Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: "Η Νέα Δημοκρατία συγκαλύπτει το ΠΑΣΟΚ"

 "Νομίζουν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας ότι μπορούν να συγκαλύπτουν εσαεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν ισχύει. Να σταματήσουν να παρέχουν πολιτική κάλυψη στον Βενιζέλο, στον Σαχινίδη και στον Παπακωνσταντίνου που κοροϊδεύουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Να σταματήσουν να καλύπτουν ακόμα και τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Να κληθεί ο κ.Παπανδρέου από την Βουλή, να κληθεί κι από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πάει επιτέλους στον Εισαγγελέα και να πάψει να κάνει διακοπές εις τας Ευρώπας". 

Μόνο 2 στις 10, μητέρες, συνεχίζουν να θηλάζουν μετά το πρώτο 6μηνο

Ο Μητρικός θηλασμός είναι το Α και το Ω για τη σωστή ανάπτυξη ενός βρέφους. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν προσμετρώνται μόνο στη βρεφική ηλικία, αλλά και μετέπειτα όταν το βρέφος γίνει παιδί και το παιδί έφηβος. Εξάλλου ο μητρικός θηλασμός, προφυλάσσει από πολλές και επικίνδυνες ασθένειες... 

Στο συνέδριο Διασυμμαχιακής Συνομοσπονδίας του ΝΑΤΟ οι έφεδροι αξιωματικοί Κιλκίς


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου των Έφεδρων Αξιωματικών Κιλκίς, ο πρόεδρος κ. Κώστας Παπανικολάου συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της Διασυμμαχιακής Συνομοσπονδίας Έφεδρων Αξιωματικών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Λεπτοκαρυά Πιερίας 16-21 Οκτωβρίου.

Αγορά κρεάτων Στρατηγούσης στο Κιλκίς

Ενημέρωση της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας για την λύσσα και τους τρόπους πρόληψης

Σωστή ενημέρωση, πρόληψη, επαγρύπνηση, όχι πανικό αλλά και εμβολιασμό ΟΛΩΝ των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων συνιστούν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την επανεμφάνιση του ιού της λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια.
Για το θέμα η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για του τρόπους μετάδοσης και πρόληψης της λύσσας.

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Στρατόπεδο Υποδοχής Λαθρομεταναστών Δράμας

"Ύστερα από τις καταγγελίες της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και όλων των πρωτοβαθμίων Ενώσεων για τις σοβαρές παραλείψεις και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού που συνάντησε το πρώτο εκστρατευτικό σώμα στον Έβρο, είχαμε την ψευδαίσθηση ότι για το Παρανέστι - Δράμας, ο σχεδιασμός από τους αρμοδίους του Υπουργείου και του Αρχηγείου μας θα ήταν καλύτερος! 

Σε πρώτη γραμμή μάχης οι αστυνομικοί του Κιλκίς

"Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι ο αγώνας που δίνουμε εδώ και μήνες για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας και την οικονομική μας εξαθλίωση βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία. Λίγες μέρες πριν την κατάθεση στην Βουλή των νέων μέτρων, πιστεύουμε ότι εντείνοντας τον αγώνα μας, μπορούμε να αποτρέψουμε την σφαγή μας, αγωνιζόμενοι για το δίκαιο και την αξιοπρέπειά μας. 

Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά...

Ο Β. Σόιμπλε διεμήνυσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ευρώπη ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, με προϋπόθεση να τηρούνται οι συμφωνίες. Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα.

Δήλωση Σαμαρά: "Τώρα είναι υπεύθυνα πλέον τα κόμματα"

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Εκφοβισμός, Ρατσισμός και Βία στα Σχολεία

"Τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.), αλλά και γενικά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρατηρούνται έντονα κρούσματα εκφοβισμού και σχολικής βίας. 

Η Έλενα Αρτζανίδου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το Βιβλιοπωλείο Επιλογές σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου, «Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή». Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Δημήτρης Γουλής, Εκπαιδευτικός, ο Όμηρος Ταχματζίδης, Δημοσιογράφος και η συγγραφέας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Ραμπίδης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στις 07:30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Γεωργαντάς για Αγαθοπούλου: "Διαπράττει τεράστιο ολίσθημα "

Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γ. Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: "Με έκπληξη ανέγνωσα δήλωση της συναδέλφου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου με την οποία προσκαλεί τους άλλους δυο βουλευτές του νομού να καταψηφίσουμε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, επικαλούμενη τα συμφέροντα του λαού.

Ποιον... χαβά έχουν οι άνδρες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί κάποιος άνδρας θα επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό; Μήπως για λιποαναρρόφηση; μήπως για μπότοξ;, μήπως για να τονίσει τα ζυγωματικά και το πηγούνι του; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο κάνετε λάθος. Διαβάστε το ιατρικό άρθρο και δείτε ποια είναι η δημοφιλέστερη πλαστική επέμβαση στους άνδρες και γιατί...

Ο Στουρνάρας και οι τελευταίες πινελιές

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;
Ι. Στουρνάρας: Μιλήσαμε για τον προϋπολογισμό και τις τελευταίες πινελιές για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να κατατεθούν.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει ικανοποίηση για το χθεσινό Euro Working Group στην Αθήνα; Πώς πήγε η συνάντηση;

Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε τέως καπνοπαραγωγούς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι πρόκειται να δημοσιευθεί η 2η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ένταξης τέως καπνοπαραγωγών στη Δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013. 

Ομιλία για την Εποποιία του ’40 στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πενταλόφου Γουμένισσας Παιονίας

Συγκινητικές στιγμές ἔζησαν οἱ προσκυνητές τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου τήν Κυριακή 28-10-2012, ἡμέρα μνήμης τῆς ἐθνικῆς μας ἑορτῆς, ἡμέρα κατά τήν ὁποία ἑορτάζουμε ἐπίσης τήν Σκέπη τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, δηλαδή τήν προστασία πού πρόσφερε στό ἑλληνορθόδοξο Ἔθνος μας ἡ Μητέρα τοῦ Θεοῦ. 

Ενισχύσεις ύψους 5.5 εκατ. € για παραγωγή και εμπορία προϊόντων μελισσοκομίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής της δαπάνης στους δικαιούχους για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Βελτίωσης των Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2012. 

«Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας» από το «Θέατρο Σκιών Χατζή» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας. 

Κουκουλοφόροι λήστεψαν μίνι μάρκετ

Χθες (29.10.2012) το βράδυ στα Φλογητά Χαλκιδικής, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, αφού εισήλθαν οι δύο εξ αυτών σε κατάστημα μίνι μάρκετ και ο τρίτος παρέμεινε στον προθάλαμο του καταστήματος ακινητοποιώντας τέσσερις πελάτες, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή όπου βρισκόταν 41χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ περίπου και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Τον συνέλαβαν για χρέη 2.006.648,32 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (29.10.2012) το πρωί, στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 54 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 17.11.1983 έως 17.09.2010. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.006.648,32 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα: Τι ψηφίστηκε, τι θα ψηφιστεί.

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης 
«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…. είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»
Γιώργος Σεφέρης. Ημερολόγιο, 1945. 

Συγκροτείται η τοπική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για την συγκρότηση της τοπικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚM Παιονίας. Καλούνται τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, να παραστούν στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Αξιούπολης. Ομιλητής θα είναι το μέλος της ΚΠΕ Χρήστος Λάσκος και θα παραστεί και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εκλογές ανάδειξης της γραμματείας της τοπικής επιτροπής. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι όσοι εγγραφούν στο νέο μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης.

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων για το Κιλκίς

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 

ΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
8:30π.μ. – 2:30μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ
8:30π.μ. – 2:30μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
8:30π.μ. – 3:00μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ

Όταν επέστρεψαν, βρήκαν το γιο τους κρεμασμένο στην αποθήκη!


Νέο μεγάλο σοκ στην Πάτρα που θρηνεί για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου που έθεσε τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο.
Μετά την αυτοκτονία της 15χρονης στην περιοχή της Αγυιάς, μια νέα αυτοκτονία, γιου γνωστής οικογενείας της Πάτρας συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Προτείνετε 4 από τις 10 διαθέσιμες ταινίες για το 53ο φεστιβάλ κινηματογράφου

Αγαπητοί φίλοι,
Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, και ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, διοργανώνουν και φέτος τις περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πόλη μας, την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Την φετινή χρονιά, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε και να προβάλουμε τέσσερις ταινίες από τον συνημμένο κατάλογο των δέκα ταινιών για τις οποίες οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ έχουν πετύχει δικαιώματα προβολής σε χώρους εκτός της έδρας του φεστιβάλ.

Η κωμωδία «Η ΓΙΑΓΙΑ» του Ντίνου Σπυρόπουλου στο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ»

Το θέατρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ» παρουσιάζει από 7 Νοεμβρίου τη νέα θεατρική παραγωγή που θα συζητηθεί «Η ΓΙΑΓΙΑ», με τον Θανάση Τσαλταμπάση και Νίκο Ορφανό σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ Θεσσαλονίκης και θα συνεχιστεί στην Αθήνα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.  Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Ποια είναι άραγε η γιαγιά που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή για να συνεχίσουν να επωφελούνται απ αυτή;

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» χορεύει

Το ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ανακοινώνει: 
1. Την διενέργεια του ετήσιου κρητικού χορού, που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΘΕΑΤΡΟ» Κιλκίς (1ο χλμ επαρχιακής οδού Κιλκίς - Ευκαρπίας).

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με στόχο την πολυπόθητη σύγκλιση , έστω και στο παρά ένα.. – Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά με Τρόικα και συγκυβερνήτες του – Ποιες τελικά οι θέσεις Βενιζέλου - Κουβέλη·Την άμεση απεμπλοκή – 2,5 δις ευρώ από τα κοινοτικά προγράμματα ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης·Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά – Από κόσκινο τα οικονομικά των υπουργείων – Με τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των δαπανών της κυβέρνησης
ΑΥΓΗ ·Πρόβα εκτροπής – Αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης Σαμαρά: Περιστέλλει δικαιώματα, καταστέλλει ελευθερίες, συγκαλύπτει βασανισμούς·Ξορκίζουν το Μνημόνιο Ραχόι- Μόντι·Επί ξύλου κρεμάμενη η κυβέρνηση