Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το χάσμα των γενεών

Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Η σύγκρουση της παλιάς γενιάς και της νέας, αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο που παρουσιάζεται άλλοτε με ένταση και άλλοτε με ύφεση στις διάφορες κοινωνίες, με αρνητικά αποτελέσματα γι' αυτά τα δύο "στρατόπεδα", αλλά και για την κοινωνική ευρυθμία και αρμονία. Εμείς, οι νέοι, μπαίνοντας στην εφηβεία, απομακρυνόμαστε από την "ώριμη" γενιά, θέλοντας να ανεξαρτητοποιηθούμε, να πετάξουμε ελεύθεροι και γενικώς θεωρούμε πως όσο περισσότερο επαναστάτης είναι ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο χειραφετείται από τα πλαίσια και τους ρόλους της οικογένειας.

Τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα απολυθούν ζητά τώρα η Τρόικα

Λίστα με ονοματεπώνυμα προς απόλυση υπαλλήλων στο ελληνικό δημόσιο, φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Οι Financial Times κρεμάνε στα ''μανταλάκια'' τους πολιτικούς μας:''Έχουν αποτύχει παταγωδώς-Ο ελληνικός λαός θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση''

- ''Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας''
- ''Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα''
- Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο:Οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν τη χώρα

''Ψηφίζοντας για μία ακόμη τετραετία λιτότητας, το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμο που η ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία. Για τους πολίτες της Ελλάδας, όμως, κάθε κίνηση φαίνεται ότι απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο, αφού με κάθε αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας προστίθεται νέο βάρος. Εν τω μεταξύ, εξαντλείται η υπομονή των επίσημων πιστωτών της χώρας.

Παραστατίδης: Δεν παραδίδω την έδρα

Έμμεσο, αλλά σαφές μήνυμα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο πρόσφατα διαγραφείς βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος επίσης προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό. «Με διέγραψαν και μου ζητάνε να παραδώσω την έδρα.

«Ποιος κλαίγεται ρε γελοίε;»



Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή -για μία ακόμη φορά- τη μισθοδοσία των βουλευτών.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» και κατηγόρησε τους συναδέλφους του από τη Χρυσή Αυγή ότι είπαν ψέματα για τους μισθούς των βουλευτών και τους κάλεσε να καταθέσουν τα χρήματα που λαμβάνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πρώην μέλος του ΔΝΤ ομολογεί

Ο εκπρόσωπος της Ινδίας στο ΔΝΤ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012, Αρβίντ Βιρμάνι, αποχώρησε από τη θέση του.

Τους έπιασαν για κατοχή χασισιού

Συνελήφθησαν χθες (09.11.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, δύο ημεδαποί 32 και 30 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αρχικά, στα Γιαννιτσά, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Έκλεβε τα χαπάκια του, μιας και δεν είχε συνταγή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, μία περίπτωση κλοπής σε φαρμακείο που έλαβε χώρα την 07/08.11.2012 στην Αριδαία Πέλλας. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός ο οποίος αρχικά συνελήφθη στις 08.11.2012 για κατοχή (40) ναρκωτικών δισκίων για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Έκλεψαν εξαρτήματα μηχανημάτων

Στις 10.11.2012 πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο αλλοδαποί 22 και 20 ετών διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν διάφορα εξαρτήματα μηχανημάτων, τα οποία όπως προέκυψε τα είχαν αφαιρέσει οι προαναφερόμενοι από εργοστάσιο. Τα ανευρεθέντα εξαρτήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Μάντευε τα πάντα εκτός από τη σύλληψή της

Στις 09.11.2012 το απόγευμα, συνελήφθη στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, 49χρονη υπήκοος Αλβανίας διότι εμφανίστηκε ως γνώστης καφεμαντείας και χαρτομαντείας σε 30χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι θα θεραπεύσει την ασθένειά της, μετά από δύο προκαθορισμένα ραντεβού έπεισε την 30χρονη να της παραδώσει μετά από τις υποτιθέμενες προβλέψεις της για το μέλλον συνολικά το χρηματικό ποσό των (1975) Ευρώ. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 49χρονη τι στιγμή που παραλάμβανε, στο τρίτο ραντεβού από την 30χρονη το χρηματικό ποσό των (600) Ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να της παράσχει βοήθεια μέσω των υποτιθέμενων μαντικών ικανοτήτων της. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ανακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Στη χθεσινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη !

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: "Ο κόκκινος Οχτώβρης φωτίζει τον αγώνα μας σήμερα"

Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο από την Οχτωβριανή Επανάσταση, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει:
«Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη Σοσιαλιστική Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία το 1917. Στις 25 Οχτώβρη με το παλιό ημερολόγιο, που αντιστοιχεί στις 7 Νοέμβρη με το σημερινό, ξεκίνησε η νικηφόρα εργατική εξέγερση, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως Οχτωβριανή Επανάσταση.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - Τι γράφει ο ελληνικός Τύπος σήμερα Σάββατο

Στην καθυστέρηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης και στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες. Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού και ξένου Τύπου σε υψηλή ανάλυση

Έτοιμη η λίστα για τις απολύσεις στο Δημόσιο – Πόρτα εξόδου για 27.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2013

- Θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα χρόνο
- Θα παίρνουν το 75% του μισθού τους
- Ποιοι μπαίνουν στο "στόχαστρο" του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ποιοι θα φύγουν πρώτοι

Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν απο το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2012 ενώ έως το τέλος του 2013 θα βρεθούν στην έξοδο άλλοι 25.000, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Παναγιωτακόπουλος: «Όταν οι παραχαράκτες ασχημονούν»

«Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Δατσέρη, διορισμένου από τον Πρόεδρο, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα.
Αφού το μίκρυναν, αφού επικοινωνιακά το εξέθεσαν, αφού το απαξίωσαν, τώρα το χαρακτηρίζουν και φούσκα!
Όποιοι έχουν την αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν φούσκα της μεταπολίτευσης είναι αδύνατο να έχουν σχέση με το ίδιο.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Νοεμβρίου"