατά της στοιχειώδους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

H Eυρώπη ξεσηκώνεται - Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας - Στην Αυστρία "είμαστε όλοι Έλληνες"

- Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
- Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
- Στην Ισπανία που πλήττεται από απίστευτη κρίση έχουν παραλύσει τα πάντα σήμερα
- 42 συλλήψεις, 13 τραυματίες τις πρώτες ώρες της απεργίας
- Εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους

Η Ευρώπη ολόκληρη είναι σήμερα "στο πόδι". Σήμερα κηρύχθηκε Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας και ίσως στο εξωτερικό να την έχουν πάρει λίγο πιο πολύ στα σοβαρά απ' ότι εμείς εδώ.

Τον έπιασαν για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (13.11.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 32 ετών, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων

"Το τμήμα αγροτικής πολιτικής, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ νομού Κιλκίς, με αφορμή την απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, δηλώνει ότι όχι απλά στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τα δίκαια αιτήματα τους, αλλά θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, με επιτροπή στελεχών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς. 

Αναστέλλεται η ίδρυση του Συλλόγου Τριτέκνων Κιλκίς

Με επιστολή της η κ.Σαλτσίδου Βασιλική που είχε την ιδέα ίδρυσης ενός Συλλόγου Τριτέκνων στην πόλη του Κιλκίς, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου κοινοποίησε την αναστολή της ίδρυσης και λειτουργίας επ’ αορίστου του νεοσύστατου Συλλόγου Τριτέκνων στη πόλη του Κιλκίς, λόγο της καθυστέρησης έγκρισης του καταστατικού τους από το Πρωτοδικείο Κιλκίς καθώς και της μη ικανοποιητικής προσέλευσης εγγραφής μελών για το προσωρινό Δ.Σ τους.

Κρατούσε σπόρους χασισιού για φύτεμα

Στις 13.11.2012 το μεσημέρι, συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, 33χρονος ημεδαπός, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) φυσίγγια πολεμικού όπλου και (60) σπόροι κάνναβης οι οποίοι προέρχονται από καλλιεργηθέντα δενδρύλλια. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας. 

Αίτηση πτώχευσης από τη NEOSET

Η εταιρεία επίπλων NEOSET φέρεται να έχει ήδη καταθέσει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.
Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά επίπλου, με τη NEOSET να διαδέχεται την ένταξη στο άρθρο 99 της επίσης γνωστής εταιρίας επίπλων SATO.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Επιβεβαίωσε ο Σόιμπλε τις συζητήσεις για τη συγχώνευση των τριών δόσεων – 44,7 δις ευρώ σε μια δόση στην Ελλάδα!·Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο – Ποιοι οι πρώτοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα – Ποιοι εξαιρούνται και ποιοι μετακινούνται·Ο Γ. Μαυραγάνης το ξεκαθαρίζει: - Δεν έχει να κάνει με τη φορολογία η μετανάστευση ελληνικών επιχειρήσεων
ΑΥΓΗ ·Υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο – Τα κλειδιά της οικονομικής διαχείρισης της χώρας παραδίδει η κυβέρνηση στην τρόικα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση·Γενική απεργία σήμερα στην Ευρώπη κατά της λιτότητας – Στάση εργασίας 12,00- 15. 00 από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήριο στη 1 μ. μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος·Αξιολόγηση – Σχολεία και εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων

Η συμμορία των κληρονόμων

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Το 2012 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , Έτος για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών.
«Η ενεργός γήρανση μπορεί να δώσει στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να εξακολουθούν να εργάζονται και να μοιράζονται την πείρα τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, να ζουν υγιείς και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους. Η ενεργός γήρανση αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών»