Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης: "'Όλοι την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 12:30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου"

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καλεί τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 12:30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα»

Γράφει ο Στάθης Διομήδης
Τελικά η υποκρισία στον πολιτικό κόσμο της συμπολίτευσης δεν έχει όρια. Αρκούσε μια φράση του Στάθη Παναγούλη για να βάλει «φωτιά στα τόπια»! Τι είπε όμως που τόσο πολύ ενόχλησε τον καθωσπρεπισμό των κυβερνώντων και των γνωστών παπαγαλακίων των ΜΜΕ:

Καρχιμάκης: "Αρνούνται την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες τους οι ενώσεις Δικαστών" - Τι απαντούν οι ενώσεις Δικαστών

Του Μιχάλη Καρχιμάκη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

"Από λόγους αρχής και δημοκρατικής ευαισθησίας είμαι υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα την κοινή επιστολή όλων των Δικαστικών Ενώσεων που επιχειρούν να απαντήσουν στις πρόσφατες δηλώσεις μου σχετικά με την ανάγκη να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των Δικαστών της χώρας, κατά το γράμμα και το πνεύμα του πρόσφατου ν.4065/2012. 

Είκοσι πέντε τόνοι χρυσού στο Κιλκίς!

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Στα Κρούσια Όρη βρίσκονται οι πηγές του Γαλλικού ποταμού. Στα αρχαία χρόνια, οι Μακεδόνες τον ονόμαζαν «Εχέδωρο», με την ετυμολογία της λέξης να παραπέμπει στον όρο «ο έχων τα δώρα». Τα δώρα του γενναιόδωρου ποταμού δεν είναι άλλο τα ψήγματα χρυσού που μετέφερε στην ευλογημένη κοίτη του. Στη συνέχεια, οι Ρωμαίοι επέλεξαν να εγκαταστήσουν στην περιοχή μια αποικία που ονομαζόταν «Γκάλικουμ». Ονομασία που προερχόταν από το δέρμα κατσίκας που χρησιμοποιούσαν τότε για να κοσκινίζουν τα χρυσή κοίτη του μετέπειτα Γαλλικού ποταμού.

Βαρουφάκης στο ΣΚΑΙ για τη δόση και το χρέος



"Η Ελλάδα έπρεπε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τριμερή κόντρα Γιουνγκερ, Λαγκάρντ και ΕΚΤ", αυτό υποστήριξε ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου διαδηλώνουμε "Ενάντια στης φύσης την λεηλασία"


Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Ερωδιό Κιλκίς την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012


Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Space Club στη Γουμένισσα


Εφάπαξ καταβολή των 3 δόσεων και ρήτρες ελέγχου για την Ελλάδα

Δεν αποκλείει την εφάπαξ καταβολή και των τριών δόσεων της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ότι αυτό απαιτεί αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ερώτηση ΚΚΕ για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών

"Η πολιτική της χώρας στον τομέα της άμυνας και της πολεμικής βιομηχανίας υποτάσσεται στους σχεδιασμούς και στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ καθώς και τις ανάγκες του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα. 

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς οι Γερμανικές αποζημιώσεις: «Μύθοι και πραγματικότητα»

"Ένα ζήτημα, το οποίο αναδύθηκε στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης και του επαίσχυντου δανεισμού της χώρας μας, είναι και αυτό το κατοχικών δανείων και των γερμανικών επανορθώσεων. Ο γνώστης του ζητήματος αείμνηστος καθηγητής και ακαδημαϊκός Άγγ. Αγγελόπουλος στο βιβλίο του ‘’από την Κατοχή στον Εμφύλιο’’ σημειώνει: 

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους για την αυτόχθονη φυλή γίδας Σκοπέλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής γίδας Σκοπέλου, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν θέματα που αφορούν στις «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του μέτρου 2.1.4 και ειδικότερα η δράση 1.2 για τη βιολογική κτηνοτροφία, καθώς επίσης η ειδική δράση 3.1 για τη διατήρηση των απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών. 

ΚΚΕ για τις απολύσεις στο Δημόσιο

"Με τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση σπρώχνει εκατοντάδες εργαζόμενους στον προθάλαμο της ανεργίας. Οι δικαιολογίες που επικαλείται είναι προσχηματικές. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα από την αύξηση των ανέργων και από την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την οποία ως δικαίωμα η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και η ΕΕ θέλουν να την εξαφανίσουν από παντού. Το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, η προστασία των ανέργων, είναι στόχος που πρέπει να ενώσει όλη την εργατική τάξη ενάντια στα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και την ΕΕ." 

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

"Κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη, κατήγγειλε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Τράπεζα αίματος από τον Σύλλογο Κρητών Νομού Κιλκίς "Το Αρκάδι"

"Το ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" επιθυμεί να ανακοινώσει στα μέλη και τους φίλους του ότι δημιούργησε Τράπεζα Αίματος στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς, προκειμένου να καλυφθούν σε αίμα οι τυχόν έκτακτες ατομικές και οικογενειακές ανάγκες μας.

Σαμαράς από Βρυξέλλες: "Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα"

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα.  Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες: Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού.

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ

- Όλη η εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
- Στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους και ονομάζεται: νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα
- Αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου
- Αυτό είναι αιτία πολέμου, διαμηνύουν τα συνδικάτα
- Καταλήψεις σε δήμους για να μην φύγουν οι λίστες

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Μαζική διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή

Από πολύ νωρίς, μία ώρα πριν ξεκινήσει η μαζική διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή, η πλατεία Αττικής κατακλύστηκε από πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές. Χιλιάδες Έλληνες προμηθεύτηκαν τρόφιμα από την πρώτη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής απέναντι στα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό που οδηγούν στην φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Στον τόπο που γεννήθηκα…στην Αρναία!

Την έχουν αποκαλέσει αρχόντισσα της ορεινής Χαλκιδικής. Δεσπόζει σκαρφαλωμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο. Αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η Αρναία έρχεται στις μικρές σας οθόνες μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε! 

Σε εκπαιδευτική συνάντηση GRUNDTVIG στη Λιθουανία εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς

Υλοποιήθηκε η 1η εκπαιδευτική συνάντηση στην Λιθουανία για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης- GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς. Στην εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και τα στελέχη του Δήμου κα Ροδή Καναρίδου και κα Ελευθερία Σπανού.

Επιμορφωτικά σεμινάρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς για εκπαιδευτικούς

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον για επιμόρφωση σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών, καθώς και διαχείρισης της σχολικής τάξης, ιδίως σήμερα που η οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα το σχολικό περιβάλλον, επιφέροντας μάλιστα επιπτώσεις στην σωματική αλλά και ψυχική υγεία των μαθητών όλων των ηλικιών, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) προχωρά σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων Δήμου Κιλκίς

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που καταγράφεται, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, παρατείνεται έως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012. 

Ρυθμίσεις-ανάσα για τα δάνεια των επιχειρήσεων

Πάνω από 11.000 επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα μέχρι το 2014 . Έτσι το υπουργείο αποφάσισε τη λήψη τεσσάρων πρωτοβουλιών.Με τις πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να υπάρξει απεμπλοκή κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ. Έτσι αναμένεται να υπάρξει αναδιάρθρωση των δανείων που δόθηκαν με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ και ταυτόχρονα εντός του Νοεμβρίου θα θα επεκταθεί από τις τράπεζες κατά δύο χρόνια, μέχρι το Μάιο του 2014 η αποπληρωμή δανείων τα οποία είχαν δοθεί με εγγυήσεις του Ταμείου. 

Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας & Βουλγαρίας»

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλεί στο 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τσανάκαλε με Θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας & Βουλγαρίας», το οποίο θα λάβει χώρα στις 20-21 Νοεμβρίου 2012 στο Τσανάκαλε Τουρκίας.

Αλιευτικά σκάφη που μπορούν να ενταχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 1943/17-10-2012 (ΑΔΑ:Β42ΧΒ-ΞΦΞ) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 2865Β΄/24-10-2012) καλεί τους ενδιαφερομένους για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων (Πράξεων) σε αλιευτικά σκάφη που δύνανται να ενταχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση στη Δράση 1 «Σκάφη Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων» του Μέτρου 2.2 «Αλιεία εσωτερικών υδάτων», του Άξονα 

Τον έπιασαν στη Γρίβα Κιλκίς για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (12.11.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 53 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. 

Συνελήφθη 66χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Κατερίνης, πέτυχαν χθες (12.11.2012) το πρωί, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 66 ετών, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στο Αιγίνιο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει, καλλιεργεί και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και στην κατοχή του και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω»

Του Κωνσταντίνου Zούλα
«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται.

19χρονη έκλεψε χρυσαφικά από 58χρονη που τη φιλοξενούσε

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας περίπτωση κλοπής σε σπίτι 58χρονης που έλαβε χώρα την 07.11.2012 στην Κατερίνη. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα απογευματινές ώρες της 07.11.2012 αφαίρεσε από το προαναφερόμενο σπίτι όπου φιλοξενούνταν, διάφορα χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 19χρονης, η οποία δεν συνελήφθη, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας.

Τον σκότωσε το δέντρο που έκοψε

Στις 12.11.2012 το πρωί, σε ορεινή δασική περιοχή στο Λυκόστομο Πέλλας, κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών, 59χρονος ημεδαπός καταπλακώθηκε από δέντρο το οποίο υλοτομούσε ο ίδιος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

Πουλούσε λαθραία τσιγάρα στο Καμπάνη Κιλκίς

Στις 12.11.2012 το απόγευμα συνελήφθη στο Καμπάνη Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, 51χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε στην οικία του (330) πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κιλκίς για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας Κιλκίς.

Αγαθοπούλου: "Ας δανειστούμε λίγη από την αξιοπρέπεια του λαού και της νεολαίας"

Σχετικά με την συζήτηση που διεξήχθη από την προηγούμενη Πέμπτη και για τέσσερις ημέρες στην Βουλή, για την έγκριση του Προϋπολογισμού του 2013, η τοποθέτηση της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνης Αγαθοπούλου, που αποτελεί και βάση για την ομιλία που είχε προετοιμάσει να εκφωνήσει στην Βουλή, είναι η εξής : 

Πως η διαθεσιμότητα γίνεται απόλυση από το Δημόσιο – Σε 10 μέρες οι πρώτες λίστες υπαλλήλων

- Πόλεμος μεταξύ υπουργείου και συνδικαλιστών
- Χιλιάδες υπάλληλοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν μέσα στις λίστες της διαθεσιμότητας
- Μετά από 12 μήνες θα βρεθούν απολυμένοι από το δημόσιο

Το υπουργείο έχει δώσει εντολή μέσα σε 10 μέρες οι υπηρεσίες να καταρτίσουν τις λίστες των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς θα αρχίσουν να αμείβονται με το 75% του μισθού τους. Το δημόσιο θα κάνει τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών και θα εντάξει μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων αυτών σε νέες θέσεις. Όσοι δεν ενταχθούν σε νέα θέση θα απολύονται.

Περισσότερος χρόνος, αλλά όχι χρήματα για την Ελλάδα

Δύο χρόνια επιπλέον θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα, αποφάσισε το Eurogroup. Η απόφαση για τη δόση αναβλήθηκε ωστόσο για την επόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση – Τους Μπαρόζο, Ρομπάι και ίσως Γιούνκερ και Σουλτς κ. α. θα συναντήσει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες·Για τη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Σειρά σχεδίων ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης·Χρηματιστήριο – Βούλιαξαν οι μετοχές των Τραπεζών – Αιτία ο όροι ανακεφαλαιοποίησης – Όλες οι λεοπτομέρειες
ΑΥΓΗ ·Για τη δόση των 31,5 δις ευρώ – Κρυφοί όροι και νέα μέτρα·Έκθεση Κομισιόν: Επιπλέον φόροι 1 δις το 2013 ·Χωρίς λόγο η Βουλή στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών –Κερδοσκοπικά funds μπορούν να πάρουν ελληνικές τράπεζες